Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Minden terhesnek kell vasat...

Alaszka kérdése:

Minden terhesnek kell vasat szednie, vagy csak aki vashiányos?

Figyelt kérdés

A dokim azt mondta nem kell, mert jó a vérképem, a védőnő meg azt javasolta, hogy szedjek, mert a baba úgyis elszívja, ami van, meg majd a vérveszteség miatt.

33 hkm

2011. máj. 19. 11:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem kell de ajánlatos mert tényleg elszívja a baba. Nekem az átlagnál több vasam volt mert mindig is szedtem, de a terhesség végére teljesen kiürültek a vasraktáraim. Szedd te is szerintem csak vigyázz, természetes alapanyagokból készültet egyél, ne gyógyszertárit, mert attól székrekedésed lesz.
2011. máj. 19. 11:57
 2/7 anonim ***** válasza:
egyik terhességem alatt sem kellett szednem, szülés után is jó volt a vérképem
2011. máj. 19. 11:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Gyógyszertárit szedek, rágótablettát, ezt szedtem az előző terhességnél is, csak az akkor orvosom felírta, a mostani meg nem akarta, de a körzeti dokitól kaptam rá receptet. Nincs tőle székrekedésem.
2011. máj. 19. 12:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nem kell szedned, még vashiányosan sem feltétlen, elég ha céklát, májat eszel kicsit többet.. :) Velem szedették (feleslegesen mert épp h vashiányos voltam) és egy 6 hétig tartó aranyeret okozott a leggyengébb vaskészítmény szedése, pedig csak 2 hétig szedtem. Székrekedést..és minden jót tett velem.. Amikor után ismét mondták h szednem kellene közöltem, h tartsák meg! :) Ha nagyon indokolt csak akkor szedd szerintem! :)
2011. máj. 19. 12:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem is kellett szednem, mert véreztem. Csak nálam én szóltam a dokinak, hogy írjon fel, mert maguktól eszükbe nem jutott volna, pedig a vérképem folyamatosan romlott a fent említett miatt.
2011. máj. 19. 13:42
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen a doki is azt mondta egyek spenótot, májat, céklát, csak ezeket nem nagyon szeretem. Nekem nem okozott eddig székrekedést, mert közben a magnéziumtól meg inkább lazább székletem van. Csak nehéz volt eldönteni mi is az igaz, mert a védőnők meg rázták a fejüket, hogy a doki könnyen beszél, nem tőle szívja el a baba a tápanyagot.
2011. máj. 19. 15:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Az orvosom és a védőnőm is azt mondta, hogy amíg a laboreredmények nem indokolják, addig ne szedjem hiába. A 27. heti vérvételen egyetlen egységgel a minimális elfogadható szint alá süllyedt az érték, kaptam Neo-Ferro-Folgammát (állítólag nem okoz székrekedést) és tanácsot, hogy nem kell még szednem, de ha megnyugtat a tudat, hogy szedem, akkor szedjem. Úgy voltam vele, hogy inkább ezt követem a szedése helyett: [link]
2011. máj. 19. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!