Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kombinált tesztem eredménye...

Kombinált tesztem eredménye magas kockázatú lett. Ti mit csinálnátok a helyemben? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

33 éves vagyok,2.babával,és az arány 1:95 .

Az ultrahangon teljesen rendben van minden, orrcsont látszik,és a tarkóredő is csak 2 mm.

Doki szerint ez kb.70%-os biztonság.

azt olvastam,hogy egy 1:100-as aránynál csak minden századik magzatvíz mintavétel lesz pozitív...(és egy elvetél,ugye)Akkor nekem józan paraszti ésszel nézve kevés az esélyem a pozitív eredményre,és még el is vetélhetek rossz esetben...

a Kérdésem,Ti elmennétek magzatvíz mintavételre?

Előre is köszi a válaszokat!!

2011. jún. 28. 20:56
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Én elmennék,mert nem szeretnék beteg babát! De ha te ugy gondolod,hogy megtartanád akkor is ha beteg akkor felesleges kockázat lenne a magzatvízvétel!
2011. jún. 29. 09:43
 12/25 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

Nekem volt magzatvíz vételem és nem volt semmi problémám utána!

Viszont a maradék 5 hónapot készülődéssel töltöttem és nem aggódással.

Azt mondta Dr. Hajdú Krisztina (aki nem név ebben a szakmában) hogy ennél a beavatkozásnál manapság már minimális 0,5 % az esély bármi féle komplikációra.

Ha mindenképpen megtartanád a Kisbabát akár beteg akár egészséges akkor ne csináltasd meg a vizsgálatot.

Viszont ha betegen nem vállalnád (gondolj a nagyobb gyerekre, családra, magára a babára) akkor én a helyedben mindenképpen megcsináltatnám a vizsgálatot.

Olyat azért lehet hallani, hogy tökéletes leletekkel is születtek beteg babák, ha ekkora a kockázat, talán érdemes elgondolkodni...

Mi csak a véleményünket tudjuk elmondani, dönteni Neked kell.

Drukkolok, hogy minden rendben legyen a Picivel!

3 Kisfiús anyuka

2011. jún. 29. 10:05
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok:

Bocsi: szóval NAGY név a szakmában Dr. Hajdú Krisztina!

Keresd Őt az Istenhegyin!

2011. jún. 29. 10:07
 14/25 anonim ***** válasza:
Először is azt kell eldöntened(döntenetek), hogy ha esetleg beteg a baba, akkor vállaljátok-e. Ha igen, akkor úgymond nincs miről beszélni, mert tök mindegy, hogy megcsináltatjátok-e az amniot, akkor is megmarad,viszont az amnio-tól elvetélhetsz. Ha nem vállalnátok, akkor van döntési helyzet. Én ebben az esetben megcsináltatnám az amniot még a vetélési kockázat dacára is. Mert azért az az arányszám, amit leírtál elég nagy kockázatra enged következtetni. Az én arányszámom ettől sokkal nagyobb lett, most hülyeséget sem akarok írni, de több tízezres nagyságrend, na ehhez képest a Tiéd elég nagy kockázat. Én ezután már megnyugodtam és nem csináltattam amniot. Nálunk kissé több volt a magzatvíz és a belecskéi jobban rajzolódtak, mint kellett volna, egyébként minden más jó volt. 3 éves egészséges kislányom van.
2011. jún. 29. 10:54
 15/25 anonim ***** válasza:
Én is elmennék. 3 embert ismerek akinél volt magzatvízvétel és semmi baj nem lett. Utána szigorúan be kell tartani a pihenést és semmi baj nem lesz.
2011. jún. 29. 16:51
 16/25 anonim ***** válasza:
14%
Vagy mégis. Ilyet nem lehet írni, hogy semmi baj nem lesz. Belehalhat egy egészséges kisbaba, és azt az anya hogy élné meg? Belegondolni is borzalmas.
2011. jún. 29. 19:37
 17/25 anonim ***** válasza:
63%

Kedves Utolsó!

Nézz meg egy statisztikát, hogy mennyi vetélés volt magzatvízvétel miatt!

Nem kell a frászt hozni senkire!

Nekem volt ilyen vizsgálatom és kicsit sem fájt, sem alatta, sem utána!!!

JÓ szakember kell hozzá és ezt CSAK JÓ szakember végezheti ultrahangos ellenőrzés mellett!

3 kisfiús anyuka

2011. jún. 29. 20:05
 18/25 anonim ***** válasza:
36%
Épphogy a statisztikát néztem amikor én nem vállaltam. 1% baba belehal! Minden századik. Nem lehet azt mondani, hogy ez ijeszgetés, ezek tények! Azok a babák meghaltak. Nem lennék az anyjuk helyében akik igent mondtak és ezzel megölték a túlnyomó többségében egészséges gyermekeiket. És azok is jó orvosok voltak.
2011. jún. 29. 21:40
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezőnek: én is elmennék, gondolkodás nélkül.

Utolsónak: szerinted az sokkal jobb, hogy esetleg egy beteg gyereket kell felnevelni? Én 3 éve vártam babára, már kezdtem belebetegedni, hogy nem lesz soha gyerekem. Az amniora mégis elmentem, amint a dokim azt javasolta. Mindennél fontosabb számomra, hogy a gyerekem egészséges legyen, boldog életet élhessen (tudom, így is lehet még egyéb már baj is, de így már három betegség miatt nem kell aggódni)

2011. jún. 29. 22:58
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően igaz, hogy ha gond van az amnio miatt, akkor az tragédia és az anya sosem tudná megemészteni! Viszont itt azt a kettőt kell a mérleg serpenyőjébe tenni, hogy vagy vállalja a kockázatot az amnio miatt vagy annak vállalja a kockázatát, hogy beteg gyereke születik! És itt azért eléggé húz afelé a mérleg, hogy inkább vállalni az amnio 1%-os vetélési kockázatát, látva, hogy magas lett a rendellenesség arányszáma (1:95-höz elég nagy, mondom, nekem több tízezer volt ez az arány!!!!).
2011. jún. 30. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!