Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi szóltok? Fiatalon terhesség?

Mi szóltok? Fiatalon terhesség?

Figyelt kérdés

Imádom ezt a rovatot!Imádom olvasni a sok kismamát aki beszámolót tart hogy épp mennyi idős és hogy alig várja a babáját!:)

Ami viszont nem annyira tetszik hogy,egyre többet olvasom a 18 és annál fiatalabb lányokat akik terhesek és ebben vagy abban tanácsot kérnek!De legtöbbször abban hogy a szülőkkel hogyan fogadtassák el a hírt hogy nagyszülők lesznek....

Jönnek a dumák hogy az én anyám is ekkor meg akkor szült,na és?Aztán jön az hogy mi is csórók voltunk még is megtartottuk....Aztán jön az hogy fiatal anyuka akar lenni mindenféleképp és még sorolhatnám a szebbnél szebb okokat és válaszokat!

ÉN úgy gondolom hogy

"anyukám is 16 éves volt mikor megszült" érvelés elég gyenge!Ne felejtsük el hogy akkor még az emberek valamivel jobban tisztelték,becsülték egymást és nem léptek le boldog boldogtalannal ha egy "kis" gondjuk adódott!Na meg ott a gyerekvállalás,és az esküvő még jelentett valamit!:S

Nem volt válság és anyukának az anyukája és az apukája(tehát nagyfaterék) is úgy melózott hogy nem kellett attól rettegniük mikor maradnak éhen!Többnyire ahol elkezdtek 15 évesen melózni ott is haltak ki!Volt többnyire bazi nagy ház ahol nem egymás nyakán kuporogtak 30an és volt kert ahol megtermett mind az amit ma ezrekért veszünk a piacon!Akkor is csórók voltak az emberek de volt munkájuk és mind az ami a mai fiataloknak nem adatik meg!Ja és a legfontosabb,16 évesen anyu már tudott főzni mert rá volt utalva,művelte a földet,valaki nevelte a kis testvéreit is,vagy épp az anyjával kapált a határban a földeken és nem a seggét rázta az egyik helyi discoban spurival az arca mögött,tehát volt felelősség tudata!

A másik hogy "Fiatal anyuka szeretnék lenni!" Igen?16 évesen?Akkor aki 24-25-26 esetleg 30 felett szül az már kivénhedt,nagymama vagy mi fene?

18 évesen örül az ember ha villoghat a sarki boltban a személyijével mikor cigit akar venni legálisan!16 évesen terhesnek lenni?Gyereknek gyerek!Mint említettem egy csöpp felelősség tudat nem szorult belé mert nincs rákényszerülve hisz anyuciék a segge alá raknak mindent!Nulla perc munka viszony,de még az hagyján,nincs végzettsége(!!!)és többnyire élete első pasija aki még lehet meg sem tanulta normálisan felhúzni az óvszert!És 16 évesen honnan is tudná realizálni az életet,meglátni mi a jó és mi nem?

Na már most ennek tudatában én baromira ellenzem a "fiatal terhességet"!

Nem vagyok megkeseredett,nem próbálkozunk évek óta a babával,boldog párkapcsolatban élek a vőlegényemmel,van szakmánk,van munkánk,van lakásunk és abszolút nem a féltékenység beszél belőlem!Mindössze a józan ész!Legalább is ha én 23 évesen úgy látom hogy de jó hogy nem az első szerelmemet ajándékoztam meg egy élettel és még egy kicsit élnem kellett,FELNŐNÖM!!!!!!!!És még most is akad egy két dolog amit meg akarunk csinálni és kell ahhoz hogy a terhességem áldás legyen,ne aggodalom és pokol akkor hogy lehet az hogy egy 16-17-18 éves lány ezen már túl van,amin szerintem még nagy többségünk nincs és be meri vállalni????

Szeretném ha leírnátok ti hogy gondoljátok ezeket a dolgokat!Érdekel természetesen az ellenvélemény is ha kulturált keretek között érkezik!!!!!!!

Ja és a végére még annyit hogy hiszem,hogy van olyan tizenéves tini aki érettebb mint az én vagy a nálam idősebb korosztály és,aki tiniként megtalálja élete párját,aki meg teheti hogy vállal egy kisbabát,de mostanában hirtelen mindenki túl érett és túl pénzes lett egy kisbabára!Érdekes....

