Egyszeri anyasági támogatáshoz elég a pecsét?
Ahogy én tudom,csak és kizárólag az orvosi pecsétet fogadják el,a védődőit nem! Abból 4 kell,az lényegtelen,milyen színű-nekem csak feketével pecsételnek. Ha a 37. hét előtt jön a baba,akkor elég 1 pecsét.
Nálunk a kórházban amikor hazaengednek,akkor egy igazolást is adnak,hogy a kellő számban megjelentem terhesgondozáson,pedig nem is a kórházba jártam/járok :)
Üdv:2gyerkőcös,29 heteske
Rosszul tudod, kedves második.
Az orvosnak kell igazolnia, de a terhesgondozást a háziorvos, védőnő, orvos együttesen végzi.
A lényeg az,hogy 4 alkalommal megjelenj terhesgondozáson,és ez szerepeljen a kiskönyvben.
Nekem fogadott dokim volt,és nem volt piros tolla:)
Utolsó vagyok!Nőgyógyásztól,terhestanácsadáson kapott pecsét!
Üdv.:27 hkm
Ez az örökös vita ezekről a nyomi pecsétekről és az ellátásról....
A formanyomtatványon szereplő szöveg:
"terhesgondozást végző orvos által kiadott igazolás a terhesgondozáson való részvétel számáról. "
33/1992 NM rendelet a terhesgondozásról:
"4. § A háziorvos a terhesgondozó szakorvossal és védőnővel együttműködve vesz részt a terhesgondozásban. "
Magyarul orvosnak kell igazolnia, de nem csak a "saját" terhesgondozását, hanem az összeset. Ez a gyakorlatban egyébként úgy működik, hogy a dokid ad a 36-38. hét környékén igazolást VAGY a kórházban a szülést követően kapsz egy papírt az aktuális ügyeletes szülész-nőgyógyász aláírásával, hogy X. alkalommal megjelentél terhesgondozáson VAGY a kiskönyved kivonatát mellékeled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!