Mit lehet enni zöldség és gyümölcs napon 24 hetes kismamának?
A dokim azt mondta heti 2 nap zöldség és gyümölcs napot tartsak,maximum sajtot, kefírt,joghurtot ehetek még azokon a napokon és a fűszereket, sót teljes mértékben iktassam ki. Eleve túlsúllyal kezdtem a terhességet és az elmúlt 4 hétben 2kg-ot híztam.
Esetleg van valaki, aki hasonló helyzetben van? Receptek?
Nem tudom, hogy krumplit, rizst lehet-e ezeken a napokon?
Ha diéta a z-gy napoka,akkor ne egyél krumplit és rizst.
nagyon sok zöldségtál receptet találsz a neten, valamint ehetsz finom salátákat vegyes zöldségből, joghurtos dresszinggel.
Salátát joghurtos dresszinggel? Már ne haragudj, de mit tanácsolsz zöldség, gyümölcs napra?! Joghurt, dresszing??? Az nem zöldség, és nem gyümülcs.
Elnézést a kiborulásért, de az ilyen fontoskodó hülye válaszolóktól ki vagyok...
CSAK zöldség, és gyümölcs!!! Rizst tényleg ne egyél, de ha nagyon nagyon éhes vagy, krumplit mértékkel fogyaszthatsz.
A mindmegette.hu-n van a "90napos diéta" aminek van gyümölcs napja, és vannak hozzá receptek, vagy....
pl. összeturmixolhatsz jégkockával gyümölcsöt "fagylaltnak", de ha jégkocka nélkül csak pl. epret leturmixolsz, és lefagyasztod az is nagyon finom....
MÁs.. ha banánt összenyomsz, és minden nélkül kisütöd egy tortaformában, majdnem olyan lesz mint egy sütemény. De a banánban sok a kalória, 2db-nál többet ne egyél, és inkább délelőtt.
Zöldségnapon lehet vegetás vízben megfőzni répát, karfiolt, stb.... és a zöldséget kienni. Mondjuk ez nem teljesen sómentes :(, a levét ne idd meg.
Egyébként pedig sok friss gyümölcs, zöldség. Nem lesz gáz, meglátod. Kora délutánig nem kellemes, de utána átesel a holt ponton és kifejezetten jól fogod magad érezni délutánra.
első vagyok és nem értem a kiborulás okát.
Hízás miatti fogyókúráról van szó 24 hetes terhes anyánál. A napi fehérjebevitel fontos. Az orvos is mondta a joghurtor, sajtot.
Lehet, hogy nem értesz velem egyet, de azért nem kell kiakadni.
A kérdező írta, hogy JOGHURTOT, fűszert lehet! Az orvos engedélyezte. Na most ezekből készíthet salátadresszinget!!! Sőt, a salátába akár sajtkockákat is keverhet!
Nem tudom mi adott okot kiborulásra.....
Krumplit, rizst próbáld kihagyni.
Egyél párolt vagy sült zöldségeket ráolvasztott sajttal.
Én kifejezetten szeretem így elkészítve a párolt répát, brokkolit, karfiolt, vagy a sült cukkínit mondjuk. A ráolvasztott sajt miatt ugyan lesz benne pici só, de jobban lesz tőle telítettség érzeted.
A joghurtok közül is biztos a natúrt szabad csak enni. Aki nem igazán szereti a natúr joghurtot, annak a görög joghurtot tudom ajánlani. Krémesebb, lágyabb, kevésbé fanyar. Bármilyen gyümölcsöt keverhetsz bele. A banán tényleg a leghízlalóbb, de ha már így is diétán vagy, akkor szerintem teszel eleget a hízás csökkentésére, nyugodtan ehetsz néha banánt.
A egyik legfogyisabb gyümölcs a dinnye, tele van vízzel.
Kitartást! És sok boldogságot.
Ja, és én sosem bírtam ki a reggeleket 1 zsömle vagy valami nélkül, kérdezd meg a dokidat, ehetsz-e reggelire pl 1-2 szelet abonettet.
Második... Látom, az orvos is ajánlotta, csak azt sem értem miért?! A kiborulás oka az a sok hülyeség amit itt olvasok :( Tudom, akkor minek jövök erre az oldalra?! Mert vannak értelmes kérdések és válaszok is.
Bocs, szakmai ártalom... de ha hülyeséget olvasok táplálkozással kapcsolatban, hülye tanácsokat, ráadásul ezek szerint még orvosoktól is... hááát... na mindegy.
A gyümölcsnapnak éppen az a lényege, hogy csak rostok, zöldség, gyümölcs kerül be a szervezetbe. Ha hozzáeszik a kérdező joghurtot, sajtot, már egészen másképpen viselkednek a szénhidrátok, és sajnos ugyanúgy hízhat tőle... ha nem kap támogatást és nem tudja melyik sajtot, melyik gyümölcsöt eheti...
A gyümölcs és zöldségnap teljesen jó a kismamának, azért mert te éhes vagy, a babád nem az. Küzdd le az éhségedet, mozogj, sétálj és gondolj arra, hogy a babádnak ez kell, nem az, hogy már eleve túlsúlyosan tovább hízol.
Kedves előzőelfeleljted, hogy 24e hetes kismamáról van szó a napi fehérjebevitel nagyon fontos. Igenis kell a joghurt, kefir.
Ami szénhidrát van a zöldségekben, az elhanyagolható, több kilót kéne megennie ahhoz, hogy befolyásolja a fehérje az emésztését, és elraktározza a szervezet
Nem felejtettem el :) De szerintem nem szükséges vitát nyitni, nem célom senkit meggyőzni. Van egy csomó olyan szitu (pl. túlsúly) amikor nagyon is pozitív a gyümölcsnap, de nem a joghurtos gyümölcsnap :D A napi fehérje bevitel nem azt jelenti ám, hogy ha egyik nap este hattól második nap reggelig kimarad az probléma :D De tőlem egy fél disznót is megehet a kérdező, csak gondoltam jelzem, a gyümölcs-zöldséges-joghurtos-kefíres gyümölcsnaptól ugyanúgy tovább fog hízni.
Mozgás, egészséges étrend a hét minden napján. És két gyümölcsnap ha túlsúlyos.
Bár nem ez volt a kérdés, de szerintem annak semmi értelme sincs, hogy egy kismama egész nap éhezik, majd alig várja a másnap reggelt, hogy a fél hűtőt magába tömje.
Én inkább az aktív életmódot, sportot ajánlanám és természetesen a MINDENNAPI egészséges, visszafogott, szénhidrátszegény diétát, szerintem ez könnyebben tartható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!