Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha kiderült, hogy beteg a...

Ha kiderült, hogy beteg a babád még a terhességed során, megtartottad?

Figyelt kérdés
2011. jún. 7. 14:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Nekem egy két éves beteg gyermekem van, és mindenkinek azt mondom, ha tudja, hogy baj van vetesse el! Most már a világ kincséért nem adnám, de nagyon nehéz egy beteg gyerekkel rámegy az embernek a házassága az egész élete és mivel ma ebben az országban egy beteg a társadalomnak nem hasznos tagja, de a mama otthon maradhat vele 8-10 éves koráig gyesen 28.000.-ből így a család elszegényedik. Ez a nagy magyar igazság csajok!

2011. jún. 7. 16:18
 12/22 anonim ***** válasza:

Láttam már olyant, hogy azt mondták beteg lesz a baba vetessék el. Nem voltak rá hajlandóak...gyönyörű, egészséges kicsi született!

S láttam olyant, hogy minden maximálisan rendben ment, de születés után kiderült, szívbeteg a kislány és már többször műtötték. Másik példa családban: teljesen rendben lévő leletek, eredmény autista kisfiú.

Szóval?

Én a súlyosság alapján döntenék. Ha végtag hiányos, fejletlen (abszolút nincs esély rá, hogy nem jön rendbe stb) akkor vetetném el.

2011. jún. 7. 17:56
 13/22 anonim ***** válasza:
51%
Nem mindegyik szívrendellenességet tudják megállapítani születés előtt, az autizmust meg szinte lehetetlen.
2011. jún. 8. 04:18
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Az autizmust nem "szinte" lehetetlen, hanem lehetetlen.

Semmi kimutatható organikus eltérés nem látható később sem.

(Csak zárójelben jegyzem meg, egy Down gyerekkel az élet sokkal élhetőbb, mint egy súlyos autistával.)

2011. jún. 8. 08:15
 15/22 anonim ***** válasza:
69%
Elvetettem volna. És én is csak megjegyzem, hogy Downos gyerekek bizonyos hányadával, ugyanolyan jól élhető az élet, mint bizonyos autista gyerekekkel. Ugyanakkor vannak olyan down-os gyerekek akik soha nem fognak sem beszélni, sem járni, sem semmit, és néhány évesen meghalnak, vannak akik 50 évig élnek, de olyan agresszívek hogy a család nem tud mit kezdeni velük. Szerintem rendkívül önző dolog megszülni beteg gyereket, mert lehet hogy a szülő szereti, de se neki, se a családnak nem lesz SOHA normális élete.
2011. jún. 12. 10:40
 16/22 anonim ***** válasza:
Mind a két babámnál elmentem vizsgálatokra,mert ha betegek nem tartottam volna meg őket,nálunk nagy volt az esély a down kórra. Én tudom milyen nehéz velük,mert mi neveljük édesanyámmal a nagynénéimet és borzasztóak,minden nap kínszenvedés!
2011. jún. 12. 10:50
 17/22 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó. Azt hiszem a multkor is veled találkoztam egy kérdésnél, ahol Down-os babáról volt szó. (Előtted válaszoltam) Annyira jó lenne ha a problémás esetekről is olvashatna az ember, mikor a down-kór kerül szóba. Engem nagyon dühít, mikor folyton csak a propagandát nyomatják, hogy ja a down kórral milyen jól együtt lehet élni. Sajnos nekem is van az ismerettségi körömben olyan fokú sérült Down-os gyerek, akivel igenis nem lehet együtt élni, és iszonyat szenvedés a családjának és neki is az élet. Sok erőt és kitartást kívánok nektek!
2011. jún. 12. 11:03
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz kérdés. Van 3 egészséges gyermekem, és szeretném azt mondani, hogy nem számít egészséges lesz-e a negyedik, de nem tudom, mit tennék...

Egy történet jut eszembe, amit egy ápolónő mondott el, aki beteg gyerekek mellett dolgozott bentlakásos intézetben. Ott volt egy kisgyerek, aki nagyon súlyos Down-kórós volt. Az anyukája nem látogatta, egyszerűen nem tudta feldolgozni. Pszichiátriai kezelésekre járt... szétment a család. Az apa minden hétvégén látogatta, hosszú évekig. Egyszer csak nem ment többé. Öngyilkos lett. Ő, akiről mindenki azt hitte, hogy az egyetlen, akinek volt hozzá ereje, hogy megbírkózzon a dologgal...

2011. jún. 12. 12:24
 19/22 anonim ***** válasza:
11:13as! Igen,szerintem én voltam az a válaszoló is! Engem is nagyon idegesít,hogy a tévében mindig csak azokat a down-on gyerekeket felnőtteket mutatják akik kedvesek vidámak! Én most a második babámat várom,kisfiam 2 éves lesz,jövőhónapban költözünk el itthonról (szerencsére).Most nálunk az a helyzet,hogy az egyikük minden reggel úgy kel,hogy üvölt (erre kelünk,hulla fáradtak vagyunk),a nyugtató nem segít semmit,egész nap ez megy,mellette ellopta a pénzünket nem egyszer a napokban(pl ha kimentem a mosódba,pillanatok alatt megkereste,már nemgyőzöm dugdosni,de ha enm pénzt akkor ruháinkat lopja el,vagy a babát és szétvágja őket).A másikuk nem hajlandó enni ha nem a fogára való az étel csak ha elé rakjuk,inni csak kávét iszik egész nap! De ha van itthon kóla vagy üdítő azt akármennyit iszik,és ha olyan az ennivaló amit szeret (tegnap pl bukta,együltő helyében szinte az egész tepsinyit ő ette meg) akkor nem kell kiszolgálni,és még sorolhatnám!
2011. jún. 12. 13:51
 20/22 anonim ***** válasza:

Nem pro és kontra, csak szeretném megjegyezni, hogy az sem mindegy a későbbiekre nézve, hogy egy Down baba - gyerek milyen nevelésben, gondozásban és fejlesztésben részesül az első perctől fogva.

Nagyon megterhelő a szülőnek, sőt az egész családnak, ha egy sérült gyerek, testvér születik, de időben elkezdett fejlesztéssel nagyon sok minden "kihozható" belőlük.

(egy gyógypedagógus anyuka)

2011. jún. 12. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!