Hogy lehet ezt ilyenkor megoldani, hogy ne sérüljön a barátság?
Van egy barátnőm. Igaz nem a gyerekkoriak közül van, de jóban vagyunk nagyon.
Mindketten babát várunk, egy hónap különbséggel! A gond az,hogy ők nagyon rosszul állnak anyagilag. Jó, nem a tönk szélén, meg természetesen nincs létfenntartási gondjuk, de kétszer meg kell gondolni mire költenek. Mi jól állunk anyagilag. Már most érzem rajta,hogy bármit mondok, féltékeny. Nekem magán orvosom van,neki nincs. Állandóan van valami megjegyzése. A genetikai uh-on ő sztk-on volt, én nem oda megyek!
De még sorolhatnám. A legrosszabb,hogy ő kérdezi. Hogy milyen babakocsit veszünk, milyen lesz a babaszoba, ha meg elmondom, akkor valamit mindig reagál, vagy odaböki,hogy szerinte tök felesleges.
Szeretném megtartani a barátság, mert eddig soha nem volt az anyagi különbözőségből, de kezd az egész elmenni egy nagyon rossz irányba!
Köszi!
Inkább úgy mondanám,hogy sokat kaptam ettől a barátságtól mielőtt babásak lettünk. Én úgy örültem,hogy valakivel végig csinálhatom ezt, és hogy majd ez milyen jó lesz! De nem így lett! Nem akarom pusztán pénz miatt veszni hagyni!
Ha szülés után is összejártok majd Ő határozottan nyerni fog a dolgon mert az ő kicsije játszhat a Ti játékaitokkal.
De mivel nekik másfajták lesznek mindenből Te is és a Te babád is újat tapasztalhat.
Idő kell még hogy kiderüljön hogy áll a dolgokhoz én nem szakítanám meg a barátság fonalát legfeljebb látványosan visszavennék az ilyesmik szóvá tételéből. Aztán meglátod Ő rákérdez -e - ergo : generálja-e a problémát, v. hagyja a témát és helyreáll a rend.
MOst a terhesség alatt a hormonok is játszanak benne lehet emiatt érzékenyebb.
Minden jót kívánok mindkettőtöknek!!
első- 32+5 kismama, két és fél éves kislány anyukája is
- és még mindig tartom a kapcsolatot - táv- a régi kismamával nekünk sikerült !!
Nektek is fog!!!
Még semmit nem vettünk!:) Mindent annak tart, amit mi megveszünk. Legutoljára egy kirakatban láttunk ezt a motoros hintát. Keresztlányom anno imádta az övét. Mondtam,hogy ez nekem nagyon tetszik, több ismerősnél is láttam és lehet,hogy majd veszünk egyet. Erre egyből, hogy minek az, meg nem is lehet az jó stb.
Vagy pl. a kórház iszonyatosan rossz, ahol szülni foguk. Az a baj,hogy sok város tartozik a megyéhez és nem bírja ellátni. Mondtam,hogy nem olyan drága, vannak fizetős szobák, gondolkodtam,hogy oda fogok menni. Erre minek arra pár napra, ki lehet azt bírni. Erre mondtam,hogy pont azért,mert csak pár nap, tehát nem nagy összeg!
Szia!
Egyik az, hogy ha bánt téged az ő viselkedése, beszéld meg vele. Ha jó barátok vagytok, nem sértődik meg.
DE: Amiket írtál, azok alapjánén pl. egyet értek vele. Megtehetném, hogy motoros izát vegyek a lányomnak, de baromi felesleges. A fizetős szoba is felesleges. Mert ha többi anyukával vagy együtt, akkor van, aki tanácsot adjon, vagy van, aki vigyáz a babádra, amíg pisilsz.
Valószínűeleg más az egyéniségetek, ezért vannak a nézeteltérések mostanában köztetek.
Mi sem vagyunk elszállva anyagilag, de szerencsére megtehetem, hogy amit szeretnék, megvehetem a babának. Mindenből használtat vettem és veszek, így olcsóbb. De a fischer price csodajátékokat utálom. A hellokittytől ráz a hideg.
Tesóméknál is jön a baba, és hát most látszik, hogy sógornőm és én miben különbözünk. Ő olyanokat válasz mindenből, legyen az függöny, vagy babakocsi, amit én nem választanék. De az ő döntése.
Az meg az én "intelligenciám", hogy ezért nem szólok be neki. Ha ő akar rezgős hintát, vegyen. De ős sem szól be nekem, hogy esetleg ingerszegény a mi babaszobánk. (ő a tiritarkát szerti, én az egyszerűt.)
a másik: te meg minek vegyél akár 100 forintért is babakocsit, ha kaptál ingyen? Én is kölcsönadtam az enyémet unokatesómnak. Nem szereti igazán, (én sem voltam tökéletesen elégedett vele), de ha az ember kap valamit, akkor örül neki. Te is tudod másra költeni azt a pénzt, nem?
Szóval beszéld meg vele! Mert így csak te idegesíted magad, és az nem kell, pláne most!
És boldog babavárást!! :)
Köszi!
Én már semmit nem hozok fel a babával kapcsolatban. Más kérdés,hogy a gyerekkori barátnőim szerint ez sem normális,mert egy barát veled örül. Velük ilyen gond nem volt, bármit vettünk, kaptunk, velem örültek!
Azzal meg úgy vagyok, hogy lehet,hogy felesleges egy-két dolog, amit meg szeretnénk venni, de ha futja rá, és azért dolgoztunk ennyit akkor miért ne!
Én pl. cigire nem költenék annyit, amennyit ő elköltött a terhessége előtt. De ha neki az jó volt, akkor csinálja. Az ő döntése!
És belegondoltam már 100-szor abba is,hogy nyilván neki rossz, hogy nem tud annyi mindent megvenni a babának,mint mi. Ugyanennyire fájna nekem is! De akkor sem kellene ezen múlnia egy barátságnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!