Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt ugye mozogni...

Terhesség alatt ugye mozogni kell? Akkor miért van az, hogy amint sétálni kezdek, bekeményedik a hasam?

Figyelt kérdés

Nem görcsöl, csak nagyon kellemetlen...

Ha elindulok a boltba, postára (kb 500 méter) alig várom, hogy odaérjek és megpihenjek, leüljek... Amint leülök, kipuhul, de ahogy elindulok, megint visszakeményedik. Ezért már nehéz a házimunka is, pedig csak 25 hetes vagyok... Mit javasoltok?

2008. febr. 22. 16:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne mozogj. Nem "kell" mozogni, csak ha teljesen szövődménymentes a terhesség, ÉS előtte is edzésben voltál. Ha keményedik, vagy kellemetlen, akkor ne csináld. Hallgass a testedre.
2008. febr. 22. 16:49
 2/5 anonim ***** válasza:
79%

Próbálj meg naponta egyszer magnéziumot szedni.Mondjuk mostmár én is kezdek egyre jobban elfáradni a napok végére,de ez a jövős menős haskeményedés nem jelentkezik.Meg majd most csinálnak/csináltak egy teljes vérképet és az is sokat elmondhat a szakértő szemeknek.

De tényleg mozogj,mert a végére akkora leszel,mint egy bálna,ha otthon ülsz!(Sajna én mocorgással is jobban gyarapodom a kelleténél:()

2008. febr. 22. 16:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is ugyanígy vagyok ezzel mint Te. Én szedem a magne B6-ot, de nem nagyon érzem különbséget. Olyankor én is le szoktam pihenni és később folytatom. (pl:főzés közben is, mikor a konyhában toporgok)
2008. febr. 22. 17:42
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Én is szintén zenész, nekem már kb. a 16. hét óta így van. Napi 3*2 magneb6-ot szedtem. Sajnos nem sokat pihentem, amit most már bánok. A dokim szólt a műlt héten, hogy le van rövidülve a néhnyak, ami ugye a keményedésekkel együtt járó méhösszehúzódásoktól is lehet. Adott a magnézium mellé egy másik gyógyszert és most már szinte egyáltalán nem keményedik a hasam, pedig azelőtt szinte egész nap keményedett. Beszélj a dokiddal, lehet, hogy neked is fog javasolni vmilyen gyógyszert és jobb lesz. Azért nem írom, hogy mit kaptam, meret ezt csak orvosi javaslatra lehet szedni.

2008. febr. 22. 19:24
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nálam is így volt kb. a 20. héttől kezdve. Én a 32. hétig dolgoztam, ahol elég sokat kellett gyalogolnom. Volt, hogy 10 km-t naponta.(Persze nem egyhuzamban.)Fájdalom és görcs nem volt. Én olyankor lassítottam és mély levegőt vettem, lassan fújtam ki és próbáltam lazítani. Az orvosom napi 3x1 MagneB6-ot javasolt. ezek segítettek. Otthon próbáltam naponta többször is pihenni, feküdni. Semmi bajom nem lett, jelenleg 38 hetes vagyok. Sőt segített a friss levegő és a mozgás a vérnyomásomat és a súlyomat kordában tartani, elkerülni a megfázást és az influenzát. Ha a terhesség előtt nem gyalogoltál ennyit egyhuzamban illetve nagyon kellemetlen, akkor inkább most se csinál! Ja, és az orvosodnak mindenképpen mondd el, jobban odafigyel rád!
2008. febr. 24. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!