Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5 hetes terhes vagyok. Megvolt...

5 hetes terhes vagyok. Megvolt az első terhes vizsgálatom, azt mondta az orvos, hogy nincs szívhangja lehet, hogy nem él! Nem korai még a szívhang?

Figyelt kérdés
2011. jún. 8. 20:27
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem lehet megbízni már az orvosokban, lassan 4 éves a lányom ,de azóta viselem a "gondokat". Szülés óta szenvedek a méhszájsebemmel... Fogadott orvosom volt, 50 ezer forintot fizettem csak a szülésért, hogy minden rendben legyen... Csalódtam :(. De vannak nagyon jó orvosok is, nekem is egy orvos próbál segíteni kitartóan, hogy rendbe jöjjek :)És érdekes, hogy a szüléstől féltem a legjobban és az nem is volt olyan szörnyű, már második babán gondolkodom.
2011. jún. 8. 21:59
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg, hogy 7-8 hetes korig semmi ok az aggodalomra, minden rendben lesz :) Nyugalom!!!
2011. jún. 8. 22:03
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

Én 5+2 voltam dokinál,csak petezsákot látott benne szikhólyaggal. Szívhang korai lett volna!

Nehogy elkezdj nekem ezen idegeskedni,mert a végén ebből lesz a baj!

Nyugalom,minden rendben lesz!

A doki-cserén pedig elgondolkodnék.

Már egy olyan kismama,aki sokat bújja az internetet,az is jobb diagnózist adott volna,mint a dokid. Ha felteszed ezt a kérdést itt hogy mikortól van szívhang,akkor tuti hogy ha mindenki aki tudni véli rá a választ ír,akkor legalább 100 olyan válaszod érkezik,hogy 5 hetesen még nincsen szívhang!

2011. jún. 9. 08:12
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

Ne izgulj!!!!! Az orvosod meg sürgősen cseréld le!

Nekem SZTK-s dokim van, és mikor elmentem hozzá 4+4 hetes voltam, csak egy ellaposodott petezsákot láttunk, közölte, hogy látja, ebből lesz a baba, egy hét múlva control..még az asszisztens is felkapta a fejét, hogy miért egy hét, de a doki csak annyit mondott, mert ő ezt mondta...egy hét múlva megint uh, akkor már szép kerek petezsák volt, benne a szikhólyaggal, embriócsomóval, ekkor elmondta a dokim, hogy azért egy hét múlva hívott vissza, mert a múltkor még nem volt szikhólyag, és így fenn állt a méhenkívüli terhesség veszélye, csak nem akarta rám hozni a frászt...utána pedig közölte, hogy két hét múlva menjek vissza, addigra már biztos lesz szívhang is..visszamentem, és tényleg volt 7+4 hetesen! Egészen a 26. hétig jártunk hozzá, akkor elköltöztünk, de biztos őt kértem volna fel a szüléshez, mert annyira alapos és lelkiismeretes orvos, pedig ismételten kiemelném, SZTK-s, egyszer nem fizettem neki, és még a kombinált tesztet is elintézte nekem, hogy ne kelljen fizetni!

Átjöttem egy másik dokihoz, itt ahova költöztünk, szintén SZTK-s, ha lehet még lelkiismeretesebb, mint az előző volt! Nagyon kedves, mindig megnyugtat, a vizsgáló székre felsegít, lesegít, minden kérdésemre válaszol, sosem ingerült, vagy türelmetlen...most 37+5 hetes vagyok! Ha lesz következő, biztos hogy hozzá fogok járni terhesgondozásra megint! ÉS jelentem neki sem fizetek egy fillért sem! Szóval ennyi a különbség orvos és orvos között! Válassz másikat, nem ám végigstresszeled a terhességed!!!

Sok boldogságot!

2011. jún. 9. 08:48
 15/36 anonim ***** válasza:
90%

Furcsa orvosod van.

