Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi szóltok? Fiatalon terhesség?

Mi szóltok? Fiatalon terhesség?

Figyelt kérdés

Imádom ezt a rovatot!Imádom olvasni a sok kismamát aki beszámolót tart hogy épp mennyi idős és hogy alig várja a babáját!:)

Ami viszont nem annyira tetszik hogy,egyre többet olvasom a 18 és annál fiatalabb lányokat akik terhesek és ebben vagy abban tanácsot kérnek!De legtöbbször abban hogy a szülőkkel hogyan fogadtassák el a hírt hogy nagyszülők lesznek....

Jönnek a dumák hogy az én anyám is ekkor meg akkor szült,na és?Aztán jön az hogy mi is csórók voltunk még is megtartottuk....Aztán jön az hogy fiatal anyuka akar lenni mindenféleképp és még sorolhatnám a szebbnél szebb okokat és válaszokat!

ÉN úgy gondolom hogy

"anyukám is 16 éves volt mikor megszült" érvelés elég gyenge!Ne felejtsük el hogy akkor még az emberek valamivel jobban tisztelték,becsülték egymást és nem léptek le boldog boldogtalannal ha egy "kis" gondjuk adódott!Na meg ott a gyerekvállalás,és az esküvő még jelentett valamit!:S

Nem volt válság és anyukának az anyukája és az apukája(tehát nagyfaterék) is úgy melózott hogy nem kellett attól rettegniük mikor maradnak éhen!Többnyire ahol elkezdtek 15 évesen melózni ott is haltak ki!Volt többnyire bazi nagy ház ahol nem egymás nyakán kuporogtak 30an és volt kert ahol megtermett mind az amit ma ezrekért veszünk a piacon!Akkor is csórók voltak az emberek de volt munkájuk és mind az ami a mai fiataloknak nem adatik meg!Ja és a legfontosabb,16 évesen anyu már tudott főzni mert rá volt utalva,művelte a földet,valaki nevelte a kis testvéreit is,vagy épp az anyjával kapált a határban a földeken és nem a seggét rázta az egyik helyi discoban spurival az arca mögött,tehát volt felelősség tudata!

A másik hogy "Fiatal anyuka szeretnék lenni!" Igen?16 évesen?Akkor aki 24-25-26 esetleg 30 felett szül az már kivénhedt,nagymama vagy mi fene?

18 évesen örül az ember ha villoghat a sarki boltban a személyijével mikor cigit akar venni legálisan!16 évesen terhesnek lenni?Gyereknek gyerek!Mint említettem egy csöpp felelősség tudat nem szorult belé mert nincs rákényszerülve hisz anyuciék a segge alá raknak mindent!Nulla perc munka viszony,de még az hagyján,nincs végzettsége(!!!)és többnyire élete első pasija aki még lehet meg sem tanulta normálisan felhúzni az óvszert!És 16 évesen honnan is tudná realizálni az életet,meglátni mi a jó és mi nem?

Na már most ennek tudatában én baromira ellenzem a "fiatal terhességet"!

Nem vagyok megkeseredett,nem próbálkozunk évek óta a babával,boldog párkapcsolatban élek a vőlegényemmel,van szakmánk,van munkánk,van lakásunk és abszolút nem a féltékenység beszél belőlem!Mindössze a józan ész!Legalább is ha én 23 évesen úgy látom hogy de jó hogy nem az első szerelmemet ajándékoztam meg egy élettel és még egy kicsit élnem kellett,FELNŐNÖM!!!!!!!!És még most is akad egy két dolog amit meg akarunk csinálni és kell ahhoz hogy a terhességem áldás legyen,ne aggodalom és pokol akkor hogy lehet az hogy egy 16-17-18 éves lány ezen már túl van,amin szerintem még nagy többségünk nincs és be meri vállalni????

Szeretném ha leírnátok ti hogy gondoljátok ezeket a dolgokat!Érdekel természetesen az ellenvélemény is ha kulturált keretek között érkezik!!!!!!!

Ja és a végére még annyit hogy hiszem,hogy van olyan tizenéves tini aki érettebb mint az én vagy a nálam idősebb korosztály és,aki tiniként megtalálja élete párját,aki meg teheti hogy vállal egy kisbabát,de mostanában hirtelen mindenki túl érett és túl pénzes lett egy kisbabára!Érdekes....

(Bocs hogy hosszú lett!:$)

Várom válaszotokat!

2011. jún. 11. 00:24
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
Az már régen rossz ha a pasit győzködni kell szerintem és nem is egy helyes dolog ... Akkor vállaljon egy pár babát ha mindkét fél akarja, nem úgy, hogy az egyik szeretné és ráerőlteti a másikra ...
2011. jún. 24. 21:37
 52/60 A kérdező kommentje:

Teljesen igazad van Kedves Utolsó Válaszolóm!

