Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kombinált tesztem eredménye...

Kombinált tesztem eredménye magas kockázatú lett. Ti mit csinálnátok a helyemben? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

33 éves vagyok,2.babával,és az arány 1:95 .

Az ultrahangon teljesen rendben van minden, orrcsont látszik,és a tarkóredő is csak 2 mm.

Doki szerint ez kb.70%-os biztonság.

azt olvastam,hogy egy 1:100-as aránynál csak minden századik magzatvíz mintavétel lesz pozitív...(és egy elvetél,ugye)Akkor nekem józan paraszti ésszel nézve kevés az esélyem a pozitív eredményre,és még el is vetélhetek rossz esetben...

a Kérdésem,Ti elmennétek magzatvíz mintavételre?

Előre is köszi a válaszokat!!

2011. jún. 28. 20:56
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen aránnyal én is elmennék, mert nagyobb annak az esélye, hogy beteg a baba, mint hogy elvetélsz az amniotól. Mondjuk én chorionbiopsziára mennék, mert annak sokkal hamarabb van eredménye. Persze mindezt csak akkor, ha a beteg babát nem tartanátok meg.

(mondjuk aki fentebb írta, hogy 1:1200-al elment amniora, na azt nem értem, de mindenki maga tudja...)

Egyébként sajnos ismerek olyat, aki elvetélt amniocentézis után, szóval ez egy létező dolog, bár azért tényleg ritka, és ha kisebb az esélye a beteg babának, mint hogy te leszel a 100 vagy 200-ból egy, aki elvetél, akkor én nem vállalnám. És a legszomorúbb az, hogy kiderült, hogy egészséges kisbaba volt. (de nagyon rossz volt a teszt eredménye: 1:32 -höz, ezért is csináltatta meg a barátnőm)

2011. júl. 1. 17:17
 22/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezt a rengeteg választ!! Annyira jó érzés,hogy ennyien válaszoltatok!!

Hát,miután feltettem a kérdést,és még friss volt az "élmény".Nagyon össze voltam zavarodva.Aznap este azt álmodtam,amit az utolsó válaszoló írt.Elmentem amnióra,és napokig sírva a hasamat fogtam,és mondogattam a babámnak,hogy nehogy meghalj nekem...nem tudom,szerencsére,hogy mi lett a vége az álmomnak,de annyira élethű volt,hogy sikerült eldöntenem,hogy biztosan nem csináltatom meg ezt a vizsgálatot!!

Azóta már megnyugodtam:-DD Napokig erről olvasgattam.Nyugaton nincs is ilyen vizsgálat,mert nem túlságosan megbízható,és csak megijesztik vele a kismamákat!!Ez is csak egy üzlet...és milyen jól lehet vele keresni!!

Még egyszer köszönöm mindenkinek!!Sziasztok!!

2011. júl. 2. 18:28
 23/25 anonim ***** válasza:
Remélem, hogy nem lesz beteg a babád... Sok sikert
2011. júl. 4. 20:36
 24/25 anonim ***** válasza:
Hát, döntöttél... remélem, nem rosszul... Nem értem, miért vacillálsz, ha lehetőség van kiszűrni, ha beteg a baba... Persze, te tudod...
2011. júl. 4. 20:39
 25/25 A kérdező kommentje:

Jövőhéten Afp-re megyek.Kislányomnál anno 1,9-es lett az eredményem.Ha most is hasonló lesz az eredmény,nyugodt leszek.Ha nem lesz jó integráltra megyek.De a lényeg,hogy bármi lesz,magzatvíz vizsgálatra nem megyünk,és vállaljuk a sorsunkat,sosem tudnám elvetetni a gyerekem!!

Sziasztok!

2011. júl. 5. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!