Dohányos (leszokó) kismamák?
Miután megtudtam, hogy terhes vagyok, megpróbáltam abbahagyni a cigizést, a védőnőm segítségével. Ment is hónapokig, nem gyújtottam rá. Egészen a 24. hétig. Akkor elszívtam egy szálat, aztán mégegyet... Nagyon szégyenlem és abba akarom ismét hagyni, de félek a kudarctól. Párom nem dohányzott sosem, nem tud megérteni, nem bíztatott mikor sikerült, pedig rohadt nehéz volt. Kérlek ne kövezzetek meg, így is padlón vagyok, nagyon zűrös időket élek át (talán ennek is köze van a gyengeségemhez). Tudnátok bíztatni? Esetleg kismamák akik még csak most rakják le, csinálhatnánk együtt?
25 hetes km
Szia.
Bár nem vagyok kismama és nem cigizek de elmondok egy történetet. Párommal együtt voltunk és úgy tudta, hogy nem cigizek. Alkalmanként elszívtam egy szálat. Főleg buliban. Mikor ő ezt meglátta úgy leordította a hajat a fejemről, hogy ihaj. Zengett az egész ház ahol a buli volt.
Kérdeztem tőle, hogy miért ne gyújthatnék rá néha-néha. A válasza azt volt, hogy ha egyszer terhes leszek akkor tiszta legyen a szervezetem és ne kelljen azon aggódni, hogy egészséges lesz-e a baba vagy nem.
De hallottam azt is, hogy kell egy év még kiürül a nikotin a szervezetből és utána kell elkezdeni a baba projektet. De másik dolog. Fogamzásgátló sem egészségesebb és amellett is teherbe lehet esni. Akkor 1-1cigi nem árthat.
De néhány tanács. Ha ideges vagy egyél almát, vagy rágót amit a többiek mondtak. Vagy öltözz fel menj el sétálni és nézzél szét a parkban, az úton, nézd meg a kirakatokat. Hallgass zenét. Legyen például egy kedvenc zenéd és ha ideges vagy mindig ezt hallgasd meg. Nekem bevált és mire vége a zenének addigra lenyugszok:)
Sok megoldást lehet találni csak akarni kell. és drukkolok, hogy neked sikerüljön a saját és a babád érdekében is:)
Sok sikert hozzá:) és egészséges babát és boldog babázást kívánok.
22/l
Dohányoztam nem is keveset! És vannak problémáim! Csak én soha nem voltam az a panaszkodós fajta! Rágyújthatnék én is, és takarózhatnék mögéjük! De szerencsére nem teszem. Nem akarom megkockáztatni a legnagyobb "problémát",hogy esetleg baja lesz a picimnek. És nyilván ez a te döntésed, a te tested, a te gyereked. De kérlek, ne várd el,hogy mindenki megértő legyen és tapsoljon ehhez!
Te meg örülj neki,hogy a te mittudomén kidnek nem volt még beteg gyereke, hogy nem volt még a környezetedben ilyen. Bár lehet,ha lett volna, akkor kétszer is meggondolnád,hogy rágyújts-e!
MOst komolyan gondoljátok, hogy attól 3-5 szál cigitől (összesen) bármi baja lenne a gyereknek???? Mert kb úgy ugrotok a kérdezőnek.
kérdező! Már egyszer írtam ide, meg is köszönted, hogy hasznos is volt. Na mindegy,csak annyi, hogy itt a múltkor valaki azt kérdezte, hogy szoptatás alatt elszívott egy cigit, nagy baj-e. Úgy nekiugrottak, hogy csuda. Ezek után itt ilyen témában értelmes tanácsot ne nagyon várj, mert csak osztani tudják az észt... Példálózni, hogy bezzeg ők milyen jók... Te meg milyen sz.r anya vagy. Mintha ez ezen múlna. Csak korlátozottan ezt nehéz átlátni, hogy nem csak fehér és fekete van...
Tegnap 10:53-as!
Képzeld a tesvérem vízfejű szóval van némi fogalmam róla milyen az! És Ő nem a valakimnek a valakije!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!