Reggel erős vérzésre és görcsölésre ébredtem. Valószínűleg elvetéltem 6 hetesen. Teljesen ki vagyok borulva. Mennyi az esélye hogy megmarad a babám? Ilyenkor csinálnak egészségügyi kaparást?
Nagyon sajnálom, hogy ilyen veled megtörtént. Sajnos január közuepőén én is átéltem ugyanezt. Én eleinte csak barnázgattam, majd nagyon erősen vérezni kezdtem és nekem missed ab-ot csinált a dokim. Ki lehet bírni, igazából nem fáj, mert intravénás altatásban csinálják és kb 20 percig tart! Utána 2 napig vérezgettem és utána semmi nem volt. A lelki része az ami igazából sokkal nehezebb, amihez idő kell, mert más nem segít.
Azt hallottam, hogy egy ilyen műtét után nagyobb az esélyed a terhességre, az újbóli vetélésnek pedig nagyon kicsi az esélye!
Dokihoz menj el mindenképpen, mert súlyos problémák is lehetnek belőle később.
Szia!
Nagyon sajnálom ami történt,én az 1hónapos babám veszítettem el.Ha lelki segítségre van szükséged látogasd meg az Angyalokszülei vagyunk oldalt.Itt sok hasonló anyukát találsz.Fel a fejjel,tudom milyen nehéz feldolgozni!
szia! azonnal orvos! én is egyet értek.
nekem is elment egy babám ugyanígy 7 hetesen. Szörnyű dolog, plána, ha már nagyon vártad, és akartátok.
Viszont jó tudni, hogy ez egy természetes folyamat és kiválasztódás:
a terhsségek több mint 25%-a az első 4 hétben abortál. Ez annyit tesz, hogy már a beágyazódásnál gondok vannak, és általában a normál menzesz midejekor távozik (az anyák többsége észere sem veszi mi zajlott a szervezetében)
nem emlékszem a pontos adatra, de a 10./12. hétig megint csak kritikus a helyzet. és a maradék terehességekből megint csak magas számban történnek spontán vetélések.
Ha utána olvasol, és a dokidat megkérdezed, valószínüleg egybehangzóann fogják állítani, hogy ez a természetes kiválasztódás. azok a "babák" mennek el ilyen korán akiknél valami feljlődési rendelleneség történt.
Ne aggódj. szinte azonnal lehet próbálkozni újból.
Nálam nem végeztek kaparást, és most megint babát várok!!
kitartást!
Remélem, nem ez volt, haenm még mindig az első terhességed, Istenem , a szívem szakadna meg...
De tudd, hogy a szervezeted a rosszat elveszi, a jót megtartja. Valószínűleg nagy probléma lehetett volna később, és most kicsit sírj csak, ha el is vesztetted, mert ha később derülnek ki a gondok, akkor nagyon sokat sírnál. Vigyázz nagyon magadra, és ha elveszítetted, a következő babánál már nagyon sokat pihenj, nem szabad semmi túlmozgást végezned legalább az első 18 héten. Csak kényelmesen, szépen!!! Szorítok!!!!!
Tegnap voltam orvosnál. UH-n megint nem látott semmit. Javasolta hogy egy egészségügyi kaparás nem ártana, nehogy bent maradjon valami ami esetleg később gyulladást okozhat... A dolog érdekessége hogy még senki nem látta az én kicsi babámat, de a tesztjeim pozitívak voltak. Ilyen esetben ti elmennétek kaparásra?
Ma reggel voltam laboron is, sürgősségi vércsoportmegállapítást is kért a dokim mert ha Rh- vagyok akkor Anti-D-t kell kapnom, nehogy máskor is elvetéljek.
Kiderült hogy Rh+ vagyok, tehát nincs szükség az anti-D-re és egy másik doki azt mondta hogy ha nem lesz rendellenes vérzésem és gyulladásom akkor kaparásra sem kell elmennem. Egyetlen reménysugár a hétfői HCG kontrol, mert ha esetleg nőne az érték akkor még él a pici... de sajnos a jelek nem arra utalnak.
Köszönöm a válaszokat és a jótanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!