Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Napi 1-2 szál cigaretta...

Napi 1-2 szál cigaretta mennyire árt a babának?

Figyelt kérdés
2011. jún. 21. 05:47
1 2 3 4 5
 11/45 Andrea1987 ***** válasza:
76%
Én is eggyetértek azzal az állásponttal mint a többség.Igen is árt az a 1-2 szál cigi is.Én is dohányoztam még is letudtam rakni rögtön ahogy pozitiv lett a tesztem.Ja és az elözö válaszoló hozzászolása nagyon ott van!Üdv:39 hetes km
2011. jún. 21. 09:00
 12/45 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Én 19 évesen estem teherbe, nem volt tervezett baba, ráadásul meglehetősen későn tudtam meg, hogy már úton van. (8 hetesen) Nagyon erős dohányos voltam, azt hiszem 14 évesen kezdtem el dohányozni, tudom ez inkább szégyen mint büszkeség, de így alakult, a cigaretta a mindennapjaim részévé vált, sehová nem szándékoztam nélküle elmenni. Volt olyan, hogy inkább a cigarettát vettem meg a kaja helyett, mert az "fontosabb" volt még akkor is ha utána tök éhes voltam, a lényeg az volt, hogy a cigi ott van a táskámban. Aztán várandós lettem ... Elég nehéz volt megbarátkozni magával a helyzettel, teljesen sokkos állapotba kerültem amikor megtudtam és ilyen állapotban voltam még utána egy pár hétig. Továbbra is dohányoztam, annak ellenére, hogy a környezetemben mindenki megszidott érte és könyörögtek, hogy tegyem le. Én pedig akaratgyenge, hülye barom voltam és nem tettem meg. Teltek, múltak a hetek a kisbabámmal már a 19. hétben jártunk és egyre jobban mardosott a lelkiismeret furdalás, hogy én erre hogy vagyok képes, hiszen a saját gyermekem, miért teszem ezt Vele? Szépen leültem a számítógép elé és elkezdtem a terhesség alatti dohányzás káros hatásairól, tapasztalatokról olvasgatni és kifejezetten örültem annak, hogy meglehetősen megrázó történetekkel találtam szembe magam, ugyanis ezek rettentettek el annyira a cigitől, hogy képes legyek letenni azért, hogy a babám egészséges legyen!

A 20. héten megfogadtam, hogy nincsen több cigaretta. Kedd, szerda, csütörtök, péntek ... nem gyújtottam rá. Aztán a párommal beültünk a kedvenc kávézónkba szombaton és úgy gondoltam, hogy még egy szál cigi belefér a kedvenc capuccino-m mellé, hiszen annyira kívántam. A párom meglehetősen rosszallóan nézett rám, veszekedni kezdett velem (megjegyezném, hogy teljesen jogosan) hogy mégis miért kell ez, hiszen megígértem, hogy leszokom? De megnyugtattam annyival, hogy csak 1! Ő pedig mérgesen megjegyezte, hogy ez volt az utolsó és nincs tovább. Aztán ahogyan hazafelé sétáltunk, jó hangulatban ismét megkívántam a cigit és rá akartam gyújtani, erre a párom olyan mérges lett, hogy megfogta az egész doboz cigarettámat és kidobta a kukába és megjegyezte, hogy itt elég volt! Akkor éreztem csak igazán a súlyát a saját ostobaságomnak, amikor ketten, csöndesen sétáltunk hazafelé, ott motoszkált a fejemben a gondolat, hogy milyen önző, felelőtlen és buta anya voltam/vagyok, hogy nem az az elsődleges amit a gyermekem kíván, hanem amit én. Akkor annyira belevésődött az agyamba, hogy innentől nekem TILOS rágyújtanom, hogy még csak kívánni sem kívántam utána a cigit. Sokszor álmodom azt, hogy rágyújtom terhesen de még álmomban is érzem, hogy gyötör a bűntudat. :-) Nem mondom, hogy egy csésze capuccinohoz nem esne jól egy szál cigi, de nem tehetem meg. Így is a 21. hétig dohányoztam és már ez is baromi sok idő és bár későn, de annyira boldog vagyok, hogy sikerült letennem és nem mérgeztem végig a Babám! Hidd el, ha leteszed a cigit érteni fogod miről beszélek, egyszerűen felszabadít a tudat, hogy tudod, hogy a Babádnak már nem kell elviselnie a nikotint, a dohányfüstöt, A MÉRGET! Engem a mai napig mardos a bűntudat, hogy ilyen sokáig vártam, Te ne várj ilyen sokáig! Tedd le minél hamarabb a cigit! Ne csökkentsd, ne egyezz meg magaddal 1-2 szálban, mert hidd el ha a Babádat kérdeznéd meg arról, hogy beleegyezik -e abba, hogy 1-2 szál cigarettát elszívj naponta, Ő nemet mondana! Ezt a legbiztosabban állíthatom! Sok sikert Neked és Boldog Babavárást! (Ne haragudj, ha hosszasan írtam)

