Teljesen kivagyok borulva! Genetikai vizsgálatra küldtek. Van okom aggodni?
Babám adatai uh szerint: 18hét 5 nap
BPD:4.33 cm, OFD: 5.32 cm , HC : 15.24 cm, APD: 3.96 cm, AC: 12,81 cm, FL: 2,72 cm.
A dokim elküldött genetikai vizsgálatra mert az ultrahangos csaj beirta hogy az FL (combcsont) rövidebb 1 héttel,de erre nekem semmit nem mondott csak hogy jó a baba. A doki meg kikelt magából hogy miért írt ilyet,ha az integrált tesz is negatív,és hogy csak 18+1 hetes terhes vagyok,szóval nyugodjak meg,de csak biztonság kedvéért küld el genetikaira,és szerinte jók az adatok.
súlyos fejlődési rendellenességre utal a rövidebb combcsont.Mit csináljak? Megőrülök a várakozásba,csak hoglnap tudok beszélni a genetikus dokival. Valaki ismeri Ferenczi Miklós doktort?
Szia, az altalad irt dokit nem ismerem, de meg nincs okod aggodni. Ha a teszted negativ, akkor nem lehet komolyabb gond, plusz : ami ram mindig megnyugtatolag hat, az az, amit a vedönöm mondott a sokadik aggodo keredesemre :
"Minden baba egyenileg fejlödik. Van aki elöbb eri el az adott meretet, van amelyik utolag hozza be a lemaradast."
Ez a "varazs" mondat szamomra, .... sok almatlan ejszakan at mormoltam ezt magamban... :) Bizom benne, hogy nincs gond veletek sem, varom a valaszodat. Szia L.
Én azt mondom neked, hogy NYUGI! Most azzal ártasz a legjobban, ha agyon aggódod magad! Amúgy ha nagy baj lenne, azt azonnal kötelességük közölni!
Ja és még valami, ha hiszed, ha nem, az én kisfiam adatai is nagyon eltérőek. A 29. héttől egészen a 31. hétig vannak adataink egy uh vizsgálaton belül. Vagyis az egyik adat alapján ennyi, a másik szerint annyi. Én nem aggódom, mert amúgy is egy nagyon jó genetikus csinálta az uh-ot! A babáknál ez megesik, hogy egyik méret ennyi, a másik annyi és nem egy hétnek felel meg! Ne aggódj!
30 hetes kismami
Beírtam az adataidat ide és szerintem teljesen rendben van! Írd be, te is meg fogsz nyugodni! Az egy hét csúszás egy-egy adat között teljesen normális! Mint azt már említettem, nálunk van egy-egy között 2 hét is!
A 30 hetes kismami
Szia
nekem is mindig azt mondták h rövid a lába a többi értékhez képest....és igen 52cm lett mikor megszületett és kis rövid lábú, de sztem azért mert mi se vagyunk magasak...szépen fejlődik növöget ,.,,75cm és 8 hós baba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!