Meddig hanyok meg? Nem lesz baja a kisbabamnak?
A barátnőm 3*9 hónapig folyamatosan hányt, nem lett semmi baja.
Ha mázlid van a 3. hónap után elmúlik. Addig velem is volt, hogy a harmadik reggeli maradt meg bennem, de napközben is előfordult. Azon röhögtem, hogy az első gyerekem mindent kivágott belőlem, de még az ötcsillagos hotel francia séfjének a kajáját is: egyet kivéve, ha császárszalonnát ettem hagymával, azt sose küldte vissza. :-)
Nyugi, előbb-utóbb el fog múlni. tudom, ez most nem sokat segít, de nem lesz baja a babának, ha iszol és eszel rendesen. Amikor a fiunkat vártam, én még a vizet is kihánytam. Nem maradt meg bennem az első négy hónapban semmi. A várandóság végéig hánytam néha. Amikor tudtam, akkor ettem rendesen. 4300 g-mal, stramm kisfiúnk született!
Boldog babavárást!
Az Elevittel és a többi vitaminnal vigyázz, gyomorsavat csinálnak, tehát üres gyomorra szedve elég kellemetlen, gyomorsavas hányást lehet tőle produkálni.
Azt mondják az okosok, a 12. hét környékéig tart a hányás (szerencsére engem mind a három alkalommal elkerült, talán ha egyszer hánytam). A folyadékbevitelre figyelj, nem árt időnként egy-egy izotóniás italt is meginni (gyógyszertárban tudsz venni port, amit vízzel elkeverve lehet meginni, vagy boltokban is szokott lenni mindenféle, általában sportolóknak szánt izotóniás ital). Az izotóniás portól nem kell megijedni, nem valami hormonos dolog, egyszerűen ásványi sók vannak benne, amiket elvesztesz a fokozott folyadékvesztés (esetedben a hányás) miatt.
Az éhezéstől a babádnak nem lesz baja, ő elveszi azt, amire szüksége van neki, viszont a folyadékbevitelre főként ebben a melegben nagyon figyelj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!