Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lehet ezt ilyenkor...

Hogy lehet ezt ilyenkor megoldani, hogy ne sérüljön a barátság?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm. Igaz nem a gyerekkoriak közül van, de jóban vagyunk nagyon.

Mindketten babát várunk, egy hónap különbséggel! A gond az,hogy ők nagyon rosszul állnak anyagilag. Jó, nem a tönk szélén, meg természetesen nincs létfenntartási gondjuk, de kétszer meg kell gondolni mire költenek. Mi jól állunk anyagilag. Már most érzem rajta,hogy bármit mondok, féltékeny. Nekem magán orvosom van,neki nincs. Állandóan van valami megjegyzése. A genetikai uh-on ő sztk-on volt, én nem oda megyek!

De még sorolhatnám. A legrosszabb,hogy ő kérdezi. Hogy milyen babakocsit veszünk, milyen lesz a babaszoba, ha meg elmondom, akkor valamit mindig reagál, vagy odaböki,hogy szerinte tök felesleges.

Szeretném megtartani a barátság, mert eddig soha nem volt az anyagi különbözőségből, de kezd az egész elmenni egy nagyon rossz irányba!

2011. máj. 26. 14:05
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Szóval soha nem volt GOND az anyagi különbözőségből! De egyébként tényleg, amíg nem lettünk babásak, ilyen nem fordult elő!
2011. máj. 26. 14:09
 2/23 anonim ***** válasza:

Szerintem ne hagyd hogy megkeserítse a kapcsolatot.

Ez a nézetkülönbség akkor is fennállhatna ha nem lennének anyagi gondjai csak eltérő nézete pl. a légzésfigyelő és egyebek szükségességéről.

Nekem is volt igy barátnőm Ők jobban álltak mi nem annyira és nem is tartottam fontosnak a sok extra beszerzését . Szerencsére nem kellett kérnem se hogy kerüljük ezeket a témákat. Volt ezenkívül is miről beszélgetni.

2011. máj. 26. 14:12
 3/23 A kérdező kommentje:

Köszi!

Hát ez az, hogy mi is tudnánk másról is beszélgetni! Én soha nem mondok neki semmit a babával kapcsolatosan. Mármint ilyen anyagi dolgokat. Anyukám szerint hazudjak. Pl.hogy mi is sztk-san megyünk ide meg oda. Na ott azért még nem tartok,hogy hazudnom kelljen egy barátomnak!

2011. máj. 26. 14:16
 4/23 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom de én nem szoktam féltékeny lenni a barátimra, inkább örülök a sikereiknek.
2011. máj. 26. 14:17
 5/23 anonim ***** válasza:

első v.

Nem hazudnék én se nem is tettem. Ha nem bírja el a barátság ezt a különbséget akkor jobb ha nem folytatódik mert ez a későbbiekben is végigkíséri a barátságotokat ahogy nőnek a gyerekek

hogy milyen és mennyi játékot

milyen ruhát ....

2011. máj. 26. 14:19
 6/23 anonim ***** válasza:
Én nyíltan rákérdeznék,hogy pontosan mi is zavarja.Előbb ezt kellene tisztáznotok és később elmagyarázhatnád neki,hogy ha más helyre is jártok vizsgálatokra,orvoshoz,vásárolni stb... még akkor is barátnők vagytok és ha a pénz vagy az anyagiak állnának leginkább az ő útjában,akkor sajnos Te nem sok mindent tudsz tenni ellene.Az biztos,hogy nem hazudnék neki.
2011. máj. 26. 14:23
 7/23 anonim ***** válasza:
Szerintem ha megszületnek a babáitok ez még rosszabb lesz.Ott már a kisgyerekek dolgain lesz majd fennakadva már bocsáss meg hogy igy írom.Gondolok drágább játékok ruhák meg hasonló amit ö nem tud megadni a kisbabájának.De remélem sikerül megoldani a helyzetet.Egy barát mindig kell az embernek.
2011. máj. 26. 14:26
 8/23 A kérdező kommentje:

Köszi Neked is!

Az a baj,hogy én tudom,hogy mi zavarja és nem akarom ezzel a kérdéssel kellemetlen helyzetbe hozni! Így elég rossz már a helyzet De tényleg nem tudom,hogy mit csináljak!

Most pl. az is gond KAPTUNK egy babakocsit. A párom unokatestvéréjék anno 3 éve 230 ezerért vették. Tényleg kifogástalan állapotban van és nekünk adták. Ez is baj volt, azt hallgattam fél óráig,hogy milyen fölösleges ilyen drága kocsi, hogy ha ő megtehetné akkor sem venne (egyébként én sem), és hogy majd nem lesz ezt olyan könnyű tolni stb.

2011. máj. 26. 14:26
 9/23 anonim ***** válasza:

Azt kell eldönteni hogy nyersz valamit ezzel a barátsággal?

v. csak hallgatod a süketelést..

én boldog lennék ha a barátnőm kapna babakocsit nem szívóznék miatta.

első.

2011. máj. 26. 14:29
 10/23 anonim ***** válasza:

Én is szegényebb vagyok, mint a barátnőm. Sokkal... Mégsem irigykedek, féltékenykedek. (Kicsit ugyan fáj, hogy az én kisfiam nem kaphat meg annyi mindent, mint az ő gyermeke, de nem az a gondolat van meg bennem, hogy "neki miért és nekem miért nem", hanem az, hogy "bárcsak nekem is"... Érted? :) )

Véleményem szerint a barátnődnek kell ehhez a dologhoz másként állnia.

2011. máj. 26. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!