5 hetes terhes vagyok. Megvolt az első terhes vizsgálatom, azt mondta az orvos, hogy nincs szívhangja lehet, hogy nem él! Nem korai még a szívhang?
Én 5+2 voltam dokinál,csak petezsákot látott benne szikhólyaggal. Szívhang korai lett volna!
Nehogy elkezdj nekem ezen idegeskedni,mert a végén ebből lesz a baj!
Nyugalom,minden rendben lesz!
A doki-cserén pedig elgondolkodnék.
Már egy olyan kismama,aki sokat bújja az internetet,az is jobb diagnózist adott volna,mint a dokid. Ha felteszed ezt a kérdést itt hogy mikortól van szívhang,akkor tuti hogy ha mindenki aki tudni véli rá a választ ír,akkor legalább 100 olyan válaszod érkezik,hogy 5 hetesen még nincsen szívhang!
Ne izgulj!!!!! Az orvosod meg sürgősen cseréld le!
Nekem SZTK-s dokim van, és mikor elmentem hozzá 4+4 hetes voltam, csak egy ellaposodott petezsákot láttunk, közölte, hogy látja, ebből lesz a baba, egy hét múlva control..még az asszisztens is felkapta a fejét, hogy miért egy hét, de a doki csak annyit mondott, mert ő ezt mondta...egy hét múlva megint uh, akkor már szép kerek petezsák volt, benne a szikhólyaggal, embriócsomóval, ekkor elmondta a dokim, hogy azért egy hét múlva hívott vissza, mert a múltkor még nem volt szikhólyag, és így fenn állt a méhenkívüli terhesség veszélye, csak nem akarta rám hozni a frászt...utána pedig közölte, hogy két hét múlva menjek vissza, addigra már biztos lesz szívhang is..visszamentem, és tényleg volt 7+4 hetesen! Egészen a 26. hétig jártunk hozzá, akkor elköltöztünk, de biztos őt kértem volna fel a szüléshez, mert annyira alapos és lelkiismeretes orvos, pedig ismételten kiemelném, SZTK-s, egyszer nem fizettem neki, és még a kombinált tesztet is elintézte nekem, hogy ne kelljen fizetni!
Átjöttem egy másik dokihoz, itt ahova költöztünk, szintén SZTK-s, ha lehet még lelkiismeretesebb, mint az előző volt! Nagyon kedves, mindig megnyugtat, a vizsgáló székre felsegít, lesegít, minden kérdésemre válaszol, sosem ingerült, vagy türelmetlen...most 37+5 hetes vagyok! Ha lesz következő, biztos hogy hozzá fogok járni terhesgondozásra megint! ÉS jelentem neki sem fizetek egy fillért sem! Szóval ennyi a különbség orvos és orvos között! Válassz másikat, nem ám végigstresszeled a terhességed!!!
Sok boldogságot!
Furcsa orvosod van.
Elso babammal 5 hetesen es 6 naposan volt az elso uh. A doki vizsgalat elott 5 percen at beszelt nekunk arrol, hogy ne panikoljunk be, ha nem lesz meg szivmukodes, mert inkabb a 7. hetre kell varni biztosan, a 6. het elott inkabb kellemes meglepetes csak, ha van, de nem kotelezo.
Es volt vegulis, de nagyobbnak is tunt picivel a baba 6 hetesnek es 2 naposnak, visszaszamoltam es tenyleg korabban foganhatott kozepidotol par nappal.
Ilyen korai terhessegnel szivmukodes szempontjabol napok is szamitanak!
Elképesztő!! Válts dokit!
Az enyém annyit mondott a 6. héten, hogy még valószínű korán mentem, jöjjek vissza 1,5 múlva, hogy legyen szívhang is. A lényeg, hogy a petezsákban lásson valamit, ne legyen üres.
Jesszus, hihetetlen, hogy ilyen szülész nőgyógyász létezik manapság, aki az 5hetes kismamának azt mondja, hogy nem él a "baba" mert nincs szívhang.
Még az itt válaszolók is mind tudták, hogy kb 6-7hetesen kell lenni szívhangnak... elképesztő, komolyan. Valószínűleg én sem mennék hozzá.
Akihez én jártam dokihoz ő egy nagyon jó szakember, de elég bunkó stílusa van. BÁr engem ez nem érdekelt- nem vettem fel a megjegyzéseit.
MÁsodik babámmal is hozzá jártam, és vele én is 5+6hetesen mentem hozzá, látta, hogy van petezsák +szikhólyag és megjegyzete, hogy úgy néz ki a "gyerek" ahogy ilyen korban ki ell néznie de 9hetesen menjek újra, addigra kiderül, hogy él-e, hal-e?? ELőször kicsit szíven ütött a ez a mondat, de aztán nem foglalkoztam vele. 9hetesn már minden oké volt, és 12hetesen gratulált a babához. Végig nagyon rendes volt ő is, de volt még egy-egy ilyen beszólása... :)
Egyébként most is megyek hozzá nemsokára, de még csak 4+6napos vagyok, de leghamarabb a 8.héten akarok csak menni. :)
Jó babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!