Elso babammal 5 hetesen es 6 naposan volt az elso uh. A doki vizsgalat elott 5 percen at beszelt nekunk arrol, hogy ne panikoljunk be, ha nem lesz meg szivmukodes, mert inkabb a 7. hetre kell varni biztosan, a 6. het elott inkabb kellemes meglepetes csak, ha van, de nem kotelezo.

Es volt vegulis, de nagyobbnak is tunt picivel a baba 6 hetesnek es 2 naposnak, visszaszamoltam es tenyleg korabban foganhatott kozepidotol par nappal.

Ilyen korai terhessegnel szivmukodes szempontjabol napok is szamitanak!

2011. jún. 9. 09:52
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is ez volt,később kell menni ,a 8 héten már lesz szívhang!
2011. jún. 9. 10:44
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Hivatalosan ha a 8. hétig nem indul be a szívműködés akkor van baj. 5 hetesen lehetetlen a szívhang! Ha nem akarsz gondolt se magadnak, sem pedig a babádnak nagyon sürgősen hagyd ott! Én is SZTK-s orvoshoz járok mindenben segít a kérdéseimre rendesen válaszol, 4 hetes terhesen voltam nála, aznap mentem el amikor meg kellett volna jönnie, mert előtte 2-3 nappal már egyértelműen pozitív volt több teszt is, annak ellenére, hogy tudta és el is mondta, hogy valószínűleg nem fog semmit se látni még, ultrahanggal megvizsgált és azt mondta nagyon szurkol, hogy minden rendben legyen. A 8. héten rendelt vissza, mert ahogy Ő fogalmazott "addigra be kell indulnia a szívműködésnek"! Be is indult és a mostani állapotokhoz képest minden teljesen rendben van! Válts orvost, mert ez a dilettáns még azzal sincs tisztában, hogy egy ekkora picinek nem is lehet még szívműködése! Jó egészséget és gratulálok a kicsihez.
2011. jún. 9. 11:20
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

Elképesztő!! Válts dokit!

Az enyém annyit mondott a 6. héten, hogy még valószínű korán mentem, jöjjek vissza 1,5 múlva, hogy legyen szívhang is. A lényeg, hogy a petezsákban lásson valamit, ne legyen üres.

2011. jún. 9. 12:35
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
Megmondom őszintén, hogy én ezért mentem a 7 hetesen először dokihoz. Nem akartam izgulni mert 5 hetesen még nem igen látni semmit. Még jó, hogy nincs szívhang, talán még a baba sem látszik nemhogy szívhang! Én hétfpn voltam épp a dokinál akkor töltöttem a 7 hetet és 9,8mm volt a baba és már volt szívhang. 5 hetesen szerintem még csak szikhólyagot láttunk volna.
2011. jún. 9. 12:37
 20/36 anonim ***** válasza:

Jesszus, hihetetlen, hogy ilyen szülész nőgyógyász létezik manapság, aki az 5hetes kismamának azt mondja, hogy nem él a "baba" mert nincs szívhang.

Még az itt válaszolók is mind tudták, hogy kb 6-7hetesen kell lenni szívhangnak... elképesztő, komolyan. Valószínűleg én sem mennék hozzá.

Akihez én jártam dokihoz ő egy nagyon jó szakember, de elég bunkó stílusa van. BÁr engem ez nem érdekelt- nem vettem fel a megjegyzéseit.

MÁsodik babámmal is hozzá jártam, és vele én is 5+6hetesen mentem hozzá, látta, hogy van petezsák +szikhólyag és megjegyzete, hogy úgy néz ki a "gyerek" ahogy ilyen korban ki ell néznie de 9hetesen menjek újra, addigra kiderül, hogy él-e, hal-e?? ELőször kicsit szíven ütött a ez a mondat, de aztán nem foglalkoztam vele. 9hetesn már minden oké volt, és 12hetesen gratulált a babához. Végig nagyon rendes volt ő is, de volt még egy-egy ilyen beszólása... :)

Egyébként most is megyek hozzá nemsokára, de még csak 4+6napos vagyok, de leghamarabb a 8.héten akarok csak menni. :)

Jó babavárást!

2011. jún. 9. 13:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!