Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2009. február végére várom a...

2009. február végére várom a babámat, január 4-től táppénzen vagyok. A szülés előtt 28 nappal elmehetek szülési szabira, vagy táppénz után nem kérhetem a szülési szabadságot, csak ha megszültem?

Figyelt kérdés
Az én szülési szabadságom (terhesállományom) elég valószínű hogy kórházba történne. Úgy tudom, hogy a háziorvos ha kórházban vagyok nem tarthat betegállományban, hanem csak a kórház. Remélem értitek mit akarok kérdezni.
2010. jan. 12. 10:56
 1/4 A kérdező kommentje:
Kiegészítés: azért szeretnék szülésire menni, mert egyik barátnőmnél vagyok bejelentve, és a táppénz után nekem fizetni kell (vagyis ő fizeti be az államnak) a betegállomány 30 %-át, és úgy tudom szülési szabadság alatt nem kell fizetnem neki.
2010. jan. 12. 10:57
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem igazán értem mi a probléma, de az tuti, hogy a GYÁS-t a születés várható időpontja előtt egy hónappal már kérheted, vagyis ha mondjuk február 28-ra vagy kiírva, akkor január 28-tól kérheted a GYÁS-t, nem kell megvárni a baba születését. Beszélj a humpolosotokkal, mert lehet, hogy így amúgy is jobban jársz anyagilag, mint a 60%-os táppénzzel.

2010. jan. 12. 13:52
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat, közben sikerült beszélni a tb-vel ebben ők az okosak. Amúgy az nem volt világos az interneten azt olvastam, hogy aki betegállományban van az nem mehet utána szülésire, de ez így nem igaz.
2010. jan. 12. 14:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy megoldódott. :)
2010. jan. 12. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!