Ket hete nagyon eros gyomorgorccsel szenvedek.Elmentem a korzetihez es a nogyogyaszhoz is es megallapitottak,hogy sok a gyomorsavam es ezert vannak fajdalmaim.Kaptam ra gyogyszert,de mondanom sem kell,hogy nem hasznalt.Csutortokon olyan szinten begorcsoltem,hogy azt hittem ott maradok.Miutan hanytam akkor enyhult a gorcs.En is letudtam a gyomorsavnak.Az volt a furcsa,hogy mar minden lehetseges modszert kiprobaltam es meg mindig nem volt jobb.Tegnap megelegeltuk a parommal es elmentunk a korhazba.Megvizsgaltak,megnezetek a babat is es vele minden rendben van szerencsere.Aztan a doki megnyomkodta a majam kornyeken es nagyon fajt.Megneztek uh-n es kiderult,hogy epekoveim vannak es azert gorcsoltem.Azt mondta,hogy mivel kicsik a kovek nem kell muteni de ha rosszabbodik akkor azonnal menjek vissza.Kaptam ra gyogyszert most azt kell szednem.Elkuldott gyomortukrozesre is a biztonsag kedveert de en attol meg baromira felek.Kene mennem terheleses cukorra is de igy nem merem bevallalni,mert tuti visszajonne a cuccos.Volt mar kozuletek valaki aki igy jart?Es mi lett a vege?Mi lett a kovekkel?
Egy 28 hetes kismami.
2009. márc. 23. 10:55
1/6 anonim válasza:
Szia, igen, ez meglehetősen epekő-gyanús történet. A tükrözéstől ne félj, kellemetlen, de nem fáj. Nekem is voltak görcseim a terhesség alatt, akkor azt mondták, hogy összeszedtem valami vírust, de később kiderült, hogy epekő. A babám 2 hónapos volt, amikor műtöttek. Azt mondják, hogy ezt felszínre hozhatja a terhesség, a doki szerint minden negyedik nőnek van epeköve, csak van, akinél nem okoz panaszt. Tudom, ez nem vigasztal. Sajnos ebből előbb-utóbb műtét lesz. Fel a fejjel!
2009. márc. 23. 11:05
2/6 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszt!Most elkeseredtem:( Azt hittem meguszhatom a mutetet es majd elmulik magatol...:(
2009. márc. 23. 11:24
3/6 anonim válasza:
Szia, megint én. Én is reménykedtem, de sajnos azt mondta a doki, hogy ha egyszer már görcsöt idézett elő, tehát bármiféle tünetet okozott, akkor azt ki kell venni, mert a továbbiakban is görcsölni fogsz. Valami ezt beindítja és akkor már nincs visszaút. Viszont nekem sikerült megbeszélnem a sebésszel, hogy aznap fektessen be, maikor műtenek, én voltam az első és másnap reggel 9-kor már a kezemben volt a zárójelentés. Bár így sem könnyű egy pici babát magára hagyni.
2009. márc. 23. 11:57
4/6 anonim válasza:
Szia!Nálam a 3.terhességben,ilyentájt,mint neked derült ki,hogy epeköveim vannak.Nos-pát szedtem,az valamit csökkentett a görcsön,de csak akkor,ha nagyon görcsöltem vettem be!Gyomortükrözéstől féltem,arra nem is mentem el.A szülés után,még 1 évig kinlódtam,azt megműttetem magam,mert lefogytam vagy 10 kg 1-2 hónap alatt.Az apró epekő a legrosszabb,mert elálja az epevezetékben az epe elfolyásának útját és azért göcsöl be,mert igy próbálja eltávolitani a szervezet!Addig görcsöl,mig ki nem ürül.A baj,hogy mindig jönnek a kövek,úgyhogy érdemes megműttetni majd,ha birod,akkor szülés után.Gyógynövényes boltban utánna lehetne érdeklődni,hogy valamilyen szert tudnának-e ajánlani,amit terhességben is lehetne alkalmazni.Legalább a tüneteket csökkenteni.További "görcsmentes" babavárást kivánok!
2009. márc. 23. 12:14
5/6 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a nyugtato valaszokat.Kaptam a gorcsokre gyogyszert.En is utana neztem ennek az epeko dolognak es tenyleg nem olyan,mint a veseko.Ez nem urul csak ugy ki sajnos.Hat majd meglatjuk mi lesz a tovabbiakban.Es valami kulonleges etkezes is kell?Mert azt nem mondta a doki.Igaz,hogy a zsiros,fuszeres eteleket nem is tudnam megenni.
2009. márc. 23. 14:48
6/6 anonim válasza:
Igen,diétás étkezés javasolt!Én pl.a rántotthús panirjától,a túró,tejföl,joghurt még mindig begörcsölök.Itt a neten utánna tudsz nézni,mit lehet ilyenkor fogyasztani.Sajnos én még mindig úgy vagyok vele,hogy lehet 1 hónapig semmi gondom nincs,azt utánna mindentől görcsölök,meg fáj a gyomrom.Ráadásul nekem is sok a savam,a Maalox nagyon jó rá,azt hiszem azt terhességben is lehet enni.Én a kanalasat vettem nem a tablettát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!