Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 14 hetes vagyok, ha most...

14 hetes vagyok, ha most elmennék táppénzre akkor kevesebb lenne a gyedem? 2009. janban szülök, elvileg az ezévi fizetésem számít majd.152. 000 a bruttó bérem. Mennyi lenne a gyedem? A táppénz tényleg befolyásolja? Vagy a tgyás összegét vagy vmit?

Figyelt kérdés
2008. júl. 17. 12:38
 1/5 anonim ***** válasza:
49%
Azért befolyásolja, mert ha te 2009-ben szülsz, akkor a 2008-as átlagkeresetedet nézik, és ebből fogják a tgyást és a gyed-et is kiszámolni. Ha te 2008-ban táppénzen voltál, akkor a táppénzes hónapokban csak a kereseted 70%-át kaptad, így ebből fogják a tgyást és a gyed-et is számolni. Tehát kevesebb lesz az alap amiből számolnak.
2008. júl. 17. 12:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez amúgy biztos? Két kérdéssel ezelőtt én majdnem ugyanezt kérdeztem, de ott azt mondta a válaszoló hogy nem befolyásolja. Akkor most nem értem. Én is 2009-ben szülök. de attól hogy táppénzen vagyok, a bejelentett fizum még ugyanannyi, mint az év első felében...
2008. júl. 17. 13:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Előző válaszoló vagyok. Most beszéltem a könyvelőmmel, és azt mondta hogy nem számít bele a táppénz a gyedbe.
2008. júl. 17. 13:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem befolyásolja. A szülés dátumát megelőző naptári évben meg kell lennie a 180 biztosított napnak. Ha idén végig dolgoztál, és nem voltál táppénzen, akkor most már megvan a 180 biztosított napod. Csak azokat a napokat nézik, amikor fizut kaptál, és így a tb-t fizették utánad. A táppénz alatt nem fizut kapsz, hanem táppénzt, így az után nem vonják le a tb-t.

A gyermekvállalás támogatása címszó alatt kiválaszthatod a támogatást, hogy melyik érdekel:

[link]

2008. júl. 17. 14:19
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Ha táppénzre mész, akkor a tavalyi évi bruttó fizetésed 70%-át kapod szintén bruttóban. Minusz adó(18%). A tgyás szintén ugyanez az összeg. A gyed is ugyanez, viszont maximalizálva van. Nem tudom a pontos összeget, de kb 85.000 Ft. Ebből viszont vonnak nyugdíjjárulékot is az adón kívül. Tehát ez Neked jóval kevesebb lesz, mint amit a babó 0,5 éves koráig kapsz. És a konkrét kérdésedre válaszolva, nem számít bele a tgyás és a gyed kiszámításánál a táppénzes jövedelem.

Remélem érthető voltam, és tudtam segíteni!

2008. júl. 17. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!