Mit tegyek lábdagadás, és bokafájás ellen?
Pár napja kezdett el kicsit dagadni a lábfejem, és nagyon fájnak a bokáim. Felpolcolás, borogatás nem használ. És naponta tornáztatom a lábfejemet. Kényelmes, lapos cipőt hordok. Vagy sportcipő, vagy papucs van rajtam.
A sétától pedig csak még rosszabb a helyzet.
36 hkm
Nekem 30 hetesen kezdődött, a felpolcolás valamikor segít, valamikor nem :/, ez nem tudom mitől függ. Esténként a férjem megmasszírozta, az segített rajta.
Most 33 hetes vagyok, és már a masszírozás sem segít, és nem csak estére dagad a lábam, hanem már reggel olyan :(
Elküldött az orvos vérvételre, szerencsére minden okés, csak a fehérje kevés, ez okozza a dagadást.
Teljesen sómentes, viszont fehérje gazdag étkezést javasolt, ill. sok folyadék (tévhit, ha kevesebbet iszunk, jobb lesz - nem lesz jobb).
Úgyhogy én most nagyon sok tejet, sajtot, joghurtot fogyasztok. (+húsfélék, ha te szereted)
Én mivel nem szeretem a húst, vettem tejsavóport, ami természetes alapanyagú fehérje forrás, és turmixként ihatom.
(És megsúgom: tudom , hogy nem szabad vízhajtózni, de én kipróbálom a csalánlevél teát. Napi egy bögrével megiszok, reggelente)
Esetleg kérdezz rá erre a patikában, nekem ezt ajánlották:
natrium sulfuricum D6 Schüssler só
Én nem szedtem, mert nekem későn jött ki a lábdagadás, csak szülés előtt pár nappal, és akkor már nem akartam igazából szedni semmit sem.
Amúgy a lábdagadás nekem szülés után 3 nappal elmúlt. Mintha mi sem történt volna. :)
Köszönöm a válaszokat!
Sósat én se igazán eszek. Folyadékot sokat fogyasztok, mert kívánom is. Igyekszek kevesebbet menni, és ha tehetem, akkor leülök, nem ácsorgok. Szerencsére már akkora a hasam, hogy az összes tömött járművön kapok helyet. :) De most valahogy jól is esik, ha nem kell ácsorognom...
Első vagyok!:)
Én tegnap vettem Schüssler sót (a 10-est vettem meg, de ha nem elég akkor kiegészítésnek a 8-ast is meg lehet hozzá venni). A gyógyszerész mondta, hogy napi 4X1-et kell elszopogatni belőle. Egyébként kis tabik, hamar szétolvad a szádban és finom édes :))
Nem tudom, mikorra várjam a hatást, remélem 1-2 napon belül hatni fog.
A sósat amúgy sem szeretem, semmit nem sózok, amit nem muszáj, uh ezen nem igazán tudok változtatni, viszont sok fehérjét eszek-iszok, és rengeteg folyadékot. (szeretek inni, nem tehetek róla:D )
A csalánteáról viszont letettem, ezt hanyagolom inkább, tényleg nehogy bajt csináljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!