Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi szóltok? Fiatalon terhesség?

Mi szóltok? Fiatalon terhesség?

Figyelt kérdés

Imádom ezt a rovatot!Imádom olvasni a sok kismamát aki beszámolót tart hogy épp mennyi idős és hogy alig várja a babáját!:)

Ami viszont nem annyira tetszik hogy,egyre többet olvasom a 18 és annál fiatalabb lányokat akik terhesek és ebben vagy abban tanácsot kérnek!De legtöbbször abban hogy a szülőkkel hogyan fogadtassák el a hírt hogy nagyszülők lesznek....

Jönnek a dumák hogy az én anyám is ekkor meg akkor szült,na és?Aztán jön az hogy mi is csórók voltunk még is megtartottuk....Aztán jön az hogy fiatal anyuka akar lenni mindenféleképp és még sorolhatnám a szebbnél szebb okokat és válaszokat!

ÉN úgy gondolom hogy

"anyukám is 16 éves volt mikor megszült" érvelés elég gyenge!Ne felejtsük el hogy akkor még az emberek valamivel jobban tisztelték,becsülték egymást és nem léptek le boldog boldogtalannal ha egy "kis" gondjuk adódott!Na meg ott a gyerekvállalás,és az esküvő még jelentett valamit!:S

Nem volt válság és anyukának az anyukája és az apukája(tehát nagyfaterék) is úgy melózott hogy nem kellett attól rettegniük mikor maradnak éhen!Többnyire ahol elkezdtek 15 évesen melózni ott is haltak ki!Volt többnyire bazi nagy ház ahol nem egymás nyakán kuporogtak 30an és volt kert ahol megtermett mind az amit ma ezrekért veszünk a piacon!Akkor is csórók voltak az emberek de volt munkájuk és mind az ami a mai fiataloknak nem adatik meg!Ja és a legfontosabb,16 évesen anyu már tudott főzni mert rá volt utalva,művelte a földet,valaki nevelte a kis testvéreit is,vagy épp az anyjával kapált a határban a földeken és nem a seggét rázta az egyik helyi discoban spurival az arca mögött,tehát volt felelősség tudata!

A másik hogy "Fiatal anyuka szeretnék lenni!" Igen?16 évesen?Akkor aki 24-25-26 esetleg 30 felett szül az már kivénhedt,nagymama vagy mi fene?

18 évesen örül az ember ha villoghat a sarki boltban a személyijével mikor cigit akar venni legálisan!16 évesen terhesnek lenni?Gyereknek gyerek!Mint említettem egy csöpp felelősség tudat nem szorult belé mert nincs rákényszerülve hisz anyuciék a segge alá raknak mindent!Nulla perc munka viszony,de még az hagyján,nincs végzettsége(!!!)és többnyire élete első pasija aki még lehet meg sem tanulta normálisan felhúzni az óvszert!És 16 évesen honnan is tudná realizálni az életet,meglátni mi a jó és mi nem?

Na már most ennek tudatában én baromira ellenzem a "fiatal terhességet"!

Nem vagyok megkeseredett,nem próbálkozunk évek óta a babával,boldog párkapcsolatban élek a vőlegényemmel,van szakmánk,van munkánk,van lakásunk és abszolút nem a féltékenység beszél belőlem!Mindössze a józan ész!Legalább is ha én 23 évesen úgy látom hogy de jó hogy nem az első szerelmemet ajándékoztam meg egy élettel és még egy kicsit élnem kellett,FELNŐNÖM!!!!!!!!És még most is akad egy két dolog amit meg akarunk csinálni és kell ahhoz hogy a terhességem áldás legyen,ne aggodalom és pokol akkor hogy lehet az hogy egy 16-17-18 éves lány ezen már túl van,amin szerintem még nagy többségünk nincs és be meri vállalni????

Szeretném ha leírnátok ti hogy gondoljátok ezeket a dolgokat!Érdekel természetesen az ellenvélemény is ha kulturált keretek között érkezik!!!!!!!

Ja és a végére még annyit hogy hiszem,hogy van olyan tizenéves tini aki érettebb mint az én vagy a nálam idősebb korosztály és,aki tiniként megtalálja élete párját,aki meg teheti hogy vállal egy kisbabát,de mostanában hirtelen mindenki túl érett és túl pénzes lett egy kisbabára!Érdekes....

(Bocs hogy hosszú lett!:$)

Várom válaszotokat!

2011. jún. 11. 00:24
1 2 3 4 5 6
 11/60 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolsó!Látod te másról beszélsz mint amiről én!Olvassátok már el figyelmesebben azt amit írok nem csak felkapni kéne tudni a vizet!Én pont nem azokról beszélek akik tisztességesen felnevelnek 16 évesen egy gyereket!

