Kiprobáltam már mindent, amit itt írtatok, eredmény semmi. Arra gondolok,hogy valami nekem nem jó, pl. kenyér, lisztes étel, krumpli. Szerintetek?
21hetes kismama
2008. febr. 18. 13:04
1/6 anonim válasza:
Ahogy egyre nagyobb lesz a babád, egyre kevesebb helye van többek között a beleknek is, azt is nyomja a baba. Így sűrübben fordul elő terheseknél a székrekedés. Nekem a dokim a tamarinlekvárt ajánlotta, nekem segített!
Mielőtt elkezded enni, a dokidtól feltétlenül kérdezd meg!
2008. febr. 18. 13:10
2/6 anonim válasza:
Szia! Én is ezzel a problémával küzdök már a terhesség elejétől! Több oka is van ennek. Egyrészt, h kevesebb a hely, másrészt a kismama szervezete jobban visszatartja a tápanyagot a jobb felszívódás érdekében + ha szedsz terhesvitamint, akkor attól is lehet. A vitaminokban (Elevit, Gravida stb) vas is található, mely szintén sokaknak székrekedést okoz. Én is kénytelen voltam abba hagyni a 13. héten az elevitet, mert szörnyű volt már a helyzet (helyette Hipp Natalt szedek, ami sokkal jobban bavált nekem), csak sajnos azóta kiderült hogy eléggé vérszegény vagyok, így muszáj vasat szednem...Szóval azóta is küzdök a szorulással.:( A tamarinlax lekvár segíthet, vagy ha nem akarsz ilyenhez folyamodni, ajánlom a lenmagot (bioboltokban lehet kapni). Napi 1-2 evőkanál és az talán segít! Kellemes babavárást! Üdv 25 hetes kismama!
2008. febr. 18. 13:31
3/6 anonim válasza:
A székrekedést okozhatja a nem elegendő folyadék is. Mert ugye a vastagbélben történik a víz visszaszívása. És ha keveset iszol, több vizet tart vissza a bél.
2008. febr. 18. 15:19
4/6 anonim válasza:
Azt nem írom le, hogy mitől lehet, mert azt előttem többen leírták, de nekem a búzakorpa segített. Joghurtba szoktam elkeverni 2 evőkanállal és amióta eszem naponta 2-szer megyek nagydolgozni! Ugye ez nem is olyan rossz 29. hetes terhesen:) Boldog babavárást!
2008. febr. 18. 19:24
5/6 anonim válasza:
"gyakori panasz a puffadás és a székrekedés. Ennek alapvetően két oka van: az egyik, hogy a méh növekedéséhez a simaizmok ernyedt állapotára van szükség. A beleket szintén simaizmok építik fel, és mivel a szervezet nem tesz különbséget köztük, egy relaxin nevű hormonnak köszönhetően a bélmozgás is lassúbb, "lustább". Ám van ennek jó oldala is: a tápanyagoknak több idejük marad a felszívódásra, ezért több jut belőlük a magzatnak is."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!