És pedig hány ilyen nő van aki így akarja megfogni,maga mellett tartani a pasiját....aztán pislog mikor egyedülálló anyuka lesz!És ismételten kivel csinált rosszat?...

A gyerekével!!!!!!:S...

2011. jún. 25. 05:25
 53/60 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem akkor kell és akkor van itt az ideje a babavállalásnak, amikor mindkét fél, egymástól függetlenül is kellő egzisztenciát teremtett ahhoz, hogy ha úgy adódik, egyedül is képes legyen, segítség és támogatás nélkül felnevelni, gondoskodni a babáról. Hiszen egy baba akárhogy is nézzük, a szüleire számíthat a legjobban élete végéig. És ebbe beletartoznak az anyagiak, az anyagi önállóság, az érzelmi/lelki/pszichikai érettség, kellő élettapasztalat, kellő tudás, és még sorolhatnám... Ezekre a mai világban főleg szükség van, főleg ebben az országban, ahol már lassan a holnap is kiszámíthatatlan és bizonytalan.

Természetesen nem ítélem el azokat, akik nem így döntenek, és tegyük fel, fiatalon, nyersen fogalmazva a nagyszülők nyakára szülnek gyereket. Az ő dolguk, mindenki úgy alakítja - ha nyersen fogalmazunk: úgy cseszi el - az életét, ahogy akarja. Szíve joga. De a véleményem megvan az ilyesmiről, és szerintem nem helyes. Sem a nagyszülők oldaláról nézve, sem a fiatal szülők oldaláról nézve, a baba érdekeit szem előtt tartva pedig még ennyire sem....

2011. jún. 25. 09:39
 54/60 anonim ***** válasza:
Nyersen fogalmazva én is anyámék nyakára szülök mivel a férjemmel még itt lakunk. Ő dolgozik én nem. De ha az édesanyámék jó szívvel támogatnak akkor másnak ehhez semmi köze. Vagy tévedek?
2011. jún. 25. 15:28
 55/60 anonim ***** válasza:

Te dolgod, mint írtam, nem ítélek el senkit, mindenkinek a saját döntése. De a véleményem meglehet róla, az pedig az, hogy szerintem ez nem helyes. Lehet megsértődni, szurkálódni, lehurrogni. Mivel a kérdésben a véleményünket kérték, így leírtam. Ha ez neked nem tetszik, akkor nem tetszik.

Amúgy teljesen más az a dolog, mikor valaki a szülői házba szül gyereket, mert mondjuk van hely, van felesleges szoba, és beszállnak a ház fenntartásába anyagilag, és emellett a nagyszülőktől anyagilag függetlenül nevelik a gyermeküket. És teljesen más dolog, amikor a tinik munka, tapasztalat, jóformán élet nélkül szülnek egy gyereket, és mindenben a nagyszülőkre lesznek utalva.

2011. jún. 25. 16:07
 56/60 A kérdező kommentje:

ma 15:28!

Kérlek ne háborogj!Értelmezd miről is szól a kérdés...én sem és más sem kell hogy magyarázkodjon azért mert leírja a véleményét!Ez egy kérdés amire ha válaszolsz nekem válaszolj!Milliószor megerősítettük amit az utolsó válaszolóm ír hogy nem arról van szó hogy....hanem arról hogy...ha te magadra veszed nyilván van oka!Ha nincs,akkor észre sem veszed amit "rosszallóan" ír a válaszadóm,nem de bár?Ne kukacoskodjatok egy egy szón vagy tőmondaton légyszíves!

Boldog babavárást neked!

2011. jún. 25. 21:30
 57/60 A kérdező kommentje:
Ja...köszönöm a választ mindenkinek!:)
2011. jún. 25. 21:31
 58/60 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

és itt egy újabb :) remélem nem baj, hogy gyűjtöm a kérdéseket :D

2011. jún. 27. 14:06
 59/60 A kérdező kommentje:
De hogy baj!:)Köszönöm!Szép gyöngyszemek ezek!...
2011. jún. 27. 15:41
 60/60 anonim ***** válasza:
Én nem háborgok csupán a saját véleményemet írtam le a kérdésre. Gondolom azért írtad ki mert választ vársz rá, vagy esetleg megerősítést hogy igazad van. Ahogy neked lehet véleményed és jogod van leírni úgy nekem is vagy talán tévedek? Nem kell velem egyet érteni de azokkal sem akik veled értenek egyet. Ez nézőpont kérdése,s eszembe sincs vitába szállni senkivel.
2011. jún. 28. 12:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!