Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha megállapítják, hogy terhes...

Ha megállapítják, hogy terhes vagy mikortól kell védőnőhöz járni?

Figyelt kérdés

neked kell elmenni a háziorvoshoz és a védőnőhöz, vagy a nőgyógyász juttatja el jozzá a píprokat stb?

megnétzheti pl a házioprvos valamilyen rendszerben, hogy milyen orvosnál jártam? szóval... kiderülhet , hogy terhes vagyok anélkül, hogy én bemennék a háziorvoshoz?

2011. máj. 21. 18:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Én 8 hetesen mentem először védőnőhöz.Háziorvosnál egyáltalán nem voltam mivel a nőgyógyász vett fel táppénzre.
2011. máj. 21. 18:18
 2/7 anonim ***** válasza:

A doki megállapítja a terhesség tényét, ad róla papírt, azzal kell a védőnőnél jelentkezni. Én az elsőnél 9, a másodiknál 10 hetesen mentem először.

Háziorvosi vizsgálat van, oda is neked kell menni. Erre mifelénk(Tatabánya) csak a háziorvos vehet táppénzes állományba, így neki kell vinni a nődoki kérelmét.

2011. máj. 21. 19:13
 3/7 anonim ***** válasza:
Mindegy mikor mész a védőnőhöz csak a 12. hétig mindenképpen menni kell. Nálunk ő küld el mindenféle vizsgálatra, és ha voltál Uh-on az UH-os papírt is vinni kell.
2011. máj. 21. 19:55
 4/7 A kérdező kommentje:
ha pl. faluba laksz muszály az ott lévő védőnőhöz menni vagy választhatok mást is?
2011. máj. 21. 20:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Muszáj a körzeti védőnőhöz menni, ő nem választható.
2011. máj. 22. 08:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Én 10 hetesen voltam először a védőnőnél, én is faluban lakom, van 1-es és 2-es védőnői körzetünk, nekem a 2-esbe kell járnom. Nem választhatok. Dokit, kórházat lehet, de védőnőt nem.

A lényeg, hogy 12. hét előtt keresd fel, a 30. hétig 4, majd utána 2 hetente kell járnod hozzá.

2011. máj. 22. 08:43
 7/7 anonim ***** válasza:
Én a 13 héten mentem mindenféle retorzió nélkül. A háziorvos semmit nem lát, nincs ilyen rendszer! Ha a nődokid vagy a védőnő küld vizsgálatokra, nem is szükséges elmenni a háziorvoshoz.
2011. máj. 22. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!