Most akkor kitöl kell hogy meglegyen az egyszeri anyasági támogatáshoz a 4 pecsét?
Szia!
A nőgyógyásztól! Elvégre ő vizsgál, ő követi nyomon a terhességet.
A védőnői pecsét nem számít! ő max vérnyomást és súlyt mér, de a baba fejlődését, a te méhszájadat nem követi figyelemmel.
15 hós anyuka
17 hetes km
Nekem a szüléskor a doki írta meg az igazolást, hogy mikor voltam vizsgálaton....
A dokitól kell, viszont valamire figyeljetek oda.
Most már nem a pecsét maga érdekli az államkincstárt, hanem a dokinak ki kell állítania egy igazolást arról, hogy x alkalommal megjelentetek terhesgondozáson. Van erre egy formanyomtatvány. Ezt kell leadni az anyasági igénylésekor.
Én a múlthéten kérdeztem meg a védőnőmet, mivel nekem nincs saját orvosom. Hozzá járok terhesgondozásra, doki azóta nem látott, mióta megállapították a terhességet. A védőnő van az egyik szobában, a másikban pedig az orvos. Ha a védőnő beírta az adatokat, eredményeket a kiskönyvbe, akkor átviszi a dokihoz és ő aláírja, lepecsételi. De volt már olyan, hogy csak a védőnő pecsételt a sajátjával. Nekem ő adja a beutalókat, hozzá érkeznek a leleteim.
Azt mondta, hogy nem számít, hogy ki pecsételt, csak az, hogy min. 4 terhesgondozáson részt vegyek. Ezt a szülés után úgyis a kórházban igazolják a kiskönyv alapján, hogy részt vettem-e a kellő számú terhesgondozáson.
26 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!