Minden éjjel iszonyatosan fáj a csípőizültem! Tudom, ez a tágulás miatt van, de már nem bírok aludni, a térdeimbe is kisugárzik. Mit tudok tenni, h elviselhetőbb legyen?
Hanyatt lenne jó az alvás, de azt mondják, a Baba miatt nem célszerű!
20 hetes Kismama
szia!
A hátadon még alhatsz, 32-33. héttől nem ajánlott, addig egészen nyugodtan!!! Se neked, se a babának semmi baja nem lesz belőle. Később is csak azért nem ajánlott, mert akkor már olyan nagy lesz a baba, hogy a súlya miatt nyomhatja a fő artériát (a gerinc vonalán húzódik), és emiatt az oxigén-ellátás csökkenhet. (ez is csak hosszútávú hanyattfekvés esetén lehet probléma, nem fél óra/óra esetén). Tehát ha úgy kényelmes, még hónapokig feküdhetsz úgy. A csípő és "szinfízis" fájdalom nem szüntethető meg, esetleg segít ha kismamajógára jársz, de ott is csak óvatosan csináld az ezt a területet megmozgató gyakorlatokat, a nagy terpeszeseket pedig hagyd ki. Nekem 18. héttől fáj, néha erősebben, néha gyengébben, időszakonként változó. Oldalra dőlve kézből kinyomva ülj fel az ágyon, ne emelgesd a lábad ha fekszel. Párod segíthet azzal, ha a keresztcsontodat és az egész derék-részt átmaszírozza, akár a combokat is (ott húzódnak az idegpályák, azért fáj a térdedig lemenően) Ezek a praktikák is segítenek.
Minden jót!!!
37.kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!