Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális, hogy 20 hetesen nem...

Normális, hogy 20 hetesen nem minden nap érzem a babám mozgását?

Figyelt kérdés
Kb 3 hete kezdtem érezni a mozgását, de nem minden nap egyformán. Néha nagyon aktív és egész határozott rúgásokat érzek, néha meg szinte semmi. A doki azt mondta, hogy most már minden nap kéne éreznem. Remélem nincs gond.
2008. febr. 27. 11:25
 1/5 anonim válasza:
100%
szia én is 20 hetes vagyok. én sem érzem minden nap.de ha ete úgy fekszel ahogy neki nem tetszik akkor mozogni fog. én a hátamra szoktam. és a kezével matat és fészkelődik. nekem farfekvéses.
2008. febr. 27. 11:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen normális hogy nem egyformán érzékeled. Van aki ilyenkor érzi meg először. Ez függ a hasfal felépítésétől, a baba aktivitásától, és a lepény elhelyezkedésétől. Ha elöl, a hasfal felöl tapad, akkor akár 4-5 héttel késöbb lehet érezni a magzatmozgásokat, mivel "tompítja", "lefogja" azokat. Ne aggódj, 1000% hogy semmi baja. A dokiknak hobbija az ilyesztgetés, hogy hálás legyél neki mint "megmentőnek", és honoráld azt :)

37. kismama (doki)

2008. febr. 27. 11:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia! Biztos,hogy mindennap mozog és érzed is, csak nem figyelsz mindig oda.Annak több oka lehet : én hogyha sokat járkáltam napközben akkor fel sem tünt,hogy mozogna.Sőt,hogyha álltam sem éreztem nagyon.És ha lefekszel,sem biztos,hogy aktív lesz mindig.Nekem amikor a 29. hetes ultrahangot csinálták nem éreztem semmit,az orvosom meg közben alig tudta lemérni a combcsont hosszát ,mert végig nagyon eleven volt a pici.

Nyugodj meg !Biztos,hogy nincs semmi gond.Most már egyre intenzívebben fogod érezni,viszont lesz olyan nap is amikor épp,hogy egy picit fog csak mocorogni. A lényeg,hogy mindennap legyen egy kis mocorgás.

2008. febr. 27. 11:58
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia

Én is úgy tudom, hogy ha már aktívan mozog, akkor minden nap kéne legalább egyszer mozognia.

De ha másnap érzed, akkor tuti nincs baj.

Ez jó tipp, hogy feküdj hanyatt, nyújtózz ki, ezt az én lányom sem szereti.-)

VAgy kicsit, de finoman nyomkodd meg a pocid, keresd meg hol van, nekem ezután is vissza szokott beszélni.-)

De nemrég voltál uhon is, ha minden rendben volt, nincs miért aggódnod. Nem mozognak egyformán a babák. Én 25 hetes vagyok, de nekem is van, hogy alig-alig érzem egy nap, máskor meg meg sem áll:-)

Nyugi, ne idegeskedj!! :-)

2008. febr. 27. 11:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! (A múlt heti uh-n minden rendben volt.)
2008. febr. 27. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!