Kisgyerekes veszélyeztett kismamák! Milyen praktikákkal könnyítettétek meg a napi teendőket?
Feküdnöm kellene, de nincs segítségem (8 hetes vok még csak).A főzés betart egész délelőtt 21 hónaposom mellett.Egyik nap főzünk, másnap takarítunk.
Ti hogyan csináljátok a dolgokat?
veszélyeztetett
Bocsi!
szia, 2,5 éves a fiam, mindentől el vagyok tiltva, mert februárban volt egy vetélésem és most is vérezgetek sajnos.
Utrogestant szedek, és pihenni PRÓBÁLOK...
nincs segítségem, csak a férjem mikor itthon van, de ez kevés sajnos.
mikor a fiam alszik délután, azt a 2 órát szigorúan végigfekszem bármi is legyen a dolgom.
ha játszunk próbálok ülve-félig ülve játszani vele. játszóterre menni kell, kicsit többet ücsörgök, de muszáj menni utána.
2 naponta főzök már csak, és eddig rengeteget sütöttem, most heti 1 süti van.
amit lehet ülve csinálok, fogom a nagy tál krumplit, leülök a fiammal a szobájába és ott pucolom. ugyanígy zöldségek stb., amit csak tudsz.
kocsiból megtanult szépen egyedül ki-be szállni, ugyanígy a kádba se kell emelgetnem, a fellépőjéről, ha fogom a kezét, ügyesen ki-be száll. szépen megtanulta, hogy nem emelhetem fel, libikókáztatás kilőve...:(
egyedül a wc-re kell felrakni ill. levenni.
ami még nehéz, hogy kicsit el lett kapatva és mindig ugráltam neki, most ez is mérséklődött.
lényegében annyit amennyit pihenni kéne, így a 2. babánál már képtelenség betartani. remélem kapaszkodik a drágám, és kitart. :)
ja takarítás: minden napra egy egészen kicsi. pl. a fürdőt 2 részletben, 3. nap a wc, konyhát minden nap rendben tartom, portalanítás 2 hetente, szerencsére nem látszik. a porszívózást apa átvállalta, heti 1, na ezt nehéz megszokni, mert én nagy rendmániás vagyok és eddig 2-3 naponta porszívóztam, de muszáj, mert eddig 2x próbáltam, másnap véreztem....:(
tényleg csak annyit csinálj, amennyit bírsz és még nem érzed, hogy jaj le kell ülnöm, na ezt ne várd meg.
a takarítás megvár, ez most nem fontos.
én jövőhéten megyek UH-ra, akkor derül ki, jól van e a babám.
ja és most vagyok a 12. hétben.
Köszönöm a tippeket!
Többségében próbálom úgy csinálni a dolgokat, ahogy az első válaszoló.
Mindenkinek kitartást, és sikeres kismamaságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!