40 évesen ha minden leletem jó, miért akarnak elküldeni magzatvízvételre?
Amniocentézisre gondolsz?
Ha igen, azt elvileg 35 fölött mindenkinek ajánlják, de el lehet utasítani.
Vagy már mindjárt szülsz, és mintát vesznek, hogy nem zöldült-e be?
Én 37 évesen önszántambó, amag megnyugatására mentem el, pedig jók volta leleteim.
egypici szúrás és kész, nem letts emmi bajunk, utána nem sokkal megint dolgoztam.
Elmehetsz különböző vértszetkre is, de azok csak kockázatbecslések.
35 felett javsolják az amniot
igen,amniocitézisre gondolok,18 hetes vagyok,másik doki szerint már ki is csúsztam az időből,így már nem lehet pontos eredmény.
az én dokim azt mondta mindenképpen csináljuk meg.
Az amniocentézis vetélési kockázata 2%, ez igen magas. (100 nőből kettő elvetél a vizsgálat miatt), ha nem szeretnéd, nem kötelezhet rá az orvosod. Nyilván a másik anyukák orvosa azon a párton van, hogy nem kell kockáztatni, miért ne lehetne egészséges az a baba, a tied meg nem.
Gondold át, hogy fontos-e Neked a vizsgálat és a szíved szerint dönts. Ha kell, válts orvost.
nem 2, hanem 1 és mindhez kell kockázatot írni
nekem 19 hesen csinálták.
NYUGODTAN MEBNJ EL!!
a legbiztosabb eredményt ez adja
előz
ja a kimaradt, hogy már 27 hónapos lányom!!
2 és 4. voltam
Kicsit későn került elő nálad ez a kérdés. Ma Magyarországon szinte követelmény, hogy elvégeztesd, de természetesen nem kötelező. Azt mondjuk nem értem, miért ne lenne pontos az eredmény, hiszen a magzatvízben a baba sejtjei is benne vannak, azokat vizsgálják Down kórra, és 2 másik betegségre is. Egyébként a 20. hétig végzik el.
Haladóbb szellemű intézményekben már nem ragaszkodnak ehhez a vizsgálathoz, mert vetélési kockázata van. Ehelyett elküldenek egy genetikai centrumba, ahol a 12. héten kombinált tesztet csinálnak uh-gal kiegészítve, és adnak egy kockázati faktort. Ha jók az eredmények, nem ajánlanak további vizsgálatot, ha rosszak, akkor jöhet a CVS, vagy később az amnio. Ez a genetikai vizsgálat nem teljesen ugyanaz, mint amit a kórházakban csinálnak a 12. héten, hanem sokkal pontosabb.
Van olyan vérből történő vizsgálat is, amit később is el lehet végezni, de sajnos nem tudom, hányadik hétig. Ha gondolod, hívd fel az Istenhegyi Genetikát, a Google-n megtalálod az elérhetőségüket, Ők nagyon szívesen adnak neked tanácsot.
41 leszek, mire a babám megszületik.
a 12 hetes UH nagyon "szép" volt, ezért az orvosom hármastesztre küldött, azzal a kiegészítéssel, hogy mehetek amnióra is..
kérdeztem, ő mit tenne a helyemben. azt válaszolta, hogy amnióra (adott lévén a vetélési kockázat) csak abban az esetben menne, ha a 3-as teszte eredménye ezt indokolja, lévén , h. a 12 heti UH-n nagyon jók az eredmények.
úgyhogy a 16. héten elmegyek 3-as tesztre, majd eldöntöm a továbbiakat. most 14 hetes vagyok.
(nagyon jó orvosom van! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!