Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Napi 1-2 szál cigaretta...

Napi 1-2 szál cigaretta mennyire árt a babának?

Figyelt kérdés
2011. jún. 21. 05:47
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
20%
ja, és kiforgatod az ember szavát is! látszik a százalékodon hányszor adsz ésszerű segítséget!olvasd el mit írtam, de ha gondolod segítek az értelmezésben is!
2011. jún. 21. 12:45
 22/45 anonim ***** válasza:
27%
s még annyit: 36 órát volt lélegeztetőn a lányom! de gondolom kedves okoska, neked ez is hazugság!
2011. jún. 21. 12:48
 23/45 anonim ***** válasza:
49%
Azért született koraszülötten az öcsém, mert a "nagymamám" utálta anyámat,és belekevert gyógyszert a poharába, amitől beindult a szülés, de nem ez volt a kérdés. Ez 7 éve volt, de akkor a sima csecsemőosztályon voltak a két kilós csecsemők is, csak külön szobában. Azóta lehet, hogy változott. Én ugyan csak orvosis vagyok, de megkérdőjelezem a főorvos úr véleményét. NEM azt, hogy igazat mondasz-e, mert bizalomból él az ember, hanem az orvos szaktekintélyét... Ugyanis attól nem lesz erősebb a csecsemőtüdő, ha mérget adunk be neki, ahogy a koffeintől sem, vannak erre kifejezett szteroidok (ilyet kapott az öcsém is).
2011. jún. 21. 13:02
 24/45 anonim ***** válasza:
52%
13:02! Az öcséd azóta jól van? Ne haragudj, de remélem, hogy a "nagymamádat" börtönbe csukták! Sajnos vannak olyan orvosok akik "gyógymódnak" állítják be a dohányzást. A nagymamám cukorbeteg volt és az orvos közölte, hogy dohányozzon attól majd rendbe jön a cukra! (Sajnos szegény Mamim nem tudhatta, hogy ezzel csak árt magának a 80-90-es években történt). A 49. születésnapja után 1 nappal kapott egy infarktust és meghalt (vélhetően a dohányzás is hozzásegítette). Én akkor voltam 6 éves akkor megfogadtam, hogy soha nem fogok rászokni, nemhogy még terhesség alatt dohányozzak. Anyám is csak bőgött mikor közölték vele, hogy várhatóan kis súllyal fog megszületni a húgom, aztán pánikszerűen lerakta néhány napra! Normál súllyal született 1 hetet túlhordta. De ez nem törvényszerű. Nem véletlenül kezdik azzal az orvosok a terhesség megállapítása után, hogy dohányzást, alkoholt kerülni kell. Rengeteg káros anyag van benne + rákot okozhat. És igen mivel az a pici a te testedből táplálkozik így ez is bejut hozzá. Felelőtlennek tartom az orvos is, aki azt mondta, hogy "ha dohányzott volna most erősebb lenne a gyerek tüdeje"! A mi háziorvosunk nőgyógyász és belgyógyász is egyben. Semmit nem tud az új dolgokról (nőgyógyászati témában, pedig a mai napig praktizál)a barátnőmet határozott kérése ellenére nyomorgatta meg pedig Ő csak táppénzes papírért ment. Elmondta a nőgyógyászának az esetet aki azt mondta, hogy abban a rendelőintézetben ezt az orvost mindenki kineveti, mert 40 éve nem vett nőgyógyászati témájú könyvet a kezébe! Ennyit az orvosokról!
2011. jún. 21. 13:18
 25/45 anonim ***** válasza:
36%

de ha most dohányzott volna, lehet nem kellett volna lélegeztetőre tenni a babát,

szerintem nem azért nem kellett volna lélegeztetőre tenni, mert ellenállóbb lett volna, hanem azért mert szegényke bele is halt volna.

Szerintem orvos meg ilyet nem mond.

az általam ismert kis gyerek 26 hétre született anyuka végig szívta a cigit, és igen ez a legrosszabb időpont mikor megszülethet, mert nincs teljesen kifejlődve a tüdeje, de a dohányzás sem tett semmi jót, a lélegeztető gép kellett. A gyerek mostanra 5 éves és az agya annyira károsodott, hogy beszélni még most sem tud. A cigi nem tett jót, csak még többet ártott.

Az ilyen anyukákat megvetem,mert nincsenek tekintettel a gyermekükre.

2011. jún. 21. 13:32
 26/45 anonim ***** válasza:
46%

csajok!

nem olvastam végig a kommenteket, de látom, hogy egymásnak ugrottatok. Valaki feltett egy kérdést, szerintem kb ezzel a céllal, és azóta sem reagál. Ti meg tépitek egymás haját már :)

Egyébként meg hogy mennyire árt? Ki tudja azt megmondani. lehet hogy nagyon, lehet hogy szerencséje lesz, és semennyire...

2011. jún. 21. 13:42
 27/45 anonim ***** válasza:
66%
Az ilyen anyukák egyértelműen nem érettek a gyerekvállaláshoz. Ha a gyerek elkezd fejlődni, az ember minden rizikótényezőt igyekszik kikerülni, amennyire csak lehetséges. Mellesleg a terhesség alatti dohányzás fokozottan növeli a bölcsőhalál kockázatát, ez orvosi tény. Nem kívánom senkinek, hogy ilyesmit átéljen, de én személy szerint felkötném magam, ha a gyerekemnek az én felelőtlenségem lenne bármi baja.
2011. jún. 21. 13:47
 28/45 anonim ***** válasza:
30%

ma 11:44

Kérem az orvos nevét, hogy MINT LEENDŐ KISMAMA JÓ MESSZIRE ELKERÜLHESSEM!!!

2011. jún. 21. 13:55
 29/45 anonim ***** válasza:
52%

Ezelőtt 30évvel még nem volt ekkora fenyegetettsége a dohányzásnak, Anyu összesen egy dobozzal szívott el a terhessége alatt, tesómnál kicsit többet. Tehát nem sokat, mégis mindketten nagyon aszthmásak vagyunk.

Ennyit arról, hogy árthat-e.

2011. jún. 21. 14:46
 30/45 anonim ***** válasza:
76%

utolsó vagyok, még annyit hozzátennék, hogy két hétig voltam inkubátorba, vérátömlesztést kaptam és lélegeztettek. igaz, végül az aszthmán kívül nincs bajom, annyi, hogy nagyon gyenge az immunrendszerem, és minden fertőzést azonnal elkapok és allergiás is vagyok soksokmindenre.

jah és 2100gmal születtem két héttel előbb, tesóm szintén hasonló módon beteg volt. pedig nem szívott sokat Anyu, mégis ennek lett tulajdonítva.

2011. jún. 21. 14:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!