30 hetes kismama

2011. jún. 21. 09:12
 13/45 anonim ***** válasza:
62%
Mint napi egy-két doboz. Minden átmegy a babához a méhlepényen keresztül. Ha akarod a babát, leteszed a cigit. Ha fontosabba a cigi, hogyan fogsz felelősen nevelni egy gyereket? jah aki mellesleg lehet, hogy sérült lesz az anyja szenvedélye(hülyesége) miatt.
2011. jún. 21. 09:18
 14/45 anonim ***** válasza:
80%
Én nem azért írok h. letorkoljalak, leírom én hogyan oldottam meg. Amikor megtudtam h. babám lesz, elhatároztam h. leszokok. Az első 1-2hónapban heti 1-2szálakon tengődtem, aztán összeszedtem magamat és azt mondtam h. állj nem lehetek ilyen hülye. Ezután mivel én sajnos nem esek bele abba a kategóriába aki terhesen rosszul van a cigitől, így úgy oldottam meg, h. azt mondtam magamnak h. havi egy szál cigit elszívhatok. Nekem ez hozott megnyugvást ugyanis mikor nagyon rám jött és kívántam akkor emlékeztettem magamat h. már csak pl. 2hét van és azt kibírom és ezzel el is múlt a kényszerem. Volt h. az se kellett végül már a végén. Én ezzel senkit nem akarok biztatni a dohányzásra mert tény h. árt, csak próbálok megoldást ajánlani erre a problémára. És nyugodtan meg lehet érte kövezni is akár. Remélem segítettem valamit.
2011. jún. 21. 09:18
 15/45 anonim ***** válasza:
39%

Terhesség alatt nagyon árt, koraszülést is okozhat!!!!!!

Viszont szoptatás alatt más rokkal kevésbé szívódik fel a tejbe, és heti 1-2 belefér.

2011. jún. 21. 09:36
 16/45 anonim ***** válasza:
48%

nos, én csak tapasztalatot írok le.

14 éves koromtól cigiztem. 34 évesen szültem. mivel a szervezetembe beleivódott a nikotin, így reggel csak úgy tudtam vécére menni ha a kávé után jött a cigi. aztán terhes lettem. letettem a cigit, iszonyat volt, bevallom azt hittem nem bírom ki. elmaradt a napi rendszeres vécére menés, de mivel komlikált lett a terhességem ezért azon kezdtem el inkább agyalni.lányom toxémia miatt 32 hétre született. élet halál között volt, nem is tudtuk életben marad e? én is élet halál között lebegtem az őrzőben is.

nos, a koraszülött osztályon akikkel beszéltem, akikkel szinte egy időben kerültem be, 6-an voltunk. SENKI, írom még egyszer SENKI nem dohányzott és nem ivott terhessége alatt. én lettem toxémiás, a többieknél volt hogy 27.héten megindult a szülés!viszont láttam sok sok kismamát nagy hassal cigizni (hiszen utolsó két hétben bent feküdtem) akik időre szültek. szóval nem azt mondom hogy cigizz, félre ne érts, de a koraszülést nem kell, nem lehet mindig erre fogni mint ahogy itt is olvastam. közhiedelemben elterjedt, de szerintem nagyon ritka a dohányzás miatti koraszülés.

