Csak én rettegek a túlhordástól?
Szia!
Ne vagy egyedül, én is rettegtem a túlhordástól a fiam után. Ő 42 hétre született császárral, 12 magzatvíz vizsgálat sem indította be a szülést. Amikor a kislányomat vártam, az első kérdésem az volt az orvoshoz, hogy ugye most nem engedi túlhordani!? "Szerencsére" a csajszi nagy baba volt és faros, a hegem már nagyon fájt, ezért a 38. héten megcsászározott.
Az én dokim még egyszer sem mesélt arról, hogy a magzat vízből mintát vesznek a vége felé. Ezt hogy csinálják? Ugyan úgy, mint az aminocentézist? Tűt szúrnak a hasba?
És mi van akkor, ha kiderül, hogy a bekakilt a vízbe a baba? Attól még lehet hüvelyi úton szülni? És miért csak a végén kakil be a vízbe a baba? Addig hova kakil?
Valaki világosítson fel Please!!! :)
Sziasztok! Megvolt az első amnioszkópia, mivel mára vagyok kiírva, és a csöppem még bent akar maradni. Elmondtam a dokimnak, hogy nagyon félek, és lazítottam, majd mikor mondta, hogy kész is vagyunk, teljesen ledöbbentem. Nem éreztem belőle többet, mint egy sima vizsgálat. :)
Utolsónak: AZ amnioszkópia nem azonos az amniocentézissel. Itt azt nézik meg, hogy a magzat nem kakált-e bele a vízbe. A magzatvíz tisztaságát úgy tudják megnézni, hogy feltárják a hüvelyt, mint egy rendes vizsgálatnál, majd egy fém eszköz (cső) segítségével felvezetnek egy kis műanyag/gumicsövet a méhszájon egészen a magzatburokig. Bevilágítanak, és az orvos meg tudja nézni a vizet. Ez nekem most egyáltalán nem fájt, hála az orvosom kíméletességének. :)
Kedves Mancika!
A baba nem kakil a terhesség során sehova! Csak a baba vizelete távozik a várandósság alatt.(iszik a magzatvízből,ami keresztül megy rajta,és azt pisili bele-de a víz 3 óránként "frissül",cserélődik.) Az első széklet a bélben gyülemlik hónapokon keresztül,és születés után kell távoznia! A baba első széklete,a "szurok" egész más színű,mint az,amit pl.5 naposan produkál.
Remélem érthetően írtam le!
Üdv:2gyermekes,25 heteske
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!