(Bocs hogy hosszú lett!:$)

Várom válaszotokat!

2011. jún. 11. 00:24
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
Tudom, tudom :-) Arra akartam célozni inkább, hogy az utolsó hozzászólásod nagyon jó volt, nem tudom miért megszólításként írtam...:-)
2011. jún. 15. 22:51
 42/60 A kérdező kommentje:

:):):) Csak olvasom miket írtok! :):):)

20 éves válaszolóm,biztos rossz lehet hogy ennyien megbámulnak,de látod,nem azért mert 20 évesen szülsz,és dolgoztál és van mire,hanem mert sokkal sokkal fiatalabbnak látszol és itt ez a lényeg!Szóval valójában nem is téged akarnak bántani sokan,bár ez biztos nem vigasztal mikor szúrnak a tekintetek!

És a kulcs mondat amire én is a hangsúlyt fektetem:"...én férjes asszony vagyok bár csak 19 de én már dolgoztam meg van mindenünk akkor miért ne..

És én tudtam hogy mire vállalok gyereket,hogy nem csak úgy a nagyvilágba szülöm..."

Persze abban is igazatok van hogy lehet egy 36 éves nő is felelőtlen,de azt azért nem mondanám hogy nem kor függő!Aki 36 évesen felelőtlen az még tudna változtatni rajta mert elvileg nem van hozzá már az esze,az egy másik kérdés hogy neki hogy jó!De megint megkérdezem: Egy 16 évesre mióta jellemző a felelősségteljesség?Hogyan is tudna az lenni?Gyerek!Naiv!Eltartott!Akkor nem értem miről beszélünk!?

És írta -azt hiszem az Egyetemista válaszolóm- hogy nem anyukájára akar támaszkodni ha babát akar majd!

Igaza van!Én is szülhetnék már,ha arra hajaznék hogy majd anyuék úgy is segítenek...meg van mindenünk,van lakásunk ami nem hiteles,apa dolgozna közben,de én sem rájuk akarok szülni!Nem bűn az ha besegít,ha megveszi a babakocsit vagy mit tudom én,de ne a nyakára szüljek már!Ne ő vegye a bébitápszert,vagy a pelenkát,mert nincs rá pénzünk...legalábbis én így gondolom!És amíg nincs meg az a körülmény amit mi szeretnénk akkor nem fogok szülni majd csak 30 évesen,de kopasz p*csára azért nem vállalok gyereket mert "fiatal anyuka" szeretnék lenni és ez így van rendjén!

2011. jún. 16. 07:42
 43/60 anonim ***** válasza:
Neked ez a véleményed oké nincs ezzel semmi. De a soraid tele vannak lenézéssel és bántó stílussal a fiatal anyukák iránt. Véleményed lehet de ítélkezni nem ítélkezhetsz ez nem a te dolgod. Lehet hogy mások meg azzal nem értenek egyet ha valaki 30 fölött szül vagy nem is szül de attól nem nézhetik le az ilyeneket se. Mindenki másképp gondolkozik és ez így természetes. Az hogy ki mikor és hová szül mindenkinek a magán ügye. Természetesen nem kell egyet érteni de ítélkezni sem.
2011. jún. 16. 12:44
 44/60 anonim ***** válasza:
Szia! Valahol egyetértek veled:) De a terhesség az kor függő.Valahol az is lehet a 16 éves anyukák azért lesznek anyukák mert a szülők nem engedik elvetetni.Én Már mióta szexuális kapcsolatom van/volt azaz 20éves korom óta fogamzásgátlót eszek. Igyis terhes lettem 24évesen.Megtartottuk hisz a párom dolgozik,lakás is van/igaz albérlet.. De munkám sajna nincs. Majd lesz,szülők részben támogatnak minket. Lányunk 13hós de mindent megadunk neki. Szülés és terhesség elött se voltam bulizni és lehet hogy "fiatal"anyuka vagyok de nem hiányzik az életemből. VEle is lehet menni bulizni.
2011. jún. 16. 23:14
 45/60 A kérdező kommentje:

Utolsó,a terhességed előtt sem volt munkád?Nagyon nehéz így babázni?Mármint úgy értem hogy albérlet meg hogy csak a párod tud dolgozni,míg te babázol...