Utoljára írom le: HISZEM HOGY VAN MÉG OLYAN TIZENÉVES AKI ÉRETTEBB MINT AZ ÉN VAGY A NÁLAM IDŐSEBB KOROSZTÁLY....stb stb stb....

Csak ez az hogy érdekes módon itt minden 16 éves olyan marha felelősség teljes...nyilván azért esett teherbe....na de mindegy!

Én biztos nem örülnék neki ha a lányom nulla egzisztenciával szülne gyereket!De hát így van...ki így ki úgy él!

Még egyszer köszönöm a válaszokat!És SENKIT nem fogok azért lepontozni mert nem egy véleményen vagyunk!

Ja és ezt meg hagyjuk már hogy mennyi közöm van hozzá meg mennyi nincs mert aki nem turkál más életében az meg sem fordul ezen az oldalon...szóval ennyit erről!....és hagy legyek már kíváncsi arra hogy ki van az én véleményemen és ki nincs!ok?Köszönöm

2011. jún. 11. 19:22
 12/60 anonim ***** válasza:
Akkor az utolsó mondatod legyen a végszó.Pont.:)
2011. jún. 11. 19:56
 13/60 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 19 éves vagyok, 20 leszek mire megszületik a babám. Nem mostanra terveztük a párommal a gyermekvállalást, de így alakult és akárhogyan is kerestem volna megfelelő indokot az abortuszra, nem találtam volna. (én legalábbis) De nem is akartam én találni ... Nem ítélem el azokat az embereket akik elvégeztetik az abortuszt, mert van olyan akinek igenis nyomós indoka van rá, esetleg azokat tudom megvetni akik 3-4 vagy attól több alkalommal fordulnak meg az egynapos műtéti részlegen azért mert felelőtlenek és nem tanulnak semmiből!

Igazad van, én is fogtam a fejem valamelyik nap amikor olyat olvastam, hogy egy 14 éves lány azt írta, hogy terhes de nem akar abortuszra menni (?) Ezt még meg is értem, de egy 14 éves lánynak gyerek? Még magamról is azt gondolom sokszor így 20 évesen, hogy éretlen vagyok még de fel kell nőnöm a feladathoz. Én nem vagyok már 16 éves, hogy azt mondhassam gyerek vagyok még, mert már nem számítok gyereknek. Ebben az időszakban 1 év is nagyon sokat számít szerintem! Nem tudom én mennyire számítok fiatalnak, de szerintem annyira nem, hogy ne tudjam jogosan megvédeni magam ha ilyen jellegű támadás ér. Nem mondom, hogy nem várhatott volna de minden gyermek ártatlan és megérdemlik azt, hogy élhessenek. Én úgy érzem vagyok már annyira "felnőtt", hogy szépen lassan megtanuljam, hogy hogyan kell a lehető legjobb és legboldogabb életet biztosítani a gyermekünknek. Igyekszem a lehető legfelelősségteljesebb anyuka lenni és csak remélni merem, hogy sikerülni fog! :)

29 hetes kismama

2011. jún. 12. 01:03
 14/60 A kérdező kommentje:
Utolsó,köszönöm a választ!Boldog babavárást neked!
2011. jún. 12. 09:45
 15/60 anonim ***** válasza:

én vagyok aki 17 évesen szült.

abban egyet kell értenem a kérdezővel hogy sokan abbol a korosztálybol amibe én szültem csak az államnak szüli meg a gyereket vagy anyunak és apunak...De ez az ő döntésük.Mikor a kicsi elkezd cseperedni és éjszakázni kell,meg futni utána rá jönnek hogy elcseszték az életüket avagy sem.Hál istennek és az anya tipusuak közé tartozom és nagyon hamar ráéreztem az anyaság csodájára.Na de sokan vannak akiknek csak addig cuki amig kicsi aztán már nyűg.

Őket eléggé bünteti az élet majd hogy ugy csinálnak valamit hogy azt nem szeretik.

2011. jún. 12. 11:48
 16/60 anonim ***** válasza:
Ha valaki feltesz egy ilyen kérdést amiben ily módon lenézően ír a fiatal terhes nőkről lányokról ne legyen meglepődve ha kap egy két neki nem tetsző választ. Senki sem szereti ha egy vad idegen látatlanban minden jog nélkül ítélkezik felette. Persze véleménye mindenkinek lehet csak az nem mindegy milyen módon fejezi ki.
2011. jún. 12. 12:39
 17/60 A kérdező kommentje:

Kedves "17 évesem"!(Bocs de így megjegyeztem!:))

Igen erről akarna szólnia a kérdésem amit te jól leírtál nekem!Hogy rengeteg olyan van aki csak a szülőknek szül gyereket és az állam pénzéből akarja fenntartani magukat!

