7hetes terhes vagyok, a vércukrom sokszor 9 körüli, még nem voltam terheléses vércukron! Mennyire baj ez?
Semmiképpen sem jó, és a terheléses vércukor mérés sokára lesz, addig ne várj, ha tudod, hogy magas a cukrod már most.
Hogyhogy mérted? Volt cukorbetegséged a terhesség előtt is?
Bármi is van, menj orvoshoz, mert a magas cukor rossz hatással lehet a magzatra! Nem írok semmi ijesztőt, csak annyit, hogy ezt kezelni kell!
A rossz szénhidrát anyagcsere esetén nő a fejlődési rendellenességek kialakulásának esélye.
Fejlődési rendellenesség pedig lehet bármi. :(
Olvass utána, de persze beszélj egy orvossal is!
Itt a kulcsszó: 7-ig normális.
Nem játék a cukorbetegség.
De ne aggódj, lehet egészséges a babád, kezelni is lehet ezt a problémát, viszont mindenképpen beszélni kell egy dokival róla. Biztos, ami biztos!
S ne kenődj el!
Szerintem meg még szerencse, hogy mérted otthon, és így időben kiderült, hogy nincs rendben a cukrod.
Gondolom majd diétát kell tartanod, de ez a baba érdekében nem lesz nagy áldozat.
Persze tényleg beszélj egy szakértő emberrel, és ne aggódj, ha valóban cukorbetegséged lenne, akkor is lehet kezelni, és a babád egészséges lesz!
Ha van a családban cukros, akkor előbb szokták a terheléses vizsgálatot megcsinálni, azt hiszem, a 12. hét környékén. Evés után egy órával mérted? Mert akkor valószínűleg már a terhesség előtt is volt baj a cukroddal, nem akarok hülyeséget mondani, de úgy emlékszem, a dietetikusom azt mondta, hogy a 11. héttől alakulhat ki a terhességi cukorbetegség.
Nyugi, semmi baj nem lesz, én inzulinos lettem a terhességem alatt, de a lányom teljesen egészségesen született, azóta sincs gond vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!