Ettél majonézt, májat, májkrémet a terhességed alatt?
Nagyon szeretek enni. Párom szerint igazi kis gourmand vagyok. Imádom az ételek ízét. Ezek között a fahéjat, a májat, a májkrémet és a majonézt. Viszont azt olvastam, hogy ezeket nagyon nem javasolt enni terhesség alatt, pedig sokszor megkívánom, nekem az alapvető táplálkozásomba benne voltak!
A majonézzel kapcsolatban pedig a háziról olvastam csak hogy nem lehet enni, a boltiról azt olvastam, hogy azt a tartósítási eljárás miatt elvileg lehet fogyasztani. Ti ettetek majonézt?
Igen, kivéve májat mert azt nem szeretem. Csak májkrémként!
Sőt én tiramisut is ettem terhesen is, és szoptatós anyukaként is!
Én mindent "kipróbáltam", és ha nem okozott gondot, akkor nem vontam meg magamtól!
Jó étvágyat! :)
Mindent ettem a terhességek alatt,ami jól esett- még a süti tésztáját is kinyaltam a tálból :D
Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Üdv: egészséges lányok,30 hetes anyukája
Szia!
Elsőnek behánytam a májkrémtől...
Aztán majonézes krumplisalátát kívántam és ettem is nyakra-főre,be is hánytam attól is.
Lement a rosszul levős rész és azután csak a májat kívántam...
Májat ettem májjal,most meg igy a 36.hétben kezdek a majonézre is visszaállni:D
Semmi bajunk sincs.
Nyugodtan egyél csak,semmi bajod sem lesz:)
Boldog babavárást és falatozást:))
Majonezbol ettem, de csak boltit, mert a hazit a nyerstojas miatt en alapban sem eszem meg, nem csak terhesen kerulom. (Es semmit, amiben nyers tojas van, sem nyers hust, regi rossz elmeny miatt.)
Majat, majkremet is ettem.
Az utobbi kettot elvileg a magasabb A-vitamin tartalom miatt lehetne kerulni, mert abbol nagy mennyiseg rendszeresen bevitellel art a babanak. De siman mertem enni, mert ehhez tenyleg rendszeresen es nagy mennyisegben kell bevinni, en meg nem ettem nap, mint nap majat, talan heti egyszer ettem majat, vagy majkremet.
Én is mindenevő vagyok, így a májat(jól átsütve), májkrémet, majonézt(boltit) is ettem/eszem. Egyetlen dolgot kerülök mióta babát várok, bár nagyon szeretem ez pedig a lágy sajtok(pl: camambert).
Boldog babavárást és jó étvágyat kívánok!
37+3 hkm
A gyulai nekem is különleges helyet foglal el a szívemben :)), még nem terhesen is imádtam!
A sajtok a másik gyengeségem...hmmm...finom vörösborral, dióval hmmm... :)
Megyek kirabolom a hűtőt :))
Köszönöm a sok választ és mindenkinek jó babavárást, babázást!
A gyulai nekem is különleges helyet foglal el a szívemben :)), még nem terhesen is imádtam!
Na akkor "turbózzuk fel":
50 dkg gyulai májas;
50 dkg margarin;
2-3 ek mustár;
1 nagy fej vöröshagyma apró kockára vágva, esetleg reszelve;
bors ízlés szerint;
fokhagyma ízlés szerint;
Jól összekevered, én habverővel szoktam, hűtőbe fél napig, utána isteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!