Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tapasztalatokat szeretnék...

Tapasztalatokat szeretnék kérni babakocsi téren! Tudtok eligazítást adni?

Figyelt kérdés
Most várom az első babámat, de egyszerűen nem tudok elmenni a bőséges és megtévesztő kínálatban! Azt sem értem pontosan hogy miért adják el annyian a 5-6 hónapos kocsijukat és váltanak egy máskikra. Mert elméletileg ami újszölött kortól jó az 2-3 éves korig jó kéne hogy legyen. Nem? Vagy a súllyuk miatt cserélik le? Érdemes mondjuk az elején használt babakocsit venni? Mert én azt tapasztalom hogy mi magyarok majnem annyiért akarunk eladni valamit használtam amennyiért újjonan vettük. :) Szóval minden segítséget és tapasztalatot megköszönnék. Márkák, árak és stb. téren. Előre is köszönöm!
2009. márc. 23. 15:07
 1/7 anonim ***** válasza:
53%
Szia!Én is az első babámat várom,de babakocsit biztosan újat veszünk majd,a többi dolog más (pl.kiságy,ruhácskák),ahogy nézegettem,azért váltanak sokan új babakocsira,mert nincsenek vele megelégedve.És főleg a márkás babakocsik ilyenek.
2009. márc. 23. 15:14
 2/7 anonim ***** válasza:
69%

Sya!

Mi most vettünk babakocsit az expresszen néztem ki egyet!

Én azt vettem figyelembe,hogy legyenek nagy kerekei széles legyen hogy a baba jól elférjen benne a tolókart néztem hogy mindegyik irányba lehessen állitani!

Én nem bántam meg hogy használtat vettünk olcsó is volt és nagyon jókat ki lehet fogni:)!

Jaa és én azt is néztem persze hogy könnyü legyen ha össze csukjuk!

A miénknek ROAN a márkája és 15.000 ft-ért vettük:D!

Boldog babavárást!

31 hetes kismama

2009. márc. 23. 15:16
 3/7 anonim ***** válasza:
76%
Sok mindentől függ a babakocsi választás.Mennyit használod majd,milyen terepen,akarsz-e majd kistesót,az anyagi lehetőségeid,kocsit használtok-e,stb.Mi Graco Quattro Tour De Lux kocsit vettünk,ez ujjszülött kortól 3 éves korig használható,hordozó+rögzítőtalp,textilmózes,lábzsák volt hozzá,nekünk ez volt az igényünk.Nem olcsó-100000 ft volt,a szín miatt is(narancssárga és csak a Brendon forgalmazza ezt a színt)de mi maximálisan elégedettek vagyunk(nagy bolygósítható kerekek,lehajtható nagy méretű kosár,óra+hőmérő,pohártartó stb).Ez egy nehéz kocsi(a hordozóval együtt kb.16 kg)de nagyon masszív és stabil.Én mindennap használom,a hordozót szintén,mert külön autóm van,és mindig van mit intézni...van egy "kistestvére"a Graco Mirage,már megvettük,mert kb.2 éves korában már elég lesz(könnyebb,nem kell a hordozót rátenni(holott kompatibilis).Nem akarom ezt eladni,mert lehet,h szeretnénk még egy 3.babát(ez a kocsi csak a kicsié,a nagy már kamasz,ezért szóba se jöhetett,h az övé jó lesz,lévén mindenét eladtam már).Remélem segítettem.
2009. márc. 23. 15:21
 4/7 anonim ***** válasza:
91%

Szia, amikor en babakocsit vettem, akkor fontos volt az ara. Fontos volt az is, hogy konnyu kocsi legyen, es konnyen lehessen osszecsukni is, ha pl. auto csomagtartojaba akarom betenni.

Nekem a hiper-super tul modern babakocsik sokszor tul komplikaltnak tunnek. Lehet igy, lehet ugy hajtani, fektetni, allitan, levenni, hozzarakni...stb. na nekem ilyenre nem volt szuksegem.