a LÉNYEG!!! férjem sírva kérdezte a PIC főorvost, hogy: doktorúr, a feleségem még a cigit is letette, akkor miért volt ez? miért van lélegeztetőn a lányunk???? ...és tudjátok mi volt a válasz? kapaszkodjatok meg: a lányuk a legrosszabbkor született. tüdeje még fejletlen volt és bár jó hogy a felesége letette a cigit, de ha most dohányzott volna, lehet nem kellett volna lélegeztetőre tenni a babát,mert a tüdeje ellenálóbb lett volna a káros hatásokkal szemben!!!!!

a doki nevét, elérhetőségét bárkinek bármikor megadom ha ezt nem hiszitek el. nem mellesleg tüdőre koffeint kapott a lányom infúzióban!

szóval kedves kérdező ha le tudod tenni a cigit tedd le, ügyes vagy. ha nem akkor lehetnek persze káros következményei, de nem feltétlenül igaz! mérlegelj. s ha rágyújtasz, tartsd magadban a dolgot és ne kérdezz ilyeneket. senki nem fogja azt mondani hogy nyugodtan szívd el, vannak dokik akik azt mondják az elvonási tünet stresszesebb és jobban árt.

én visszaszoktam mikor a babám hamadjára kórházba került. sajnos nem tudtam sokáig fejni sem neki a tejet. a lakásban nem dohányzik senki sem és a baba közelében sem.

a döntés a te kezedben van..jó egészséget nektek

2011. jún. 21. 11:44
 17/45 anonim ***** válasza:
54%
Nagyon. Nekem az öcsém lett koraszülött (25. hét), tehát sokat voltam a koraszülött osztályon. Én inkább az ellenkezőjét tapasztaltam, akkor a kismamák nagy többsége dohányzott. De nem volt jobb a helyzet a sima csecsemőosztályon sem. A dohányzó kismamáknak mind 2 kilós, vagy az alatti gyermekük született. Ebből nagyon sok asztmás, illetve allergiás lesz, ha felnő. A DOHÁNYZÓ dokik előszeretettel mondják azt, hogy a stressz jobban árt, de ez nem igaz. A stressz nem veszi el az oxigént a kisbaba elől, és nem juttat be a szervezetébe nikotint/arzént/radioaktív vegyületeket stb. Szerencsétlen gyerek már akkor függő, mikor még meg sem született. Iszonyú felelőtlen embernek tartom azt, aki a gyermekvárás alatt dohányzik.
2011. jún. 21. 12:35
 18/45 anonim ***** válasza:
29%
Biztos csak én nem értem, de miért kell itt hazudozni? Nyakam rá, hogy orvos olyat az életbe nem mondott, hogy ha dohányzott volna a kismama, akkor nem kellett volna lélegeztetni a gyereket, szóval azért kell lélegeztetni, mert nem dohányzott. Én még ekkora marhaságot itt nem olvastam.
2011. jún. 21. 12:40
 19/45 anonim ***** válasza:
0%

11.44-es vagyok.

a 2 kilós vagy az alatti csecsemők nem a csecsemőosztályon vannak.

az öcséd miért lett koraszülött? gondolom anyukád nem cigizett.

én ezt tavaly nyáron, augusztusban tapasztaltam. és nagyon mérges tudtam lenni arra hogy míg az én gyermekem lélegeztetőn van, addig nagy pocakkal kismamák egyre másra szívták a cigit. én nekem is volt ilyen szobatársam, kérdezte mindig tőlem hogy nem gyújtok rá?

szóval a korán nálunk senki sem dohányzott.

2011. jún. 21. 12:40
 20/45 anonim ***** válasza:
49%

12,40-es!! NEM azt mondta hogy nem kellet volna, hanem LEHET hogy nem került volna rá....adjam meg a doki nevét, elérhetőségét? VAGY ESZERINT TE HAZUGNAK ÁLLÍTOD BE A FÉRJEMET ÉS ENGEM, BELEÉRTVE A FŐORVOST IS!

Utálatosak vagytok mikor az ember saját tapasztalatát írja le, lepontozzátok, lehazugozzátok, sokszor ezért nem is írok ilyen témába.

12.40-es, gondolom te egyetemi docens vagy 5 diplomával hogy felülbírálsz embereket. undorító vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011. jún. 21. 12:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!