Most vagyok 35 hetes és még nem fordult meg a babóca. Ha nem fordul meg akkor mennyi rá az esélyem hogy császár lessz belőle?
HA jól tudom, ha az első baba faros, akkor az automatikusan császár (Nálunk).
Egyébként meg egyéb egészségügyi problémák miatt az anyánál(ha nagyon rossz a szemed,s tb), akkor is programozott császár.
Illetve ha az első császár volt, akkor valahol automatikusan császár a második is. (nálunk nem)
Szia!
Előző válaszolónak igaza van. Tavaly azt mondták bent a kórházban egy első babás, farfekvéses kismamának, ha nem fordul meg a baba, a hatályos jogszabályok miatt mindenképpen császározni kell.
akkor azt elvileg engedhetik.
Szerintem jobban jársz, bár én meg még a spontán szülést nem próbáltam :) Elképzelni sem tudom...
Ha nem túl vagy a baba, nem első és jól fekszik (faros pozíciókon belül), akkor simán megszülethet elméletben.
De gyakorlatban: az én kórházamban a doki 2 másikat mondott, aki vezet le egyáltalán faros szülést. A többi tuti nem ajánlja majd, és jön a császár. Szóval erősen dokifüggő. Én is szerettem volna ha kihagyjuk a császárt, de aztán gyanús lett hogy annyira sokan nem vállalják be.
Meg láttam pont pár sérült gyereket, és hát elgondolkoztam hogy érdemes-e vállani a legkisebb kockázatot is.
Aztán ahogy beletörődtem hogy lesz ami lesz, a 38. héten megfordult a bébi, pedig nagyon nem adtak neki sok esélyt, a magzatvizem is kevesebb volt az átlagnál.
Nekem is 2. baba most ez, ők ráérősebbek a befordulással, szerintem neked is szerencséd lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!