Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A dokim szerint kétszer annyi...

A dokim szerint kétszer annyi magzatvizem van, mint "kellene", hogy legyen? Most nagyon aggódom.

Figyelt kérdés
8+4 hetes vagyok, ma voltam dokinál. Amint elkezdett ultrahangozni kapásból megjegyezte, hogy kb 2* akkora a petezsák, mint az lenni szokott és hogy kb 2* annyi a magzatvíz. Nem tudta megmondani mitől lehet. Mondta, hogy bánja, hogy egyáltalán mondta, mert akkor most végigidegeskedem az elkövetkezendő 4 hetet. És hozzátette, hogy ezt neki kell tudnia, nem nekem, legfeljebb majd alaposabb kivizsgálásra lesz szükség. Mondta, hogy ne aggódjak, valószínűleg minden rendben lesz, dehát akkor már mondhatta.... Cseppet sem megnyugtató a gondolat, hogy valami tökre nem olyan, mint amilyennek lennie kellene. Volt valakinek ilyen? Vagy hallott egyáltalán valaki ilyenről???
2009. febr. 10. 19:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia pont ma volt erről szó a szüléselőkészítő előadáson, hogy a magzatvíz mennyiségének megállapítása rendkívül szubjektív dolog. lehet, hogy egy másik orvos, már nem mondaná, h kétszer annyi, esetleg csak másfélszer több.

De mivel a petezsák is nagyobb, az jutott eszembe: vannak ritka esetek, mikor az egypetéjű ikrek egy burokban fejlődnek. Nem lehet ilyesmiről szó?

2009. febr. 10. 20:42
 2/3 A kérdező kommentje:
Egy baba van. Gondolom, ha egyet láttunk, már nem lesz belőle kettő. :-)
2009. febr. 10. 21:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem akarlak megijeszteni,de a sok magzatvíz ilyen kis terhességnél nem jó.Nekem "csak" 20 hét után volt sok a víz és baj volt.

Igaza van az előttem szólónak is,de ilyenkor még kevés a víz....

Okok lehetnek:anyai cukorbetegség-magas vérnyomás.,magzati fejlődési rendellenesség(ez ritka,de nálam ez volt)

Kérj beutalót a legközelebbi Genetikai Centrumba!Ott csinálnak egy UH-ot és lesz tanácsadás .

2009. febr. 11. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!