Tényleg kihagyhatatlan a terhes vitamin szedése?
Ezen az oldalon azt olvasom, hogy mindenki ilyen meg olyan terhes vitamint szed, már a teherbeesés előtt. Tényleg annyira fontos ezeket a vitaminokat szedni? Nem jobb ha az ember természetes formában beviszi őket, főleg ilyenkor nyáron amikor rengeteg zöldség és gyümölcs van?
Mert hát nagyanyáink sem tömték magukat mesterséges dolgokkal, mégis megszülettünk!
Szia!
Én teljesen egyetértek veled vitaminügyben. Ez a 3.terhességem (10 éves, 9 hónapos és most félidős állapotos vagyok). Egyikkel sem szedtem semmit, "csak" rengeteg zöldség, gyümölcs, a vasat májjal, sóska,spenóttal pótoltam. Soha semmi panaszom nem volt (persze hányinger igen), de ez azzal is lett volna. Gyönyörű egészséges gyermekeim születtek, normál súllyal, (3 kg körül), akik azóta is makkegészségesek, nemigen voltak még megfázva sem. Én végig dolgoztam a terhességeket, sőt most a kicsivel is napi 8 órát lehúzok, mivel vállalkozásunk van, nem tehetem meg, hogy otthon csücsülök, az alkalmazottak meg viszik a boltot. Emellett semmi bajom nincs, nem gondolom, hogy a terhesvitaminokon múlik az egészségem. Sokkal inkább a táplálkozás, hozzáállás, hogy nem betegségként élem meg az állapotomat.
Úgy látom kicsit másképp gondolkodunk, ami természetesen nem baj :)
Nem döntöttem el, hogy akarom e szedni vagy sem. Azért tettem fel a kérdést, hogy el tudjam dönteni.
Soha életemben nem szedtem vitaminokat, nem hiszek a hatásukban. Jobb szeretem a mindennapi étkezéseim során természetes formában bevinni őket.
DE! Most egy másik élet növekszik bennem, és már nem csak saját magamért vagyok felelős,ezért estem gondolkodóba ezen a dolgon.
Mindenesetre köszönöm a válaszaitokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!