Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig hanyok meg? Nem lesz...

Meddig hanyok meg? Nem lesz baja a kisbabamnak?

Figyelt kérdés
8hetes terhes vagyok,elozo hetekben allandoan emelyegtem,szedultem,nem volt etvagyam,alig ettem.Az orvos felirt magnerotot,meg elevitet.Most szedem a vitamint,de megsincs etvagyam,vasarnap ota minden nap hanyok,alig eszek,nem esik jol semmi,mi lesz igy velem,a kisbabammal,mit tegyek??valaki tud valamit?
2011. jún. 15. 10:40
1 2
 1/13 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%

A barátnőm 3*9 hónapig folyamatosan hányt, nem lett semmi baja.

Ha mázlid van a 3. hónap után elmúlik. Addig velem is volt, hogy a harmadik reggeli maradt meg bennem, de napközben is előfordult. Azon röhögtem, hogy az első gyerekem mindent kivágott belőlem, de még az ötcsillagos hotel francia séfjének a kajáját is: egyet kivéve, ha császárszalonnát ettem hagymával, azt sose küldte vissza. :-)

2011. jún. 15. 10:51
 2/13 anonim ***** válasza:

Nyugi, előbb-utóbb el fog múlni. tudom, ez most nem sokat segít, de nem lesz baja a babának, ha iszol és eszel rendesen. Amikor a fiunkat vártam, én még a vizet is kihánytam. Nem maradt meg bennem az első négy hónapban semmi. A várandóság végéig hánytam néha. Amikor tudtam, akkor ettem rendesen. 4300 g-mal, stramm kisfiúnk született!

Boldog babavárást!

2011. jún. 15. 10:52
 3/13 anonim ***** válasza:
Nekem nem a baratnőm, hanem én hanytam végig a 9 honapot. Minden nap, minden étkezés utan... Harom terhességem volt, ebből két baba született meg, mert a harmadik 21 hetesen elment. Miutan megszülettek, a hanyas is abbamaradt :). Szerencsés esetben 16. hétig elmúlik. Viszont én soha nem szenvedtem az émelygéstől. Nekem kijött, így könnyebb volt. A babakkal semmi probléma nem volt. Aki elment, ő is fertőzés miatt. Szoval nyugi. Legalabb nem kell a súlyra odafigyelni :D.
2011. jún. 15. 10:57
 4/13 anonim ***** válasza:

Az Elevittel és a többi vitaminnal vigyázz, gyomorsavat csinálnak, tehát üres gyomorra szedve elég kellemetlen, gyomorsavas hányást lehet tőle produkálni.

Azt mondják az okosok, a 12. hét környékéig tart a hányás (szerencsére engem mind a három alkalommal elkerült, talán ha egyszer hánytam). A folyadékbevitelre figyelj, nem árt időnként egy-egy izotóniás italt is meginni (gyógyszertárban tudsz venni port, amit vízzel elkeverve lehet meginni, vagy boltokban is szokott lenni mindenféle, általában sportolóknak szánt izotóniás ital). Az izotóniás portól nem kell megijedni, nem valami hormonos dolog, egyszerűen ásványi sók vannak benne, amiket elvesztesz a fokozott folyadékvesztés (esetedben a hányás) miatt.

Az éhezéstől a babádnak nem lesz baja, ő elveszi azt, amire szüksége van neki, viszont a folyadékbevitelre főként ebben a melegben nagyon figyelj.

2011. jún. 15. 10:59
 5/13 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat, nehez ez az idoszak,ugy erzem,h meg erom sincs,nehez lesz kibirnom:( Utalok hanyni,es mindjart itt az eskuvom,ossze kell szednem magam.
2011. jún. 15. 11:01
 6/13 A kérdező kommentje:
Epp sejtem,h lehet az elevit is kozrejatszik a hanyasban,mert miutan bevettem,nemsokara ra hanytam is,de elotte reggeliztem egy keveset,tehat nem ehgyomorra vettem be.A magnerottol meg olyan fekete a szekletem,vajon miert?
2011. jún. 15. 11:05
 7/13 anonim ***** válasza:
A fekete kaki a vastól van, ami szintén az Elevitben található. A vas egyébként szorulást is szokott okozni.
2011. jún. 15. 11:11
 8/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ez alkati kérdés is! Én az első terhességemnél végig hánytam, naponta többször is! Olyan szinten, hogy a lányom szombaton született és azon a héten kedden még hánytam a nyákdugó távozása után 1 nappal! Most a második terhességemnél, reggelente hányingerem van amit egy kis jeges vízzel tudok csillapítani, illetve lehet, hogy furcsán hangzik, de minden szombaton reggel hányok. A keresztapám barátnője (42 éves, bár nem hiszem, hogy számít), pont 1 hónappal idősebb terhes mint én (első terhesség), még csak nem is émelygett. Az Elevittel kapcsolatban támogatom az előttem szólókat éhgyomorra nem épppen tanácsos bevenni, én pl. este szoktam! Jó egészséget és babavárást!
2011. jún. 15. 11:15
 9/13 anonim ***** válasza:
Nekem az Elevittől fájt a gyomrom, ezért nem szedtem. Én addig hánytam, amíg a baba el nem kezdett odabenn mozogni. Így a terhesség kezdetén fogytam 3 kg-ot, mivel a kaja kijött belőlem. HA meg nem jött ki, akkor meg fájt a gyomrom. Az a lényeg, hogy igyál!!!HA a kaja nem megy, nem kell erőltetni. Semmi baja nem lesz a bébinek!! :)
2011. jún. 15. 12:21
 10/13 anonim ***** válasza:
én 1-3 és 5-9 hónapokat végighánytam, napi 2-3x, teljesen váratlanul, akár ettem - akár nem, most van egy 18 hónapos vasgyúró kiscsajom. Semmi baja nem lesz a babádnak, táplálkozz vitamindúsan, esetleg szedj terhesvitamint (én Elevitet szedtem, heti 2-3 x) és kitartás:)
2011. jún. 15. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!