Nagyon nehéz lesz a babanevelés egyedül?
Nekem nincs anyukám, sőt anyósom sincs. Mindkettőnk anyukája 8-12 éves korunkban távozott. Nincsen nagymamám sem (már aki segítene, mert utál). Nincs egy anyuka barátnőm vagy egy nő ismerős aki segíteni tudna, akár csak tapasztalatokban.
Egyedül vagyok, persze a párom azt mondta, segít mindenben amiben tud, de ő csak dolgozik és nem is várom el, hogy fáradtan még majd a babával is foglalkozzon.
32 hetes vagyok és már most nagyon nehéz, kikészít a meleg, alig tudok valamit is csinálni a ház körül. Nagyon bánt a dolog, de most mit tudnék tenni?
Nem tudsz tenni semmit sem, ha nincs segítség, akkor ehhez kell alkalmazkodni. Meg fogod tudni oldani! Biztos, hogy kimerítő lesz, de nem lesz semmi gond!
Ne keseredj el, biztos, hogy ügyes leszel és majd meglepődsz magadon, hogy mi mindenre vagy képes!
Először is új sorrendet kell felállítanod.
Jelenleg legyél TE az első. Ha fáradt vagy pihenj, ülj le, hűsölj, beszélgess a babáddal, pakolgasd a babaholmikat. A házimunka megvár. Most mi van, ha nincs frissen felmosva a padló?! Semmi.
A terhesség vége felé mindenki (mázlista, aki nem) elnehezül, ez normális. Kényeztesd magad, azzal jót teszel a babádnak is. 8 hét múlva visszasírod ezeket a napokat. :)
Nem lesz könnyű, az elején senkinek sem az, de ha nem akarsz mindig görcsösen megfelelni, akkor jobban fog menni. Vedd lazán a dolgokat. :)
Nagyon fontos, hogy ne ess panikba, ne gorcsolj ra elore. Van interneted, minden informaciot be tudsz majd szerezni, ha akarsz.
A legfontosabb, hogy maradj majd higgadt es probalj meg az osztoneidre hallgatni, mert vannak, lesznek, ha nem nyomod el a felelmeiddel, ha a ferjed dicserni fog es magabiztos leszel, vagyha latod, hogy 1-2 rosszabb helyzetet megoldottal egyedul, akkor egyre inkabb erosebbek lesznek az osztonok, mert bizni fogsz magadban.
En terhesseg alatt nem gyujtottem informaciokat a babagondozasrol. Nem is kotott le, de nem is akartam tul sokat tudni, mert akkor csak kavarogtak volna a fejemben az infok.
A szules utani 2-3 napban a baba ugyis sokat aludt, akkor szedtem elo a tajekoztato fuzeteket, amiket a korhazban kaptam. Atolvastam mindent, akkor mar ott volt a baba, el tudtam donteni, hogy melyik tanacs lehet hasznos, mi tunik nekem tulzasnak, vagy feleslegesnek. De a fejemben sokkal jobban megmaradt mar minden informacio.
Es miutan nehany gondot megoldottam egyedul, utana rajottem, hogy a legjobb az, ha osztonosen cselekszem (mar amiben lehet, nyilvan vannak dolgok, amikhez tudas is kell).
Egyebkent igen, meg lehet egyedul is csinalni. Nekem az elso hetek voltak nehezek, mert nem voltam hozzaszokva az ejszakazashoz es tejem sem indult be jol, ez nagyon bantott. De meg tudtam csinalni.
Nekem ugyan vannak szuleim, vannak szult ismeroseim, anyosom is aranyos, viszont en kulfoldon szultem, a ferjem csak az elso par napban tudott otthon maradni velunk, latogatonk egyaltalan nem volt. Es en nem vagyok egy tanacskero tipus, mindent egyedul, vagy a ferjemmel akartam megoldani, nem kerdezoskodtem telefonon.
Es jol ment minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!