A fogászaton miért kell a kismamáknak vizitdíjat fizetni?
Egészségügyi dolgozó vagyok, és 35 hetes kismama.
A kismamának nem kell fizetnie a várandósságával kapcsolatos orvosi ellátásért vizitdíjat. Tanácsadás, uh, terhesgondozás.
Minden más esetben,pl:megfázás, csonttörés,egyéb ..., kell fizetni fizitdíjat.
Fogászaton, belgyógyászaton kizárólag a kismama szűrése vizitdíjmentes, ha kell kezelni, már fizetni kell.
Vannak tájékoztató kiadványok, orvosi rendelők falán plakátok. És ott is figyelni kell a fogalmazásra, mert ezt írja.
Ez van, sajna. Azért gratula a babához!
A terhességgel kapcsolatos vizsgálatoknál nem kell,de nekem különmondták pl. az ekg-nál,hogy a beutalón tüntessék fel hogy terhes ,mert különben kifizettetik a vizit díjat.
A háziorvosnál nekem mindig kell vizit díjat fizetnem ,mert azt mondta mivel nem ő végzi a terhes gondozást ezért kell...nem igazán tudom,hogy megy ez mert ő nem is nőgyógyi tudtommal,de lehet ,hogy ő is végezheti csak elküld nögyógyihoz..passz.nem értem.De azokon a vizsgálatokon ahová a nyődokim küd-pl.khba csak a kiskönyvet kell mutassam..és nem kellett fizetnem eddig.
sziasztok!
Elég felháborítonak tartom, hogy ilyenek megtörténnek.
A Kismama vizitdíj mentes a belgyogyon, a fogászaton, a laborban, a háziorvosnál, bárhol ahová megy, nekem sehol nem kellett fizetni.
Fogd a befizetést igazolóbizonylatot és vidd be az önkormányzathoz. Mert ugye adtak bizonylat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!