Dohányos (leszokó) kismamák?
Miután megtudtam, hogy terhes vagyok, megpróbáltam abbahagyni a cigizést, a védőnőm segítségével. Ment is hónapokig, nem gyújtottam rá. Egészen a 24. hétig. Akkor elszívtam egy szálat, aztán mégegyet... Nagyon szégyenlem és abba akarom ismét hagyni, de félek a kudarctól. Párom nem dohányzott sosem, nem tud megérteni, nem bíztatott mikor sikerült, pedig rohadt nehéz volt. Kérlek ne kövezzetek meg, így is padlón vagyok, nagyon zűrös időket élek át (talán ennek is köze van a gyengeségemhez). Tudnátok bíztatni? Esetleg kismamák akik még csak most rakják le, csinálhatnánk együtt?
25 hetes km
Az utolsó négy hozzászólást köszönöm, végre valaki aki meg is ért. Én is nagyon erős dohányos voltam, nem a fél doboz per nap kategória. Szerencsére hónapokig jól ment minden, csak az elmúlt pár nap... katasztrófa. De ma már ismét nem dohányzom, csak ne lenne ilyen rohadt nehéz.
Aki írta, hogy a férjemnek nem dolga bíztatni...hát...nemtom ti milyen kapcsolatban éltek, de én amikor esténként rágta a kefét, mert fogyózott és nem ehetett, mindig elmondtam, hogy milyen büszke vagyok rá és hogy milyen nehéz lehet, de menni fog. Ehhez képest, ő annyit mondott, mikor egy hónapja nem gyújtottam rá, hogy kiváncsi lesz meddig bírom, meg biztos nem sikerül, mert az exének sem ment... No komment.
Én kb. 10 évig cigiztem, és nem a baba miatt szoktam le, hanem már korábban. Az egyik legjobb dolog, ami történhet veled az az, hogy abbahagyod a dohányzást, és erre nagyobb motiváció nem létezik, mint hogy az embernek gyereke lesz.
Véleményen szerint az sem segít, hogy ennyit foglalkozol a témával. Szánd el magad és tedd le! Kösd le magad valamivel, mert ha állandóan azon rágódsz, hogy de jó lenne rágyújtani, akkor nem fog menni...
A férjeddel kapcsolatban teljesen igazad van. Támogatni a kéne.
Én mikor fogyóztam, marhára pipa voltam, mikor este 10kor bejött a szobába a kolbásszal... Oké, hogy ő nem fogyózik, de akkor legalább a napi 8. evését intézze a konyhában.
Az meg hogy nem is az, hogy nem bíztat, hanem lehurrog... Meg az exével példálózik, na ott gurult volna a gyógyszerem :)
ha megoldódna a gondod, nem gyújtanál rá? nincs esély, hogy megoldódjon.
(sorstárs)
...valahányszor rágyújtanál, olvasd el ezt a cikket:
ha eznem motivál a leszokásban és ezek után is rágyújtasz, akkor tényleg elgondolkozhatsz az anyaság mibenléte felől...
Nem, nem törik be fejed! Csak személy szerint nekem a hócipőm is tele van azzal,hogy valaki csak egy cigiért visnyákol,hogy így nem tudja lerakni,meg úgy, de közben higgyem el,hogy ő egy ősanya,aki mindent megtenne a gyerekért. Igen? Csak a bagót kéne dobni?
Ha megszül és mondjuk a gyereke egészsége és cigi között kellene választani, mit választana? Remélem a gyerekét. Akkor most miért nem? Mert még csak egy magzat?
Embereket látok küzdeni a rákos gyerekükért, akik a saját életüket adnák értük, nem hogy egy rohadt bagót!
Vagy akik depressziósok, komoly gyógyszereket szednek és mégis képesek lemondani róluk a terhesség alatt.
Szóval lehet,hogy kemény vagyok, de nekem minden ezzel kapcsolatos csak szar kifogás! Lehet persze azt színezni, de akkor is az marad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!