Uj babakocsit vettem, egy Graco-t, nagyon szerettem anno 7 evvel ezelott volt 35000 Ft. Amikor nagyobb volt mar a kisfiam vettem hasznaltan 500 Ft-ert egy esernyore osszecsukhato kocsit. Kesobb a Graco-t 10000 Ft-ert adtam el.

Nagyon szerettem, egy pillanat alatt tudtam osszecsukni, mi mondjuk sokat utaztunk vele. Alul nagy halos resze volt, ahova tudtam pakolni.

Jo hogy nem dragabb kocsit vettem, hiszen eladni nagyon nehezen lehet. Akinek van penze inkabb ujat vesz, akinek nincs pedig a minel olcsobbra vadaszik.

Probalj az alapjan donteni, hogy mikor szuletik a baba, mennyit kell a babakocsit emelgetned (hazban laktok, vagy emeleten)legyen minel kisebb a kocsi.

Sokan a nagyot cserelik kisebbre le.

Nezzel korbe ahol laksz hasznalt babakocsik teren. Lehet hogy kifogsz egy tuti jo allapotban levot, es jo aron megkapod.

Bar en is szoktam nezegetni a teszveszen, es sokszor nevetseges arakat elkernek a hasznalt kocsikert. Mar ugyanennyiert ujat is lehet venni. Ezert nem erdemes nagyon dragat venni, mert utana nem lehet eladni jo aron (de persze relativ kinek mi a draga)

Az biztos, hogy nezzel korbe nagyon jol!

2009. márc. 23. 15:32
 5/7 anonim ***** válasza:
40%
Mi most vettünk a Babaexpon, 39000 ft volt,mindent tud amire igényünk van, 3 fokozatban dönthetö háttámla,átforditható tolókar,könnyü alu váz , rászerelhetö hordozó és autósülés is van hozzá,könnyü összecsukni is,meg nem utolsó sorban jól is néz ki. ja és teljesen új. Nem tudom,ami 100000 ft,az mivel tud többet,max van hozzá mózeskosár,ami csak néhány ezer ft és nem sokáig lehet kihasználni.
2009. márc. 23. 19:25
 6/7 anonim ***** válasza:
69%

Szia!

Én most várom a negyedik babámat a nagylányaim 13 és 10-évesek a kicsim két és fél.Most 34-hetes terhes vagyok.

Engem is nagyon megzavart ez a hihetetlen nagy kínálat babakocsik terén, mikor a nagyot vártam semmi tapasztalatom nem volt vettem egy babakocsit ami tetszett és kész (a márka sem érdekelt) na ez tuti rossz döntés még 1-éves sem volt a gyerek és eltört az új kocsi!

A másodiknak már egy akkor igen drágának számító peg perego kocsit vettem, újat három év után adtam el jó áron és hiba nékül!

Aztán kimaradt 8-év és sajnos ismét nem áldoztam rá eleget az gondoltam jó lesz egy egyszerűbb is hát kb 9-10 babakocsink volt mire kinőttünk a lányommal a kocsis korszakból!

Mikor a legkisebbal várandós lettem tavaly már akkor elhatároztam nem sporólok sok utána nézegetés végén vettem neki egy ABC desing 4tec-et és egy egyszerűbb, olcsó, autóba rakható könnyű kis új Hauck-ot !

Remélem nem untattalak és segítettem valamit a tapasztalataimmal!

Gabi

2009. márc. 23. 19:35
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
én múlt héten vettem sok nézegetés után egy Graco quattro tour deluxe-ot 45.000,- Ft-ért, autós hordozó nélkül, mert az már van. szerintem nagyon szuper, bár tényleg kicsit nehéz (15,2kg). a fiamnak anno Bergont vettünk, az sem volt rossz, de ez sztem sokkal jobb lesz. illetve később vettünk neki egy könnyű, olcsó, viszonylag kicsi pierre cardin kocsit, azt nagyon szerettük, de az nem jó újszülöttnek.
2009. márc. 23. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!