Kevés a magzatvizem! Mit tegyek hogy több legyen?
Igyál annyi folyadékot amennyit csak bírsz! Napi 3-4 liter sem sok. Bár nekem csak picit volt kevesebb, de akkor mondta a doki, hogy lehet attól is, hogy előtte nap kevesebbet ittam! A következő uh-on már minden oké volt!
Remélem minden oké lesz veletek!
Szorítok!
Én nagyon sok vizet ittam - mondjuk én nyáron voltam terhes, így nagyon jól is esett a sok víz...Azt mondják, hogy a sok folyadékbevitel után pár napon belül rendeződik a dolog, reméljük nálad is így lesz!
Itt találsz pár infót a dologról, egyrészét kiemeltem:
„Bábaszemszögből" a következőket tudom tanácsolni a magzatvíz mennyiségének növelésére:
1. (ez a legfontosabb): Igyon rengeteg szénsavmentes, tiszta vizet! Kb. napi három litert. (El Pasóban a sivatagi éghajlat miatt nagyon megtanultuk, hogy vízzel mi mindenen lehet segíteni... :)) Ha nehéznek tűnik a vízivás, lehet egy pár napig óra szerint is inni: kétóránként egy pohárral. Az erőltetett vízivásról egyébként megoszlik a bábák véleménye: Anne Frye Holisztikus bábaság c. könyve szerint például rutinszerűen nem ajánlott a szomjúsághoz mért mennyiségnél több víz fogyasztása. Mi El Pasóban látványosan jó eredményeket értünk el a „nagyvonalú" vízfogyasztásra való bátorítással, ezért nekem ennek ellenére nincs lelkiismeret-furdalásom, amikor a három litert ajánlom. Mértékletesség azonban szerintem is szükségeltetik: Ha a következő héten jó lesz az eredmény a magzatvízről, akkor már nem kell orvosság gyanánt inni, csak úgy módjával, „szép sokat"... :)
2. Ésszerűen fogyasszon sót! Ez azt jelenti, hogy ne folytasson sómentes diétát, viszont ne is egyen túl sok sózott vagy tartósított ételt, vagyis az arany közepet igyekezzen megcélozni.
3. Egyáltalán ne igyon szénsavas üdítőitalokat, különösen kólát. Ezekről számos más kedvezőtlen hatásuk mellett az tudható, hogy enyhén vízhajtók, így a vízszaporítási törekvéseknek ellene dolgoznak.
4. Egyen sok lédús ételféleséget, különösen friss gyümölcsöt és zöldséget.
nov29én kell mennem pestre valami spéci ultrahangra, hogy megnézzék a szivét.
3okbol lehet kevés a viz.
1.: valami szivrendellenesség
2.: valami veseprobléma
3.: vékony a hugyvezeték és nem tud úgy és annyit pisilni mint kéne.
az orovs aztmondta hogy az eredményeink alapján nem lát problémát, uh-alapján a vesék jok, sziv jo.. max annyi hogy vékonyabb a hugycsö. de mondta hogy kevesebb vizzel is szültek már egészséges gyerekt. de hogy megnyugodjon mindenki ezért akkor elmegyek az uh-ra megnézik ésminden rendben lesz:)
rendben kell lennie:)
köszönöm az érdeklődést:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!