Mennyit vegyek tetra pelenkát vegyek, ha a hagyományos módon szeretnék pelenkázni?
Még 1x leírom:
1.Az elhasznált mosóport is meg kell gyártani, ez terheli a környezetet, ha használsz öblítőt szintúgy.
2. A keletkező szennyvíz terheli a környezetet. Nem kevés szennyvíz keletkezik!!!! Szennyvíztisztítóban nem bomlik le, a szennyvíz iszap része lesz! Veszélyes hulladék!
3. Az elhasznált áram előállítása terheli a környezetet, mert nem környezetbarát technológiával állítják elő az áramot manapság.
4. A mosógéped előbb elhasználódik, mert többet kell használnod. Hamarabb termelsz elektronikai hulladékot!
Lehet, hogy az eldobhatós nem bomlik le (na nem is az erdő szélére kell lerakni!), de modern hulladékégetőben megsemmisítve kevesebb!!!!! a károsanyag kibocsájtás, mint a fentebb felsoroltaknál! Nem én számoltam ki, Nat Geo-n láttam egyszer, ahol megcáfolták a legismertebb tévhiteket! Ha ilyen okosak vagytok számoljatok utána.
Az ilyeneket, akik nem látnak tovább az orruknál, szokta a környezetvédelem tanárom SÖTÉTZÖLDEK-nek hívni!
Nem az ÁRAT néztem elsősorban, hanem a KÖRNYEZET védelmét, az szerintem sokkal fontosabb, mint az árban az a pár Ft különbség (még ettől nem vagyok meggyőződve, hogy valóban olcsóbb, mert biztos vagyok benne, hogy a víz, áram és szennyvíz számla emelkedésében jelentkező pluszt nem számoltad bele, hisz az lehet, csak pár hónap múlva az összesítésnél jelentkezik). Ráadásul ma már szinte bárki írhat cikket tudományos alap nélkül, ezért megválogatom, mi az amit elfogadok, és mi az amit nem. Az eldobható környezet barátabb, és a látott film szerint olcsóbb is! Én inkább nekik hiszek, mint holmi cikk írójának!
Nyugodtan használjátok amit csak akartok, de azért bocsánat, hogy nekem nem mindegy, mert nem csak a saját levegődre van hatással amit csinálsz, hanem azt is szennyezed, amit én lélegzek be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!