Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Folyik a magzatvizem idő...

Folyik a magzatvizem idő előtt? SEGÍTSETEK KÉRLEK!

Figyelt kérdés

Sziasztok. 21 hetes kismama vagyok. A terhességem során másodjára fordul elő, hogy valószínűleg szivárog a magzatvizem. Azért írtam, hogy valószínűleg, mert az orvosok nem erősítették meg, hogy az volna. A legutóbb kórházba kerültem, mert elöntött egy átlátszó, víztiszta szagtalan anyag. Az orvosok többnyire folyásra vagy vizeletre gyanakodtak. Mivel 5 orvos 5 féle diagnózist állított fel, így nem tudom, kinek higgyek. Megállapították továbbá azt is, hogy rövidült a méhnyakam, de arra már képtelenek voltak, hogy pontosan megmondják, mennyire. Az egyik 1,5 cm-rt, a másik 2 cm-rt, a 3. 2,5 cm-rt mondott. A negyedik orvos szerint nincs semmi bajom. A lényeg: KÉRLEK TITEKET KISMAMÁK, hogy írjatok már, ha voltak a terhesség alatt hasonló problémáitok. Illetve, hogy honnan tudhatom, hogy magzatvíz szivárog/folyik vagy folyás???? Amit még elfelejtettem írni, hogy mindegyik ultrahangos azt mondta, hogy a magzatvíz mennyisége átlagos.Illetve, hogy előfordulhat burokrepedés fent, ami miatt szivároghat a magzatvíz, de ez nem jelent komoly veszélyt a babára! Akinek van tapasztalata, könyörgöm írjon valamit, mert NAGYON FÉLEK és aggódóm!

HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM!!!!!

2011. máj. 29. 11:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Lehet kapni tesztet, azzal meg tudod nézni, hogy valóban magzatvíz-e.

Én is gyanakodtam arra, és a dokim egy lakmuszpapír-szerű teszttel ellenőrizte, hogy van-e a hüvelyemben magzatvíz - nem volt, szerencsére nem az folyt.

Azt mondta, ilyet lehet kapni gyógyszertárban is.

2011. máj. 29. 12:06
 12/19 anonim ***** válasza:

Amikor 16 hetes terhes voltam, sétálás közben éreztem, hogy folyik vmi. Nagyon megijedtem, hívtam az orvosomat és bementem a kórházba. A bugyim addigra teljesen átázott. Megvizsgálta a doki a méhszájamat,teljesen zárt volt, megnézett ultrahangon is, normális mennyiségű magzatvíz volt. Kiderült, hogy terhességi folyás, teljesen színtelen és szagtalan.Utána még többször előjött, de akkor már nem rémültem meg annyira.

Remélem nálad is ilyen banális dologról van szó:)

Jó egészséget kívánok!

2011. máj. 29. 12:28
 13/19 krisztivan ***** válasza:
Nekem is volt ilyen.Szó szerint csordogált le a lábamon.Színtelen,szagtalan és csak terhességi folyás volt.A burkot úgy kellett repeszteni.
2011. máj. 29. 15:33
 14/19 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen, én is szaladtam az orvoshoz, de nem magzatvíz volt, hanem folyás. Annyira sok volt, mintha bepisiltam volna. Ultrahanggal vizsgáltak, és az megmutatta a magzatvíz mennyiségét. A lakmuszpapírt én képtelen voltam beszerezni, 10 gyógyszertárból egyik sem tartott, így azt feladtam.
2011. máj. 29. 17:01
 15/19 A kérdező kommentje:

KEDVES MINDENKI!!!

HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM, hogy nem sajnáltátok az időt és fáradtságot, és leírtátok a tapasztalataitokat! Sokkal többet megtudtam a mai napon, mint 2 hét alatt. Köszönöm a megnyugtatást is! El sem tudom mondani, hogy mennyire hálás vagyok mindenkinek a válaszért! Gratulálok a picikhez, és kívánok Nektek hosszú, boldog, egészséges életet!

Ha gondoljátok, majd alkalmasint tájékoztatást is írok, hogy mit mondott a doki. Addig is minden jót!

2011. máj. 29. 21:50
 16/19 anonim ***** válasza:
Gondoljuk! :)
2011. máj. 30. 10:36
 17/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Régebben lehetett a gyógyszertárakban kapni PH teszt csíkot!

Az vizeletnek és a hüvelyi folyásnak más a PH-ja mint a magzatvíznek.

Azt nem tudom, hogy lehet-e még kapni.

A kórházban nem csináltak ilyen tesztcsíkos tesztet?

Én mindenképpen megnézetném magam egy 4. 5. 6. orvossal is.

Addig mennék amíg meg nem nyugszom!

Minden jót Nektek!

Szorítok, hogy ne legyen baj!

2011. máj. 30. 13:21
 18/19 A kérdező kommentje:

Kedves 13.21-es!

Aranyos vagy, hogy Te is hozzászóltál és fontos információt osztottál meg velem/velünk! Épp most készülök a patikába, utána kérdezek, hogy van-e valami tesztjük. Sajnos a kórházban nem csináltak semmit. A fogadott orvosom nyaral, a többi meg le se sz.rt...Biztos, mert nem nyomtam minden orvosnak oda az 5000 Ft-ot....

2011. máj. 30. 17:02
 19/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Ígértem, hogy tájékoztatást adok, akit érdekel a sorsunk.:) Voltam gyógyszertárban, gyógynövényes boltokban...stb. sehol nem kapni olyat, ami kimutatná a magzatvizet.....

Remélem, hogy nem is lesz rá szükségem! :)

Üdv

2011. máj. 31. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!