Ettél majonézt, májat, májkrémet a terhességed alatt?
Nagyon szeretek enni. Párom szerint igazi kis gourmand vagyok. Imádom az ételek ízét. Ezek között a fahéjat, a májat, a májkrémet és a majonézt. Viszont azt olvastam, hogy ezeket nagyon nem javasolt enni terhesség alatt, pedig sokszor megkívánom, nekem az alapvető táplálkozásomba benne voltak!
A majonézzel kapcsolatban pedig a háziról olvastam csak hogy nem lehet enni, a boltiról azt olvastam, hogy azt a tartósítási eljárás miatt elvileg lehet fogyasztani. Ti ettetek majonézt?
Olyat nem ettem amiben nyers tojás volt, a májból viszonylag keveset ettem, de nem vontam meg magamtól semmit sem.
Úgyhogy ettem májast is és bolti majonézt is.
Mindegyiket ettem és semmi bajunk nincs.
Elárulom neked, hogy nem tudsz akkora 'dózisban' bevinni a szervezetedbe ezekből, hogy kárt okozzál.
A máj egészséges, mert vasat tartalmaz, tehát baromság, hogy nem eseted terhesség alatt. Legtöbb orvos ezt ajánlja, ha vashiányos vagy.
Néha már úgy érzem, hogy kicsit túlzásba viszik a dolgokat .. ez kb. olyan, mint pár éve, amikor kiadták közleménybe --> a tej rákot okoz.
Lassan már semmit se egyél és igyál ...
Persze! Ez nem betegség! Ami jólesik jöhet. Némelyik felvágottal sem ártok kevésbé, minta tojást ennék!
Egyedül arra figyelek (de erre előtte is),hogy véletelenül se maradjon nyers a hús!
Bort is szoktam inni, finom villányi vöröset néha!
Ezek nagyon jó hírek :)
Annyi mindent hallok, meg olvasok, és hát ártani nem szeretnék. Azzal egyet értek, hogy nem betegség a terhesség, de mivel első baba, még új a helyzet, sok sok kérdéssel :)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Igen, mind 2 terhességem alatt ettem majonézt (bolti), májkrémet, sőt még tükörtojást is (megbízható helyről származó friss tojásból). Májat nem mert amúgy sem szeretem.
Nyers dolgokat a szalmonella veszélye miatt nem ajánlják.
A védőnőm azt mondta, mindent lehet, csak mértékkel. Fahéjas dolgot is ehetsz nyugodtan, annyit úgysem ennél belőle amitől baj lenne. :)
A gyermekeim makk egészségesek, 21 hónapos és 4 hónapos lányok anyukája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!