Elég gyenge kifogás hogy mert nem akar elmenni abortuszra....épp ez az hogy nem is kéne ilyeneknek felmerülnie!Nem azzal van bajom hogy szexel 15 évesen,mert az ellen a szülő nem tud mit tenni,de az ellen tud hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe a gyereke!Pl ne legyen kellemetlen elmagyarázni a védekezés különböző formáit,vagy leülni elbeszélgetni arról hogy mit is vállalnak egy kisbaba születésével,és már nem tartunk itt!

Ismerek nem egy olyan "kislányt" aki 13 évesen már élettársi kapcsolatban van a barátjával és őszinte legyek?Egyik sem él normális családi életet otthon a szüleivel!Menekülés vagy sem ez akkor sem normális!Aztán 16 éves megszül és viszi tovább a "családi hagyományt" a gyerekre nem gondolva!:S

És tetszik vagy sem,igen érdekel,és igen ki vagyok akadva rajta teljesen hogy egyre több ilyet hallok és látok!!!!!

Köszönöm a válaszokat!

2011. jún. 12. 12:43
 18/60 anonim ***** válasza:
31%

Én teljesen megértem a kérdező általánosítását, hozhattok ezer saját vagy kitalált ellenpéldát, a fiatalok 95%-ába beletartozik abba a kategóriába, akiket a kérdező negatívan említ - az ilyenek még saját magukról sem tudnának gondoskodni, nemhogy egy másik életről. Tisztelet a maradék 5%-nak!

Én is azt mondom, hogy gyereknek nem való gyerek. Vannak 30 éves gyerekfejűek is, na nekik se. Én 22 éves egyetemistaként, ha teherbe esnék, nem tartanám meg. Nincs még meg a diplomám, szakmám nincs, érettségivel és nyelvvizsgával Magyarországon semmire nem megyek. Legalábbis egy gyerek felneveléséhez nem elég, szüleim segítségére pedig nem szeretnék támaszkodni, ahogy az esetleges apukára sem szeretném alapozni a gyermekem jövőjét. Az ember lánya akkor szüljön gyereket ebbe a világba, ha saját erőből, egyedül képes eltartani saját magát és felnevelni a porontyot.

Az abortuszt nem ellenzem, de ismerek olyanokat, akik kifutottak az időből (mert menstruáltak közbe), és még nem szerettek volna babát. Nem tudnak teljes értékűen a babára koncentrálni, látszik rajtuk, hogy "kényszer". Ilyenkor a legjobb lenne szerintem gyermekotthonba vagy örökbe adni.

2011. jún. 15. 09:29
 19/60 anonim ***** válasza:

Én például így 22 éves fejjel visszagondolva 16-17 évesen még éretlen fruska voltam, holott akkor azt gondoltam, hogy nekem senki ne szóljon bele, mit csinálok, "felnőttem" már. Ha-ha... pár év elteltével mindenki máshogy látja a dolgokat, akkor én sem hittem el ezt! De szerencsére én nem lettem terhes, mondjuk mindig vigyáztunk is. 17 éves korom óta egy férfival vagyok, már 3 éve együtt is élünk. De az 5 év alatt annyit változtunk, felnőttünk...ha mondjuk 3 éve teherbe estem volna, biztos megtartottuk volna, de volt annyi eszünk, hogy rendesen védekeztünk. Most jutottunk el arra a szintre, hogy jövőre lesz az esküvőnk és aztán szeretnénk már babát is. Van már lakásunk, kocsink, biztos állás, diploma, nyaraltunk sokat. Szerintem még így is fiatal anyukának fogok számítani 23-24 évesen, de ez már teljesen más lesz szerintem, mint aki 14-20 évesen szül. Nem ítélem el őket sem, de pár év ilyenkor még rengeteget számít, érettségben és megfelelő háttér kialakításában is. Sőt, szerintem a legfontosabb egy biztos párkapcsolat (na és az anyagiak azért valamennyire), mert nem hiszem, hogy egy 16 évesnek felelős párja lenne. Lehet elsőre azt gondolják, hogy jajj de cuki egy baba, meg lehet babusgatni, de azért ez nem egy leányálom. Persze, aki megtartja a babát, azt sem ítélem el, az ő dolga. De pont ezért kellene arra fektetni a hangsúlyt, hogy az a baba akkor jöjjön amikor már tényleg áldás és nem kell idegeskedni miatta. Lehet fiatalon szülni, de az nekem 20tól 25ig van, az előtt inkább tini anyaságról beszélnék.

N/22, aki szeretne fiatal anyuka lenni.

2011. jún. 15. 09:38
 20/60 anonim ***** válasza:
szia mi védekeztünk a párommal és lám 19 éves vagyok és terhes jól húztuk fel az óvszert nem durvultunk eleétől végéig rajta votl páromon az óvszer. Nem tudjuk még mi lesz a sorsa a babának még lekell ülnünk megbeszélni
2011. jún. 15. 10:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!