Tegnap voltam először dokinál, mióta pozitív lett a teszt. Mondtam neki, hogy már szedem a Gravidát, mire ő azt mondta, hogy nyugodtan tegyem el, és a 20. héten kezdjem el. Igaza lehet?
Szerinte ezek a vitaminok csontosodást, meg ilyen rémisztő dolgokat okozhatnak a babánál.
Most akkor kinek hidjek? Úgy gondoltam, hogy legalább azért 2 naponta szedném, mivel nem táplálkozom elég választékosan.
Hát én ilyet még nem hallottam. Nekem több doki is mondta (Nőgyógyászati klinika) hogy szedjem az Elevitet, vagy amúgy mindegy melyik vitamint + folsavat is. Ennyi erővel a sima multivitaminoktól is bajunk lehetne. És annyian szedjük, hogy ha baja lenne tőle a babának akkor nem engednék forgalomba. Persze lehet rosszul tudom.
Gratulálok a babához. :)
Szerintem orvosa válogatja. Nekem meg kifejezetten a lelkemre kötötték, h szedjem az Elevitet/Gravidát, folsavat, magnéziumot.
Bajt nem csinálsz, ha minden másnap szeded csak.
Én minden nap szedtem.
Én nem hallottam még ilyet! Csak azt, hogy esetleg a vége fele lehet csökkenteni az adagot, mondjuk 2-3 naponta szedni. De hogy az elején nem kell.....
Én is Elevitet szedek, de eddig egy doki sem mondta, hogy ne tegyem! (SZTK-ba járok)
És folsavat azért szedsz? Mert az tényleg fontos az első hetekben. Arra nem mondott semmit?
29 hetes kismami
Szia!Én sem hallottam még erről?Én pont 2 hete kérdeztem meg a dokimat erről.Igaz már 18 hetes vagyok és Elevitet szedek.Azt mondta ha megtudom oldani,hogy sok gyümölcsöt és zöldséget egyek akkor elég 2 naponta bevenni a terhesség feléig, utána pedig naponta.Szerintem nyugodtan szed naponta,nem lesz semmi baj.Fogadott orvosod mondta?Gondolom még nem találkoztál a védőnőddel,majd tőle kérdezd meg Ő mit gondol erről?Addig is pihenj sokat!
Minden jót nektek!
Sejtettem, hogy ilyen válaszokat fogok kapni.
Ez most megerősített abban, hogy tovább szedjem a gyógyszert. Folsavat addig szedtem, amíg el nem kezdtem a Gravidát, mert az abban is megtalálható.
Vasat is csak akkor kell szednem, ha megjön a véreredményem.
Amúgy most úgy gondolom, ha az UH-n is hasonlókat tapasztalok tőle, akkor lehet, hogy orvost váltok.
Szia!4. válaszoló vagyok.Időben gondold meg az orvosváltást,mert ez hosszútávon tényleg nem lesz jó.Én pont ma megyek az új dokimhoz,mert nem úgy bánt velem a régi ahogy azt szerettem volna.
Minden jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!