Befesthetem anyósom haját ha 19 hetes terhes vagyok?
Figyelt kérdés
Én szoktam neki festeni, az első hónapokban rosszul voltam és nem tudtam neki befesteni, de most már tudja hogy jól vagyok. Nem árt ha belélegzem a festékgőzt? Ammóniamentes festéket használ.2011. jún. 17. 13:34
1/7 anonim válasza:
Én befestettem anyuét, sőt a sajátomat is.
2/7 anonim válasza:
ammóniamentesnél mi árthat??? semmi.
de ha félsz vegyél fel egy orvosi maszkot,amit az influenza idején javasoltak hordani, azt a zöldet vagy köss oda egy laza kendőt vagy semmit. nem fog ártani.
3/7 anonim válasza:
Kicsit máshonnan közelítem meg. Azt olvastam, hogy a hajfestésnél (ha a kismama haját festik) nem az a káros, ami felszívódik a fejbőrön keresztül, hanem a káros anyagok belélegzése. Az ammónián kívül - de ez a tiétekben nincs is, ahogy írtad - minden festék tartalmaz hidrogénperoxidot is, és egyéb kémiai anyagot. Bár nem vagyok kémikus, de gondolom ezeket is be lehet lélegezni.Az első trimeszterben nem is ajánlott a hajfestés, de te végülis már a másodikban vagy. Szerintem ha szabadban tudnád neki festeni, az lenne a legjobb, vagy olyan helyiségben, amit jól tudtok szellőztetni. Esetleg maszkot is vehetsz fel! De anyósod elmehet fodrászhoz is erre a pár hónapra :)
4/7 anonim válasza:
Ha már bírod a szagokat,akkor bátran,de tényleg jó,ha szabadtéren,vagy legalább nyitott ablaknál csináljátok.
5/7 anonim válasza:
szellős helyiségben ha lehet,én végig festettem a hajam 3 hetente és télen zárt étrben semmi bajom nem volt lett se a babónak.
6/7 anonim válasza:
Szia! Nyugodtan fesd be, nem lesz semmi bajotok tőle...egyébként sokkal több káros anyagot lélegzünk be ha csak kimegyünk az utcára: kipufogó gáz, gyárak, stb. Most egyébként is jó idő van, fesd az udvaron, vagy ahol megoldható a szabadban...illetve jól szellőző helyiségben. Ne idegeskedj ilyesmin :) Üdv
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A szellős helyiség sajnos nem megoldható, mert félti a nedves fejét a huzattól... Olyankor mindig minden be van csukva. A szabadban nem tudjuk festeni. Bízom abban, hogy minél kevesebbet lélegzem be..
2011. jún. 18. 10:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!