Olvastam egyébként sokszor hogy elég "halovány" háttérre vállalnak babát a párok és egyik sem bánta meg nem vártak még lesz jobb háttér!:)De ugye ez megint más dolog....:)

2011. jún. 17. 07:30
 46/60 anonim ***** válasza:
100%

Volt munkám nyáron(suli technikum elvégzése után),egyetem elött.Próbaidő letelte elött kicsivel nem hosszabbították meg a szerződésem. igy metnem nappalira tanulni.1évet lehuztam.Következő szeptemberben derült ki a babóca.

Igy azt az évet passziváltattam és diákmunkán végigdolgoztam. Napi 4órában. Januárig dolgoztam és áprilisban született a lányunk. Szóval azt a pénzt elraktuk.(S most is keresek melót amit itthon tudnék csinálni) S ez tartott elég sokáig.:) Most meg hamarosan mehetnék dolgozni de még nem megyek mert szopizik. Nem bánom hogy megtartottam. Igaz kicsit nehéz. De mivel anyum itt van a szomszéd lakásban,igy mindenben tud segiteni.(ebédet hoz,vasalásban is segit).

Párom is mindenben segit. Reggel hajnalban megy(6ra és 4re már itthon van.

Azért mertük bevállalni:

1. keresztanyumnak volt abortusza 17évesen és azóta is szomorú mert nem lehet gyereke

2. nekem is volt egy még 21évesen,de nem vitt rá a lélek hogy Őt se tartsam meg.Egyébként ő is fogamzásgátló(és épp váltás) miatt jött. Nagyon nehéz lett volna feldolgozni hogy nincs többet.

Igaz albérlet,de 45ezret fizetünk plussz a rezsi de pl közös költséget a tulaj fizeti. Amig meg a baba nem született meg addig másik helyen voltunk és ott csak a 40et kellett fizetnünk. Akkor a tulajjal közösen megosztva laktunk ott,ő havi 2napot volt fent. S ő fizette a teljes rezsit.

Szerintem ha nincsenek milliomos szülők(vagy 300ezres fizetés) ami egy 25-26éves szinte pályakezdő technikus esetében szinte lehetetlen. Az én szüleim meg ugye elválltak s az apum rám se néz,nem is látta még az unokát csak közösségi portálon...

Párom szülei se engedték hogy elvetessük.

Amikor az ab-om volt volt egy lány 17éves volt(érettségi elötti évben) második ab-a volt.A párja megkérte a kezét,volt lakása,munkája,kocsi.Tehát ha ugy vesszük minden adott volt a gyerekvállaláshoz. S nem engedte megtartani. Mondta hogy az elsőt könnyen viselte.Második után viszont belázasodott és több vért is vesztett. S több éjszakát bent kellett töltenie.

S egy volt osztálytársam 12éves korában már fogamzásgátlót evett mert szexelt s az anyukája meg azt mondta inkább kapjon gyógyszert mint hogy terhes legyen.(S ez nem ma volt.Ma már 25éves vagyok,ergo 13éve..)

Vagy én sok esetben attól félek,hogy a mai fiatalok inkább elhallgatják hogy késik kimaradt a mensesük,igy a terhesség is későn derül ki.. Én az anyukámmal mindent meg tudtam beszélni.

Ne haragudj hogy ilyen sokat irtam. Utolsó vagyok

2011. jún. 17. 11:35
 47/60 A kérdező kommentje:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__egyeb-kerdesek_..

Ne olvastam el a hozzászólásokat,de a e ezt a linket azoknak ajánlom akik támogatják a 16 éves kismamákat,ennek a lánynak legalább van esze!Jó kérést tett fel!

2011. jún. 18. 06:02
 48/60 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod utolsó!:)
2011. jún. 18. 06:07
 49/60 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

Itt egy újabb, hasonló, kicsit érthetetlen kérdés ... :)

2011. jún. 20. 16:11
 50/60 A kérdező kommentje:

Kesves Utolsóm!Nekem sandít hogy ez a kérdés ugyan attól van mint ez!

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

Egyébként én úgy szerettem volna ilyen 18 éves lenni aki már lakással meg munkával rendelkezik......... :) És figyeld a komolyságot....reggel még ne este meg már igen...hát fogadnék hogy nem lesz még a halál el nem választ sztori ez se.... :S

2011. jún. 20. 16:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!