Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 40 évesen ha minden leletem...

40 évesen ha minden leletem jó, miért akarnak elküldeni magzatvízvételre?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy a korom miatt nagyobba kockázat,más is van hasonló helyzetben mint én?Ismerőseim között,több korombeli kismama is van,őket nem küldték el.Aggódnom kellene?Első baba lesz.
2011. jún. 7. 08:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
79%

Már többször írtam, a tesztek csak kockázatbecslések, magát a babát, a kromoszómáit NEM VIZSGÁLJA.

Ellenben az amniocentézi sé s chorionboholy vizsgálat igen.

Még a nemét is megmondják, ha kéred.

És nem utolsó sorban ingyenesek, a tesztek, meg fizetősek.

ha most ,egint terhes lennék,(idén leszek 40) gom ismételten gonlkodás nélkül elmennék az amniora.már voltam

2011. jún. 7. 11:39
 12/16 anonim ***** válasza:
36%

A 2% vetélési kockázatot sajnos nem én találtam ki, de akkor vegyük, hogy csak 1%.

Ha megnézitek a gyógyszerek mellé tett betegtájékoztatót, akkor a mellékhatásoknál az található, hogy gyakori mellékhatás, amikor 1000-ből egynél előfordul. Ez pedig 100-ból egy, tehát tízszeres. És ha Te vagy az az egy, akkor Neked 100%. :o(

Persze mindenki úgy dönt, ahogy akar.

Csak azt nem tudom, hogy hogy lehet épp ésszel kibírni azt, hogy 21 hetesen megcsináltatjátok, és akkor a 25 hetes babát fogjátok elvetetni ha az eredmény azt mondja, hogy valami nem stimmel? És az már bizony nem abortusz. Beadnak egy injekciót, ami elpusztítja a babát és mesterségesen beindítják a szülést, fájásokkal rendesen meg kell szülni, ha gond merül fel, akkor császár is lehet belőle.

Egyébként egy ismerősömnek 23 hétre született a babája, és hosszú kezelések után, de egészséges kisgyereke lett!

Én biztosan belerokkannék egy ilyenbe, akkor már inkább egy sérült gyermek. Pedig tudom, hogy nem egyszerű, mert van a környezetemben ilyen.

Nem akarok bántani senkit, de elbagatellizálják ezt a vizsgálatot sokan, és hogy mennyire "biztos" az eredmény, az sem derül ki, mert kérdés, hogy hány elvetett babát vizsgálnak át, hogy valóban beteg volt-e...

2011. jún. 7. 12:20
 13/16 anonim ***** válasza:
49%
Az egy százalék is kockázat!!!!!! Annak az egynek a százból mondhatod, hogy alacsony kockázat, ha pont ő veszíti el a babáját! Én azt javaslom, ha jók a leleteid, semmi nem mutatja, hogy bármi rendellenessége van a babádnak, akkor a saját megnyugtatásodra végeztess egy vértesztet, ami ugyan nem diagnózis, hanem kockázatbecslés, de 85-90% pontosságot mondanak, ami azért már elég nagy. Ha a vizsgálati eredmények és a teszt eredmények is jók én nem aggódnék. Nekem kissé több volt a magzatvizem és a belecskéi is jobban rajzolódtak uh-n, ezért javasolták az amniot, de én a vetélési kockázat miatt csak ezt a vértesztet végeztettem el és jó lett az eredménye, az jött ki, hogy kicsi az esély, hogy rendellenessége van, így nem is mentem amnio-ra. Nem is lett semmi gond és már 3 éves a kislányom.
2011. jún. 7. 14:44
 14/16 anonim ***** válasza:

Én 40 évesen szültem, és a terhességem első pillanatában tudtam, hogy el fogom végeztetni ezt a vizsgálatot, vagyis nekem a méhlepényből való mintavétel volt, de ugyanúgy magzati kromoszómát vizsgálnak. Nálam nem volt kérdés, a párom családjában van Down kóros rokon, és van már egy sérült gyerekem. Semmi esetre sem mertem bevállalni annak lehetőségét, hogy ne adj isten, genetikai rendellenességgel jöjjön a baba világra.

Tudom, sok olyan "szájhős" van aki azt mondja, hogy ha kiderülne, hogy mondjuk Down kóros lenne a baba, akkor is megtartaná. Hát én biztos, hogy nem!!

Ezt gondold végig! Be mered e vállalni a minimális esélyét a beteg gyereknek, vagy inkább a minimális vetélési kockázat mellett döntesz!

Helyetted senki nem modhatja meg a helyes utat, csak és kizárólag magad és a férjed véleménye a fontos, mert az életed hátralévő részét Ti fogjátok leélni, és nem lesz ott a nőgyógyász aki azt mondja, hogy sajnálom, most tévedtem.

A tesztek csak találgatások, a mintavétel 100%-os. Pontosabban arra a 6 leggyakoribb genetikai betegségre ami kimutatható a kromoszómákból.

Ja, kislányom 15 hónapos, kis ördögfióka:))

2011. jún. 7. 14:55
 15/16 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Azt elfelejtettem írni, hogy a genetikus szerint a Down kór nem örökölhető ( így teljesen mindegy volt, hogy volt a férjem családjában), hanem a nő életkorával függ össze. Minél idősebb az anyuka, annál nagyobb a kockázat.Ezért javasolták neked is elvégeztetni a vizsgálatot.

Férjeméknél is túl volt a 40-en az anyuka.

Persze, itt is vannak kivételek mint mindenhol, van akinek 20 évesen lesz beteg a gyereke.:(

2011. jún. 7. 15:17
 16/16 sumergo ***** válasza:
0%

Ha pikk-pakk összejön a baba, vagy van már testvér, túl lehet élni egy vetélést. De én nem akartam kockáztatni, az utolsó finanszírozott lombikom sikerült, nekem sok az az 1 %, tekintve, hogy a lombikok előtt biztattak az orvosok, hogy tuti összejön lombikkal, hiszen nem peteérés v. egyéb problémám volt, "csak" a petevezetékeimet kellett kivenni méhenkívüli miatt, és így jók az esélyeim. Hát így utólag annyira mégsem voltak jók. Itt meg csak 1 %, na de nálam az mit jelent? Uh-k, és integrált tesztem eredménye jó lett, voltam genetikai tanácsadáson is, azt mondták ilyen eredményekkel nem kell megcsináltatnom a magzatvíz mintavételt. 35 leszek, mire megszületik.

18+1 hkm

2011. jún. 7. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!