Dohányos (leszokó) kismamák?
Miután megtudtam, hogy terhes vagyok, megpróbáltam abbahagyni a cigizést, a védőnőm segítségével. Ment is hónapokig, nem gyújtottam rá. Egészen a 24. hétig. Akkor elszívtam egy szálat, aztán mégegyet... Nagyon szégyenlem és abba akarom ismét hagyni, de félek a kudarctól. Párom nem dohányzott sosem, nem tud megérteni, nem bíztatott mikor sikerült, pedig rohadt nehéz volt. Kérlek ne kövezzetek meg, így is padlón vagyok, nagyon zűrös időket élek át (talán ennek is köze van a gyengeségemhez). Tudnátok bíztatni? Esetleg kismamák akik még csak most rakják le, csinálhatnánk együtt?
25 hetes km
Ne haragudj, nem tudom mekkora a problémád! De a barátnőmnek most halt meg az anyukája, ő a 24. hétben. Terhessége előtt szintén dohányos, napi min. fél dobozzal. De nem gyújtott rá. Nem hiszem,hogy sokkal nagyobb problémád lehet az övénél! A férjed is meg kell érteni. Az én férjem soha nem szólt bele a dohányzási szokásaimba. DE! Most agyon is ütne, ha rágyújtanék. Az ő gyereke is, ugyanannyi beleszólás van. Persze, támogasson a leszokásban, de neked mi a támogatás? Hogy elmondja minden nap,hogy milyen ügyes vagy,hogy nem gyújtottál rá? Vagy, ha kidobja a cigit? Ha akarsz veszel másikat. Ha nagyon akarsz úgy is rágyújtasz. Ezt csak saját magadnak kell eldöntened és meglépned! És mindig jusson eszedbe,hogy azért mert rágyújasz a szar, amiben vagy, nem oldódik meg, sőt még a gyereknek is ártasz!
Én szurkolok neked! De nem érted, hanem a babáért!
Szerintem fokozatos leszokás nincs.Ha a párod nem támogat,"tojd le"!!!Mutasd meg neki,és gondolj arra,ha vannak problémáid,nem kell ne adj isten még egy,a hülye bagó miatt!Én is bagóztam,pozitív teszt után elszívtam még egyet a nagy izgalomra,és azóta STOP!Gondolj arra,ha nem szívod, költheted a babára azt a pénzt.Ne rágót,aszalt gyümölcsöket rágcsálj helyette és jusson eszedbe,hogy magatokért csinálod,nem a párodért.A pasik sok mindent nem tudnak "elismerni,vagy átérezni", mert ŐK NINCSENEK BENNE!Az Én párom dohányzik,és nyavalyog,hogy nem tudja letenni,de egyszer sem dícsért meg,hogy nekem sikerült!Pedig imádtam dohányozni,bármilyen rosszul hangzik is!
Vigyázz magatokra és fel a fejjel.Minden probléma megoldódik,de tuti nem a cigitől!
Boldog babavárást,üdv:Évi 26 hkm
Hát nem egyszerű, tudom. A 2. terhesség alatt nem is tudtam teljesen letenni. Az első időszakban el-elszívtam 1-2-3 szálat naponta. Olvastam egy doki írását, hogy káros, persze, de van kismama, aki nem tudja letenni, az is legalább az utolsó harmadban tegye le, mert akkor fejlődik ababa tüdeje, amineki aztán tényleg nem jó. Akkor le is tettem, és szégyen-ide vagy oda, szülés előtt 1 héttel megint elszívtam 1-1 szálat. Ez van.
De az akkor is bunkóság, hogy aki nem tud leszokni róla, az nem anyának való.....Mert ez nem igaz. A babaának semmi baja, se a nagytasónak, akivel sajna szintén néha-néha alkalomadtán rágyújtottam. Persze nem ez a követendő, de az sem igaz, hogy minden szál árt a babának. A legjobb viszont szépen leszokni.
én fokozatosan szoktam le,2 hét alatt sikerült,az utolsó napokban már csak 1 szál cigit szívtam el,de azt 5-6 szor elnyomtam,csak meggyújtottam újra,ha ,megkívántam.szerintem ezt olyan ember,aki nem cigizett,vagy napi 5-10 szálat szívott nem érti meg úgysem.én kb 2 dobozzal szívtam és ennyi idő kellett,hogy letegyem,nekem nem ment egyik percről a másikra,van akinek meg csak úgy megy.
Sok Sikert!!!(én mindig arra gondoltam,hogy nyúlszájú lesz a gyerekem,tudom,hogy ennél sokkal nagyobb baja is lehet,de én erre gondoltam mindig.)
Ha magamból indulok ki, akkor annyit tudok javasolni: sose, egy szálat sem. Mikor terhesség után egyet elszívtam, jött a lavina...
eléggé ideges kismama vagyok, tehát sokszor borultam ki, nem is kicsit. Sokszor gondoltam közben olyanokra, hogy most ki kéne menni az erkélyre, jöhet egy feles, meg egy cigi. Vagy ugrok. De természetesen egyiket sem tettem meg, nem is tudnám. Néha, mikor valaki dohányzik mellettem, egyet odaszippantok a levegőbe, megállapítom, hogy jó büdös, de azért jó lenne. :)
Most mér nincs sok. Próbálj meg kitartani, aztán ha sikerült, jutalmul esetleg egy szál mehet szülés után. :) Aztán meg tűzz ki kicsi célokat: most szoptatok,ezért ezen a héten nem gyújtok rá. következő héten mondd ezt: hú, nagyon jó a tejem, a cigitől meg fájna a hasa, sírna, senki nem jó, ezen a héten még nem gyújtok rá. És próbálj meg míg szoptatsz mindig kitalálni hetekre napokra valami kifogást, amiért akkor megállod.
Utána pedig, ha még mindig hiányzik, lehet, hogy fog... :) akkor vagy visszaszoksz, vagy azt mondod, mikor nézed a gyönyörű gyereked: nem tehetem meg vele, hogy a cigi miatt akár csak egy nappal kevesebb legyek vele, nemhogy évekkel... (márpedig, tudjuk mennyi féle rákot okoz, szájsebészeten élőben is láttam..)
na majd asszem én is ezeket mondogatom utána. Terhesség alatt nem okozott különösebb gondot szerencsére megállni.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!