Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ettél majonézt, májat, májkrém...

Ettél majonézt, májat, májkrémet a terhességed alatt?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretek enni. Párom szerint igazi kis gourmand vagyok. Imádom az ételek ízét. Ezek között a fahéjat, a májat, a májkrémet és a majonézt. Viszont azt olvastam, hogy ezeket nagyon nem javasolt enni terhesség alatt, pedig sokszor megkívánom, nekem az alapvető táplálkozásomba benne voltak!

A majonézzel kapcsolatban pedig a háziról olvastam csak hogy nem lehet enni, a boltiról azt olvastam, hogy azt a tartósítási eljárás miatt elvileg lehet fogyasztani. Ti ettetek majonézt?

2011. júl. 6. 16:00
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Olyat nem ettem amiben nyers tojás volt, a májból viszonylag keveset ettem, de nem vontam meg magamtól semmit sem.

Úgyhogy ettem májast is és bolti majonézt is.

2011. júl. 6. 16:02
 2/20 anonim ***** válasza:

Mindegyiket ettem és semmi bajunk nincs.

Elárulom neked, hogy nem tudsz akkora 'dózisban' bevinni a szervezetedbe ezekből, hogy kárt okozzál.

A máj egészséges, mert vasat tartalmaz, tehát baromság, hogy nem eseted terhesség alatt. Legtöbb orvos ezt ajánlja, ha vashiányos vagy.

Néha már úgy érzem, hogy kicsit túlzásba viszik a dolgokat .. ez kb. olyan, mint pár éve, amikor kiadták közleménybe --> a tej rákot okoz.

Lassan már semmit se egyél és igyál ...

2011. júl. 6. 16:08
 3/20 anonim ***** válasza:
84%
Én mindent eszek. Főleg májkrémes kenyeret, mert azt kivánom :D
2011. júl. 6. 16:11
 4/20 anonim ***** válasza:
Mindenről be lehet magyarázni, hogy ezért vagy azért nem lehet enni. Jól esik? Szoktad enni? Akkor egyél, nem lesz baja a gyereknek, párom az általad írtakat mindet ette mikor várandós volt, egészségesek a lányaink. Speciel a túros tésztát cukorral-fahéjjal ette, a gyerekek is szeretik.
2011. júl. 6. 16:12
 5/20 anonim ***** válasza:

Persze! Ez nem betegség! Ami jólesik jöhet. Némelyik felvágottal sem ártok kevésbé, minta tojást ennék!

Egyedül arra figyelek (de erre előtte is),hogy véletelenül se maradjon nyers a hús!

Bort is szoktam inni, finom villányi vöröset néha!

2011. júl. 6. 16:18
 6/20 A kérdező kommentje:

Ezek nagyon jó hírek :)

Annyi mindent hallok, meg olvasok, és hát ártani nem szeretnék. Azzal egyet értek, hogy nem betegség a terhesség, de mivel első baba, még új a helyzet, sok sok kérdéssel :)

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2011. júl. 6. 16:49
 7/20 anonim ***** válasza:
Naná! Májat nem szabad túlzásba vinni, heti egyszer viszont ajánlott. A majonézből tényleg a boltit kell sajnos enni, a házi veszélyes a nyers tojás miatt. Amit nem ettem, az a szója, mert arról azt olvastam, hogy olyan hormonokat tartalmaz, amitől elmehet a baba, illetve a sushihoz használt algalap, mert abban meg hatalmas dózisban van valami (ne haragudj, már nem emlékszem, hogy pontosan mi), hogy károsithatja a babát! Egyébként jó gourmandkodást és boldog babavárást!!!!
2011. júl. 6. 16:57
 8/20 anonim ***** válasza:
Ah, utolsó vagyok. A jód van nagy mennyiségben az algalapban, ami módositja a pajzsmirigy működését!
2011. júl. 6. 16:58
 9/20 anonim ***** válasza:

Igen, mind 2 terhességem alatt ettem majonézt (bolti), májkrémet, sőt még tükörtojást is (megbízható helyről származó friss tojásból). Májat nem mert amúgy sem szeretem.

Nyers dolgokat a szalmonella veszélye miatt nem ajánlják.

A védőnőm azt mondta, mindent lehet, csak mértékkel. Fahéjas dolgot is ehetsz nyugodtan, annyit úgysem ennél belőle amitől baj lenne. :)

A gyermekeim makk egészségesek, 21 hónapos és 4 hónapos lányok anyukája.

2011. júl. 6. 17:04
 10/20 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, a tükörtojás sárgáját folyósan, mert úgy szeretem pirítóssal... nyammm. :)
2011. júl. 6. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!