Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány napot/hónapot kell...

Hány napot/hónapot kell dolgoznom ebben az évben, hogy az ez évi,2009-es átlagfizumat vegyék a táppénz alapjának?

Figyelt kérdés
2009. márc. 25. 18:52
 1/5 anonim ***** válasza:
52%
Szia! nézz utána,mert eddig ugyebár a 180nap volt,de nemrég hallottam egy barátnőmtől,hogy egy évre tolódott ki. Minden megfog változni,a gyes is,nemcsak a gyed.
2009. márc. 25. 18:55
 2/5 anonim ***** válasza:

azt hogy egy evre tolodik ki en is hallottam a tv-ben,de meg csak tervezik,bar amit ezek ott fent terveznek azt hamar be is vezetik sajnos,remelem nem mert pont erintett vagyok.oktoberben szülök majd..en most csinaltatom a fönökömmel az uj bejelentett munkaberem ,csalunk kicsit,180 napot neznek de ha nincs meg akkor is kapsz valamit,de nezd meg magad

[link]

2009. márc. 25. 19:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy tavaly volt-e munkaviszonyod és ha volt akkor az a jelenlegivel folyamatos vagy a két munkaviszony között több mint 30 nap megszakítás volt. Ha tavaly óta folyamatos a munkaviszonyod és van legalább 180 bérezett napod akkor az idei táppénzt egész évben a tavalyi átlag kereset alapján számolják. Ha tavaly nem volt 180 bérezett napod, akkor a kereső képtelenség kezdetétől számolnak vissza fele 180 napot és az lesz a táppénz alapja. Ha tavaly nem volt munkaviszonyod illetve visszafelé számolva sem lesz meg a 180 napod, akkor egész addig a minimálbérből számolják a táppénzt amíg nem lesz legalább 180 bérezett napod.

[link]

2009. márc. 25. 19:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia mindig a betegállományt megelöző év átlag keresetét veszik figyelembe, én is táppénzen vagyok. Tehát ha idén mész táppénzre akkor 2008-as keresetedet nézik.
2009. márc. 25. 19:04
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2009. márc. 25. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!