Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lehet ezt ilyenkor...

Hogy lehet ezt ilyenkor megoldani, hogy ne sérüljön a barátság?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm. Igaz nem a gyerekkoriak közül van, de jóban vagyunk nagyon.

Mindketten babát várunk, egy hónap különbséggel! A gond az,hogy ők nagyon rosszul állnak anyagilag. Jó, nem a tönk szélén, meg természetesen nincs létfenntartási gondjuk, de kétszer meg kell gondolni mire költenek. Mi jól állunk anyagilag. Már most érzem rajta,hogy bármit mondok, féltékeny. Nekem magán orvosom van,neki nincs. Állandóan van valami megjegyzése. A genetikai uh-on ő sztk-on volt, én nem oda megyek!

De még sorolhatnám. A legrosszabb,hogy ő kérdezi. Hogy milyen babakocsit veszünk, milyen lesz a babaszoba, ha meg elmondom, akkor valamit mindig reagál, vagy odaböki,hogy szerinte tök felesleges.

Szeretném megtartani a barátság, mert eddig soha nem volt az anyagi különbözőségből, de kezd az egész elmenni egy nagyon rossz irányba!

2011. máj. 26. 14:05
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

nekem is hasonló a helyzet mint nálatok, az én barátnőm is terhes mint én, mindketten a második babát várjuk, anyagilag nincs nagy különbség köztünk, sőt, de a gondolkodásban annál inkább.

míg én kiadtam a pénzt a fizetős szobáért, magán dokiért, távolabbi kórházért, légzésfigyelőért, jó autósülésért, nyaralásért (sok spórolás állt mögötte) addig szerinte ezek felesleges dolgok, ő ilyenekre nem ad.

magának drága cuccokat vesz, a lakásukban minden minőségi cucc a parkettától a csempéig, a gyerek a turkűlóból kap ruhát stb.

engem ezek a dolgok zavarnak, de nem szólok semmit, más az értékrendünk, látom hogy őt is zavarja, hogy különbözőek avgyunk, de mi túl tudunk ezen lépni, hogy hogyan???? nem szólunk semmit, majd hazamegyünk és jól kibeszéljük egymást a férjeinknek:-) tudjuk jól, de kit érdekel,mert amúgy tök jól elvagyunk, szóval ne foglalkozz vele, ha bánt valami meg meséld el valakinek és kész. üdv

2011. máj. 27. 22:55
 22/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is van "gazdag", babát váró "barátnőm", aki külföldön él, de pár hónpja nem beszélünk. Amikor utoljára itt voltak, én egyfolytában csak panaszkodtam, -gondolom ez nem tetszett neki. Nagyon rosszul állunk anyagilag , most pl. hiába csíp a pisim, 10-éig nem tudok rá semmilyen készítményt venni. Hónap közepén már megesz az ideg, hogy mit fogunk enni, stb... Egy egy napos lazításra, semmire de semmire nincs pénzünk évek óta. És akkor ott van a barátnőm, akiknek kertes házuk van külföldön, kocsijuk, külföldi nyaralások, nulla megélhetési probléma. Most gondold el, hogy ez milyen barátság így. Úgy vettem észre, hogy ez őt nem zavarja, de engem meg borzasztóan. Már csak azért is, mert régen, amíg a családommal laktam, mindenünk megvolt. Most feldolgozazhatatlan veszteségként élem meg ezt az anyagi "nihilt", és egyszerűen én távolodtam el a saját barátnőmtől, mert nem bírom látni, hogy milyen "jó" nekik, legalábbis anyagi szempontból. Biztos butaság amit csinálok, de egyszerűen ilyen érzéseim vannak, nem tudok mit tenni.

2011. máj. 28. 00:05
 23/23 One Melus válasza:
51%

re

jatszd el h nektek sem megy annyira jol. mondd azt neki h hat... most erre sem telt, meg arra sem. ha kerdezi, akkor ne menj bele a reszletekbe.

melus

2011. jún. 2. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!